No se oli ny tämmöne avaus

Lähes kolmen kuukauden joukkueharjoittelemattomuus ja pelien pelaamattomuus näkyi kauaksi Kaupin kakkoskentältä, jonne karenteenin jälkeiseen ensimmäiseen otteluun Ilves-Kissojen vastustajaksi oli saapunut Tampereen Peli-Toverit, TP-T. Erinomaisen kauniissa iltapuhteessa ottelun tuomitsi Kalle Mäkinen, jonka esitys taisikin olla, ellei session paras, ei paljon muutakaan.

Kolmosjalkapallofoorumeilla on paikallisen lohkon kärkeen povattu lähes poikkeuksetta Ilves- Kissoja, eikä varmaankaan vain siitä syystä, että joukkue palasi viime kesänä erittäin ehyen kauden ja tappeli sarjanoususta HJS:n kanssa viime metreille saakka. Kun joukkue on pelaajiston lisäksi vahvistunut lähes jokaisella osa-alueella eikä uuden valmennuskaksikon  Giorgi ”Gio” Ositashvilin ja  Jarkko Jousmäen osaamistakaan osaa, eikä tarvitsekaan, kyseenalaistaa, nousijakandidaatin viittaa joutuu kaksikko kantamaan halusivat sitä tahi eivät.

Ensimmäisestä ottelusta ei toki kannata johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen vetää paitsi sen verran, että jokaisen ottelun voittamisen eteen pitää tehdä pyyteetöntä työtä ja muistaa joukkuepelaamisen vaikeus ja tärkeys.

Edellä kerrotusta tarkkaavainen lukija saattoi jo ennakoida sen, että juhlamarssissa voittoon ei siis kävelty. Hyvä, että lopulta päästiin edes hikiseen tasatulokseen. Ensi jakson kokoonpano sai kyllä luoduksi puolenkymmentä maalintekopaikkaa, mutta sitä tärkeintä, pallon toimittamista vastustajan maaliin, tämä joukko ei osannut tehdä. Ja, jos itse ei maalia tee, vastustaja sen tekee. TP-T:llä oli jaksolla kaksi hyvää maalipaikkaa, joista toisen he hyödynsivät kliinisesti, kun kissapuolustus unohti totaalisesti miesvartioinnin. Puoliajalle mentiin 0-1 vierasjohdossa.

Toiselle jaksolle liki puolet pelaajista vedettiin sivuun ja uudet ja innokkaammat otettiin pelaamaan. Toisen jakson pelaaminen oli jopa tasaisempaa verrattuna ensimmäiseen, mutta kertaalleen Kissat sai pelivälineen vastustajan verkkoon, kun Iiro Riponiemi osui maalin edustalta. Lopputulos 1-1 jätti varmasti paljon kysymyksiä ilmaan?

Aivan varmasti uusiutunut joukkue ei ollut hitsautunut läheskään parhaalla nahdollisella tavalla yhteen. Uusien ja taitavien pelaajien osaaminen jäi illansuussa hyödyntämättä, eikä väheksyä voi sitäkään, että esimerkiksi Tommi Smeets ei ollut paikalla kuin sitäkään, että viimekauden maaliruisku 24 maalin Jere Intala on fokusoitunut futsalin harrastamiseen jalkapalloilun kustannuksella. Harmi jalkapalloilun näkökulmasta katsottuna!

Tuhkaa ei kannata vielä ripotella päälleen, kun lauantaina pelataan toinen ja viimeinen harjoitusottelu Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. Ja sitten onkin sarjan avausottelu Pyynikillä ja vastassa se pelottavista pelottavin, Kakkosesta pudonnut TamU.