Mieletön maali-iloittelu Espoossa kääntyi Kissojen hyväksi

Ilves-Kissat kohtasivat lauantaina toista kertaa tällä kaudella espoolaisen Sexy-Pöxyt, joka on ollut pitkän pätkän kaudesta ainoa Kissojen alapuolella Kakkosen B-lohkon sarjataulukossa oleva joukkue. Kauden aikaisempi kohtaaminen lumisateen sävyttämässä pelissä päättyi Kissojen selkähköön 3-1 voittoon, mutta espoolaiset olivat kotikentällään huomattavasti sitkeämpi vastus.

Loukkaantumisista johtuen kokoonpanovalintojen kanssa taistelleet Kissat aloitti ottelun hieman hermostuneesti ja useampi harhasyöttö antoi vastustajalle isojakin paikkoja maalintekoon jo otteluun alkuvaiheilla. Kymmenen minuutin kohdalla epäselvyys pelin avaamisessa johti tilanteeseen, jossa maalivahti Denis Kasperovych joutui tulemaan vastaan maaliltaan ja riskeeraamaan rikkeen mahdollisuuden, joka olisi voinut johtaa ulosajoon.

Muutamia hetkiä myöhemmin kotijoukkue sai Kissojen puolustuksen auki hyvällä haastopelaamisella ja Pöxyt-hyökkääjä Dudu iski ottelun avausmaalin, kun peliä oli takana vartin verran.

Takaiskun jälkeen vieraat alkoivat pelaamaan johdonmukaisemmalla tavalla ja saamaan hallintaa pelin kulusta. Paikkoja tasoitusmaaliin oli jo aikaisemmn, mutta lopulta aivan jakson lopulla Andrii Barladymin keskitys löysi Iltaf Danishin, joka puski pallon maaliin kun ensimmäinen jakso oli jo lisäajan puolella.

Toisella jaksolla Kissat jatkoivat siitä mihin ensimmäisen lopussa jäivät ja ylläpitivät painetta kotijoukkueen puoliskolla. Palkinto aktiivisesta hyökkäyspelaamisesta tuli pian, kun avauskokoonpanoon noussut Akusti Jalasvaara käytti näytönpaikkansa hyväksi ja viimeisteli 1-2 johtomaalin 52. minuutilla.

Jalasvaara osui vielä toistamiseen 74. minuutilla, mutta Pöxyt kuittasivat takaiskun minuutin sisään Kissojen kasvatettua johtonsa kahteen maaliin. Hurja muutaman minuutin jakso huipentui, kun Danish liittyi Jalasvaaran kerhoon kahden maalin tekijänä 77. minuutilla ja palautti Kissojen edun tulostaululle kahden maalin mittaiseksi. Maali jäi Danishin viimeiseksi suoritukseksi, kun vielä saman minuutin puitteissa Leevi Leinonen tuli tuomaan ottelun lopun ajaksi juoksuvoimaa vasemmalle laidalle.

Peliin palasi kuitenkin ottelun alun kaaottisuus ja johto olisi voinut lipsua vielä ottelun loppuvaiheilla, mutta tamperelaisryhmän onneksi johto piti loppuun saakka ja nosti Kissat 10 sarjapisteeseen kauden 12. ottelun jälkeen.

Päävalmentaja Alexander Baranovin mukaan ottelussa oli hyviäkin vaiheita, mutta jokainen ottelu on edelleen harjoittelemista yhtenäisemmän pelitavan vakiinnuttamiseksi.

Ensimmäiset 20 minuuttia pelistä olimme hermostuneita ja teimme paljon virheitä, ilman erikoisempaa painetta vastustajalta. Vastustaja sai maalin, jossa neljä puolustajaamme ohitettiin ja heidän hyökkääjä näytti taitonsa. Sen jälkeen pääsimme peliin mukaan ja olimme hallinnassakin. Meillä oli paikkoja tasoitukseen jo aikaisemmin, mutta lopulta Iltaf puski Andriin keskityksen maaliin.

Jatkoimme paineistamista toisella jaksolla ja onnistuimme pari kertaa maalinteossa. Sitten pelimme hieman hidastui ja vastustaja pystyi välittömästi rankaisemaan meitä siitä. Sitten taas laitoimme jalan kaasulle ja Iltaf teki melkein vielä heti neljännen maalin. Hän tuli myös vaihtoon, koska halusimme lopussa tuoreita jalkoja vasemmalle laidallemme. Lopussa myös Oleksandr (Tolharenko) kärsi lihasvaivoista ja otimme hänetkin vaihtoon.

Harjoittelemme vieläkin pelissämme kaikkia osa-alueita. Tässä pelissä meillä oli pallokontrolli ja loimme maalintekojapaikkoja, mutta toisaalta päästimme kaksi ja vastustajalla oli paikkoja jopa tasoittaa ottelu. Oli hienoa, että saimme kolme pistettä, mutta meidän tarvitsee vielä parantaa peliämme”, päättää Baranov.

Kolme pistettä nosti Kissat tasapisteisiin ensi viikon vastustaja Ilves/2:n kanssa ja torstain paikalliskamppailussa voitolla on iso merkitys, kun joukkueiden yläpuolella neljän pisteen eron turvin on Kissat edellisellä viikolla kaatanut EBK. Liput paikallisotteluun saatavilla myös ennakkoon!

Artikkelikuva: Matias Lahtinen