Ilves-Kissat – FC Hämeenlinna 2-1 (1-1)

Ilves-Kissojen pukukopin kattopalkit olivat kovilla matsin jälkeen FC Hämeenlinnan kaaduttua elintärkeässä ottelussa. Voiton jälkeen sarjapaikan säilyttäminen on erittäin lähellä, joskaan ihan vielä ei voi nuolaista.

Sunnuntain pelissä nähtiin ehkäpä Kissojen kauden komein sekä kauden tärkein maali. Yhdestä kesän upeimmista osumista vastasi ottelun parhaana palkittu Tommi Rasinmäki. 19. minuutilla ”Rassi” kavensi laidalta keskelle ja pommitti kaukaa komean kudin takanurkkaan. Nopea kuittaus tasalukemiin oli myrkkyä vieraille. Yhden kauden tärkeimmistä voittomaaleista maalasi kahden tähden Timor Inapshba tunnin pelin jälkeen. Hämeenlinna-laituri yritti palauttaa päällä veskarilleen, mutta pallo tulikin kuin tarjottimella Inapshballe. Se oli sitten hyvää yötä hämeenlinnalaisille, sillä ”Timiä” kylmempää viimeistelijää saa hakea jostain kaukaa – ainakin Pirkanmaan ulkopuolelta.

Ilves-Kissojen esitys oli ehjä kokonaisuus. Rivit pysyivät tiiviinä, eikä Hämeenlinna juuri saanut maalipaikkoja erikoistilanteita lukuun ottamatta. Fyysisesti vahva vierailija toki oli koko ajan vaarallinen maalinedusruuhkissa, mistä he onnistuivatkin runnomaan avausmaalin. Pelinrakentelussa Kissat oli 80 minuuttia askeleen edellä. Lopun passivoituminen ei kostautunut, vaan puolustajat hoitivat ruutunsa hienosti ja Tuomas Karjanlahti venyi yhteen haamutorjuntaan. Onnistujia oli Kissoilla liian monta lueteltavaksi. Todetaan että kauden isoin voitto oli koko joukkueen yhteinen.

Kissoille on tarjolla varma sarjapaikka kaudelle 2015 ensi lauantaina Maskussa.

TILASTOT