Toista viikkoa putkeen Espoossa – ”Meidän täytyy olla valmiita”

Ilves-Kissat jatkaa Kakkosen otteluitaan lauantaina, kun joukkue vierailee toista viikkoa peräkkäin Espoossa ja tällä kertaa B-lohkon viimeisenä olevan SexyPöxyjen vieraana. Viikon takainen reissu EBK:n vieraana päättyi katkeraan tappioon espoolaisten lisäajan voittomaalilla, mutta uusi peli tuo uuden mahdollisuuden tienata tärkeitä sarjapisteitä.

Kissat lähtee otteluun täyden viikon valmistautumisen jälkeen, mutta päävalmentaja Alexander Baranovilla on huolenaan viime viikkoina kasvanut loukkaantumisten lista. Kissat on lauantaina ilman Ihor Indutnyita, joka kärsi viikolla harjoituksissa lihasvamman. Ukrainalaisen lisäksi Elias Harala on todennäköisesti poissa vahvuudesta etureisivaivan vuoksi, mutta Kissojen onneksi hyökkäyspään tekijät Andrii Barladym ja Nika Sitchinava ovat jo lähempänä täyttä pelikuntoa.

Joukkueen viikon takainen ottelu EBK:a vastaan piti sisällään paljon hyvääkin pelillistä tekemistä tamperelaisryhmältä, mutta päävalmentaja Baranov linjasi, että jos peli päättyy tappioon, niin esitykseen ei voi olla tyytyväinen.

 (Peleissä) voi pelata hienosti, mutta ilman maaleja se ei merkitse mitään. Voi pelata myös huonosti, ja voittaa. Turussa (2-3 voitto Inter/2:sta) emme pelanneet kauniisti, mutta voitimme. Tarvitsemme pisteitä, keinolla millä hyvänsä. Ensimmäisellä jaksolla (viikko sitten EBK:a vastaan) meillä oli peli hallussa, mutta rehellisesti sanottuna tasapeli olisi ollut ottelusta oikeutettu tulos.

Meidän hyökkääjien pitää juosta ja liikkua paremmin ilman palloa. Odotamme myös liikaa palloa jalkaan ja emme tee tarpeeksi liikkeitä ilman palloa. Palloa on myös liikutettava nopeammin pelaajalta toiselle”, kertoo Baranov lauantain pelillisistä tavoitteista.

Lauantain vastustaja SexyPöxyt on ainoa Kissojen alapuolella sarjataulukossa oleva joukkue ja kauden aikaisempi kohtaaminen Tammelassa päättyi Kissojen 3-1 voittoon. Baranov odottaa ottelusta kuitenkin kovaa taistelua ja painottaa jälleen pisteiden merkitystä pelistä kuin pelistä.

 Meidän täytyy olla valmiita, vaikka meillä on joukkueessa vammoja ja minun täytyy löytää huomiseksi pelaajia puolustukseen. Tilanne ei ole loistava, mutta haluamme huomennakin saada pisteitä.

Jotkut voi sanoa vastustajasta, että he ovat viimeisenä ja heikko joukkue, mutta minä en usko tähän. Kaikki vastustajat ja ottelut on otettava tosissaan, ei voi luottaa keneenkään muuhun, vaan kaikista peleistä on saatava pisteitä. Vastustajalla on myös entisiä liigapelaajia, ammattilaisia”, toteaa Baranov.

Tärkeä säilymiskamppailu pyörähtää käyntiin klo 16.00 Espoon Laaksolahdessa, kun ottelun vähemmän pelannut SexyPöxyt pyrkii kaventamaan neljän pisteen eroa sijan ylempänä olevaan Kissoihin. Vieraat puolestaan nousisivat voitolla tasapisteisiin paikallisvastustaja Ilves/2 kanssa, joka pelaa lauantaina lohkon toisena olevaa Tampere Unitedia vastaan.