Kotiavaus plörinäksi, I-K – FC Vaajakoski 0-1

Hiukan mietityttää kannattiko Pyynikin postimerkillä pelata oikea jalkapallo-ottelu. Ilves-Kissat isännöi FC Vaajakoskea perjantailla illansuussa. Tampereen peliolosuhteet ovat aika tavalla syvällä. Pyynikin 350 metrin juoksuradan sisällä oleva pelialue saattaa sopia joillekin junnujoukkueille, mutta ei aikuisille miehille. Ihme, että Palloliitto sen hyväksyy, vaikkakin varakentäksi. Tampereella ei ikinä saada pääkenttää pelattavaan kuntoon ennen kesäkuun alkua, joten pakko kai Pyynikillä oli pelata. Rankka buuaus kaupungin liikuntatoimelle.

No, Pyynikillä pelattiin Kissojenkin avaus. Peli, joka ei toden totta näyttänyt maan kolmannen tason jalkapalloilulta. Enempikin naistentanssien ensimmäiseltä tangolta – tungosta riitti sekä edessä että takana ja aikalailla sivuillakin. Kun peliin oli vielä määrätty erotuomari, jonka pilli soi hiukankaan oman sykkeensä noustua, katastrofin ainekset alkoivat olla olemassa. Katsojat, jotka olivat maksaneet pääsymaksun, 6 euroa, pettyivät sekä peliin, että kokonaisuuteen.

Ensijaksolla tuomarin syke nousi ensi kerran kympin kohdalla. Rankkari vieraille. Mustaakin mustemman pelin pelannut vieraiden Santtu Laaksonen ampui lepsusti. Tuomas Karjanlahti torjui, mutta antoi Laaksoselle uudemman yrityksen. Kolmesta metristä oli aika paljon vaikeampaa vetää ohi kuin maaliin, mutta senkin onnistui Laaksonen tekemään.

Tämän jälkeen ensimmäisen jakson paras paikka siunaantui Salomo Ojalalle minuutin ennen jakson loppua. Hienon kuljetuksen päätteeksi laukaus ei onnistunut, vaikka hän pääsi sitä yrittämään vitosen viivalta. Maalinteko vaatii enempikin röyhkeyttä kuin hienostelua, joten kiikarilukemissa lähdettiin tauolle.

Keskikentän uurastaja, Miikka Mörö, oli saanut nilkkansa niin huonoon kuntoon, että ei pystynyt kuin nilkuttamaan vaihtoon 36 minuutin kohdalla, Juha Jokinen taas sai mahdollisuutensa. Tauolla ei tehty vaihtoja sen enempää koti- kuin vierasryhmänkään taholta.

Toinen jakso oli kissahallintaa. Maalintekopaikkoihin ei kuitenkaan juurikaan päästy, ja jos päästiinkin, ei pystytty viimeistelemään. Ja sitten kävi niin kuin avausottelussakin; menetettiin mahdollisuudet voittoon. Babatunde Wusu rymisteli kohteliaan kissapelaajiston ohi ketään kunnioittamatta ja viimeisteli kliinisesti, kun sai siihen ainoan paikkansa koko pelissä. Kymmenessä minuutissa ei enää paljoakaan saatu aikaiseksi, vaikka tilanteita kyllä oli useammallakin pelaajalla.

Lopun merkillisin tilanne oli, kun aiemmin rankkarinkin missannut ja varoituksen itselleen kuitannut, Laaksonen törmäili toisen varoituksen arvoisesti. Suihkuun ennen loppua, jos se nyt Pyynikillä edes toimi.

Aika lailla ristiriitaisin tuntein parisataa kissafania lähti kotiinsa. Pitikö vaihtaa vaarallisin kärkimies Ojala pois, kun yritettiin oikeasti ratkoa peliä? Oliko Ruotsalaisen paikka penkillä, vai keskuspuolustuksessa? Jos mies olisi otettu kentälle, ja nostettu ylemmäksi joko Rahkola tai Puustinen?

Seuraavaksi Kissat pelaa kahdesti vieraissa, kun kotipeliä Palloveikkoja vastaan ei saatu järjestää Paltsulla ensi keskiviikkona. Pelataan sitten, kun kentälle Kissatkin pääsevät.

Kissojen varoitus:

58 min. 15 Tommi Rasinmäki