Hyvästä alusta huolimatta tuloksena karu tappio – ”Täytyy pyytää anteeksi Ilves-Kissojen faneilta”

Ilves-Kissat kohtasi maanantai-iltana lyhyehkön matkan Tampereelle tehneen Hämeenlinnan Jalkapalloseuran, joka on läpi kauden kamppaillut Kakkosen B-lohkon kärkisijoista.

Kissojen edellinen ottelu Pallo-Iirojen vieraana päättyi kauden kuvan mukaan runsasmaalisesti, mutta Kissojen puolesta valitettavasti tappiollisesti kun pisteet jäivät Raumalle lukemin 4-2. HJS puolestaan ei ollut pelannut vielä heinäkuun puolella, mutta edellinen vastustaja oli Kissojen tapaan Pallo-Iirot, joka kaatui hämeenlinnalaisten käsittelyssä 2-1.

Kissojen edellinen kotiottelu Tammelassa oli päättynyt voittoon hurjassa maali-iloittelussa, kun paikallisvastustaja Ilves/2 kaatui sensaatiomaisin 5-4 lukemin. Maalinteko ei ole ollut Kissojen kauden suurin ongelma, maalikeskiarvon ollessa hieman yli 1,5 maalia per ottelu. Kissat on ukrainalaisvalmentaja Alexander Baranovin alaisuudessa osoittanut kykyä puolustaa organisoituneemmin omaa kenttäpuoliskoaan ja rangaistusaluettaan, pitäen voimassa myös uhan nopeista hyökkäyksistä.

Samaa oli nähtävillä HJS:akin vastaan ja Kissat pääsi ensimmäisellä jaksolla useampaankin lupaavaan maalipaikkaan. Taitavaksi keskikentän ja hyökkäyspään vaihtoehdoksi osoittautunut kesken kautta saapunut Serhii Chebotarov oli nokikkain vieraiden maalilla torjuneen Riku Haaviston kanssa, mutta sijoitus meni hieman ohi tolpan.

Vieraat eivät olleet vielä ottelun alkuvaiheilla vaivanneet Denis Kasperovychia paria rutiinikoppia haastavammilla torjuntatöillä, mutta lopulta vieraat pääsivät tulostaululle erikoisella tavalla. Aikanaan mm. Partizan Belgradia, Boltonia ja HJK:a edustaneen Medon sisäänpäin kiertävä kulmapotku tippui yli maaliviivalleen jääneen Kasperovychin, vieden vieraat johtoon.

Kissoilla oli välittömästi takaiskun jälkeen mainio hyökkäys, jossa viimeistelyä päästiin yrittämään rangaistusalueen sisältä useampaankin kertaan, mutta peliväline ei tahtonut löytää tietään vieraiden verkkoon.

Tilanteita syntyi useampia vielä ensimmäisellä jaksolla, kun mm. Andrii Barladym, Eetu Räisänen ja aiemmin mainittu Chebotarov olivat laukauksillaan lähellä maalintekoa. Onni viimeistelytilanteissa ei kuitenkaan ottanut kääntyäkseen ja toisella jaksolla vieraat laittoivat tylyn vaihteen silmään iskiessään kaksi osumaa ennen tunnin täyttymistä pelikellossa. Vielä ottelun lopussa HJS pystyi pariin otteeseen puhkomaan kavennusta jahtaavien Kissojen puolustuksen ja lopulta lukemiksi jäi karu 0-5 kotitappio.

Päävalmentaja Baranov tunnusti ottelun jälkeen vastustajan laadun, mutta jäi harmittelemaan oman joukkueensa viimeistelyä ja peli-ilmettä tappioasemassa. Joukkueen ryhmitelmä ja roolitukset kentällä oli keskitetty pelitilan eliminoimiseen kentän keskustassa, joka toimi ottelun alkuun kohtalaisen hyvin.

Suunnitelmamme oli estää vastustajan murtautumiset omalle rangaistusalueellemme. Ensimmäisellä jaksolla suunnitelmamme oli enimmäkseen toimiva ja saimme myös useita hyviä mahdollisuuksia maalintekoon. Emme käyttäneet mahdollisuuksiamme ja vanhan jalkapallon lainalaisuuden mukaan ”jos et itse tee paikoistasi, vastustaja kyllä lopulta tekee.

Vastustajan ensimmäinen maali oli melko epälooginen, mutta en lopulta voi sanoa etteikö se olisi ollut ansaittu. Vastustaja oli tasapainoinen ja hyvään jalkapalloon koulutettu joukkue. Emme halunneet muuttaa liikaa asioita toisella jaksolla (0-1 tilanteessa) ja aloitimme toisenkin jakson melko hyvin. Lopulta keskittymisemme herpaantui ja pelaajat eivät enää pystyneet seuraamaan ohjeita, joita he olivat saaneet.

Näin päädyimme 0-3 tilanteeseen, jonka jälkeen päätimme antaa vastuuta penkillä olleille pelaajille. Valitettavasti emme saaneet tarpeeksi lisäenergiaa peliimme ja minun on pyydettävä anteeksti tätä peliesitystä kaikilta Ilves-Kissojen faneilta. Mielestäni tarvitsemme vahvistuksia jokuselle pelipaikalle, tuumi Baranov tappion jälkeen.

Kissat saa nuolla haavojaan viikon verran, kun vuorossa on jälleen paikalliskamppailu, kun joukkue isännöi Tampereen Pallo-Veikkoja viikon päästä maanantaina (15.7.) klo 19.00 alkavassa ottelussa. TPV kärsi Kissojen tapaan maanantai-illan tappion, kun VJS onnistui kaatamaan Paltsarit loppulukemin 6-2.

Kumpikin joukkue on siis varmasti ensi viikolla nälkäisellä peli-ilmeellä pisteiden perässä, kun paikallispeli Tammelassa pyörähtää käyntiin. Varaa paikkasi stadionilta ennakkoon!

Artikkelikuva: Matias Lahtinen