Ilves – Kissojen kotiavaus perjantaina Pyynikillä

Kotiavaus Pyynikillä perjantaina toden totta hiukan jännittää, vaikka joukkueessa on nuorten pelimannien tukena kokemusta yllin kyllin. Vastustaja FC Vaajakoski on jo kertaalleen vieraillut Tampereen Pyynikillä ja lähti silloin kotiin rinta rottingilla. TPV sitä vastoin ei oikein ymmärtänyt sitä, miten tässä näin kävikään.

Vaajakosken joukkueessa, vaikka sarjanousija onkin, on osaamista yllin kyllin. Viime vierailullaan Tampereelle maalinteossa onnistuivat Babatunde Wusu, Tomi Karlstedt ja vielä Niko Lohikin. Joukkueessa pelaa myös, Anssi Viren, 38-vuotias lahtelaislähtöinen laitapakki, jonka ansioluettelosta löytyy hyviä hetkiä ainakin seuraavissa seuroissa: Kuusysi, PK-35, Jokerit, FC Lahti, FC Hämeenlinna, KooTeePee ja luonnollisesti JJK, josta hän jo kertaalleen uransa lopetti. Ihan niin kuin lahtelaisista Ahos-Jannekin, myös Viren palasi lopettamisen jälkeen estradeille. Nyt FC V:n nutussa. Kannattaa seurata vastustajan numeroa 5, paidan alla viilettää Viren.

Kissojen pelaavasta rotaatiosta puuttuivat avausottelussa kapteeni Tuomo Ruotsalainen, Jere Intala ja Aleksi Siren. Valmennuskaksikko ymmärtää työssäkäyvien tilanteen hyvin; jos joku maksaa enemmän työpaikalla kuin harrastuksesta viheriöllä saa itselleen, valinta on helppo.

Uusia pelaajia kissoissa on useitakin. Jos kentällä esiintyy perjantaina Samu Ruisniemi, Miikka Mörö, Sasu Nieminen, Salomo Ojala tai vaikkapa Badr Laouini, he kaikki ovat sisäistäneet kissahengen olemuksen ja taistelevat logon ja punaisen paidan puolesta koko kauden. Ihan niin kuin sen tekevät kaikki aiemminkin mukana olleet. Ottelu Pyynikillä alkaa perjantaina kello 18.30.