MaPS – Ilves-Kissat 0-2 (0-1)

Lauantaina Maskussa todistettiin Ilves-Kissojen 2000-luvun uuden nousun komeinta saavutusta: sarjapaikka Kakkosessa uusittiin. Se, että Masku ei ollut hävinnyt lentokentän kokoisella kotikentällään 14 kuukauteen, ei häirinnyt pätkääkään Kissojen määrätietoisen joukkueen menoa.

Korkealla tasolla läpi kauden topparin tontilla urakoinut kapteeni Tuomo Ruotsalainen veti kautta yhteen joukkueen tavoitteen täytyttyä:

”Hienolta tuntuu vaikean kauden jälkeen. Alkukaudesta näytti siltä, että sarja on meille tosi kova. Keskikesällä kuitenkin saatiin hyviä tuloksia ja joukkue todella hitsautui yhteen. Sen jälkeen olemmekin olleet tosi vaikea vastustaja kenelle tahansa. Huomion arvoista kaudessamme on ollut nuorten pelaajien esiinmarssi. Noin kymmenkunta nuorta kaveria, joilla ei ollut näyttöjä tältä tasolta, on kasvanut nopeasti kantamaan sen vastuun, jota heille on annettu.”

Tapa, jolla sarjapaikan varmistanut viimeinen naula iskettiin, kuvaa erinomaisesti Kissojen menestystä läpi sesongin. Jälleen haettiin vierasvoitto vastoin todennäköisyyksiä ja kertoimia. 3 pistettä Maskusta tulivat päävalmentaja Jukka Heinosen tutulla reseptillä: paketti tiiviinä, etäisyydet kunnossa, pidetään palloa maltilla tilaisuuden tullen ja isketään myrkyllisesti vastaiskuista sekä erikoistilanteista, unohtamatta välillä hitaitakin hyökkäyksiä, jotka rytmittävät peliä. Joukkueen yritteliäs ilme ja jokaisen pelaajan halu tehdä töitä joukkueen eteen ovat olleet ne kulmakivet, joihin mahtava loppukesän ja syksyn vire on rakennettu ja joita on hiottu päivästä toiseen Kaupin harjoituskentällä.

Maskussa maalit iskivät samat miehet kuin viime matsissa. 0-1: Tommi Rasinmäki antoi oikeaoppisen sivuvaparin – pallo maalin takanurkkaa kohti – ja ihmishirvi Ville Puustinen jyräsi maalilla siihen malliin, että Rasinmäen vapari meni suoraan reppuun. 0-2: Rasinmäki vapautti Timor Inapshban läpiajoon, eikä maalitykki tietenkään erehtynyt, vaan iski kauden 11. rysän jättäen Puustisen (lopullisesti?) taakseen sisäisessä maalipörssissä.

Ensi sunnuntaina Ilves-Kissat pääsee ilman paineita kiusaamaan sarjakärkeä Tammelassa.

TILASTOT