Jarkko Jousmäki valmentajaksi

Ilves-Kissat palailee parin kuukauden breikin jälkeen harjoituksiin. Tällä viikolla harjoituskertoja on ollut kaksi ja pelaajat innosta puhkuen taas mukana. Täksi kaudeksi joukkueeseen on myös tullut valmentajaksi Jarkko Jousmäki.

Valmentaja Giorgi ”Gio” Ositashvili on saanut rinnalleen ja avukseen Jarkko Jousmäen, joka tunnetaan ehkä parhaiten länsi-tamperelaisilta jalkapalloviheriöiltä hankittuaan vuosikymmenten kokemuksen sekä pelaajana että valmentajana PP-70 seuran riveissä niin jalkapalloviheriöillä kuin futsalsaleissakin. Jousmäki luotsasi vielä viime kesänä Pelipoikien Kolmosen joukkuetta syksyyn saakka ajatellen pitävänsä taukoa valmennuspuuhista. Kun sitten Ilves-Kissojen ruoriin tarttunut Tuomas ”Karkki” Karjanlahti soitteli ja tarjosi pestiä Kissojen valmennukseen, alkoivat uudet haasteet viehättää ja mies huomasi pian olevansa ”Gio”n rinnalla valmennuspuuhissa.

”Kun vuosikymmeniä oli pyörinyt PP:n ympyröissä, alkoi Ilves-Kissojen epäilemättä laadukas pelaajamateriaali viehättää. Kun käsityksemme Ositashvilin kanssa jalkapalloilusta kulkevat hyvin pitkälti samoja latuja, oli lopulta helppoa tarttua uusiin ohjaksiin”, kertoilee Jousmäki ja sanoi tuntevansa kaikki kissapelurit jo ulkomuodolta, kun seuraan saapui. Ja nyttemmin jokaisen nimikin on tullut tutuksi.

Maaliskuun puolivälin maissa pandemiapirulainen sotki hyvin alkaneen valmennussession niinkuin kaiken muunkin urheilun ympäri maapallon.

”Pelaajat palasivat harjoituksiin täynnä intoa, vaikka epäilemättä parin kuukauden pallottelemattomuus rahtusen paistoikin poikien otteista. Fyysisestä kunnostaan lähes kaikki olivat omatoimisestikin hyvin huolehtineet, joten varsin nopeasti pallo alkaa taas totella pelaajansa ajatuksia. Palloliiton ohjeistuksen mukaisesti ryhmät saavat olla vain yhdeksän pelaajan suuruisia ja kun lähikontaktit mm. taklaukset ja pukkaukset ovat kokonaan kiellettyjä, pelinomaiset harjoitteet odottelevat vielä aikaa parempaa”, pohtii Jousmäki tulevaisuuttakin.

Valmennuskaksikon filosofiat ovat yhteneväiset ja lähtevät iloisesta hyökkäyspelaamisesta, mutta silti hyvää puolustamistakaan unohtamatta. Seuran pelaajamateriaali on kolmosen tasolle melkoisen laaja ja laadukas, joten jokaiselle pelipaikalle löytyy useampiakin potentiaalisia variaatioita.

Ilves-Kissojen uusi ilme niin seuran terävimmässä kärjessä kuin valmennuksessakin on aikaansaanut muiden seurojen pelaajissa kiinnostusta seuraa kohtaan ja uusia pelaajasopimuksia on tehty puolenkymmentä, mutta kaikkia tarjokkaita ei voida ottaa.

”Pelaajien keskuudessa vallitsee hieno yhteishenki, jota ei haluta horjuttaa harkitsemattomilla pelaajahankinnoilla, joten ensi kesän pelaajisto on koko lailla koossa. Suunnitelmissa on pelata ainakin kaksi harjoitusottelua ennen varsinaisen pelikauden alkua, joka tapahtunee kesäkuun puolivälissä. Aika vähän aikaa on käytettävissä pelaamisen viimeistelyyn, mutta se lohduttaa, että jokaisella muullakin joukkueella ongelmat ovat yhteneväiset”, luottaa valmennuskaksikosta suomalaisempi pelaajiinsa.

Ilves-Kissat kirjoitti syksyllä 70 vuotta sitten tamperelaista jalkapallohistoriaa voittamalla paikkakunnalle ensimmäisen miesten jalkapallomestaruuden. Neljän viikon kuluttua Kissojen kausi alkaa Pyynikillä heti TamU:a vastaan. Monien vaiheiden jälkeen seurassa vallitsee nyt eteenpäin menemisen henki, joten mikäpä olisi hienompaa kuin päättää kausi sarjanousuun.

Jarkko Jousmäki valmentajaksi
Kun sarja pian alkaa, kuva kolmen vuoden takaisesta sarja-avauksesta Pyynikiltä ottelusta TPT – Ilves-Kissat (Kissat mustapaitaisena)

Hankki kausikorttisi tulevalle kaudelle nyt osoitteesta:

https://www.ilves-kissat.fi/tuote-osasto/kausikortit/