Kolmonen pyritään aloittamaan 13.6.

Tällä viikolla hallitukselta tulleiden Koronavirustilanteeseen liittyvien lisätietojen johdosta, myös Ilves-Kissat ovat aloittaneet suunnittelun harjoitusten uudelleenaloittamisesta ja sen toteuttamisesta sallittujen rajoitusten puitteissa. Saimme tänään myös tiedon, että miesten Kolmonen pyritään aloittamaan 13.6. Toiminnan uudelleenkäynnistymisestä ja sarjaohjelmasta ilmoitetaan lisätietoja, kun asiat tarkentuvat.

Lisätietoja Palloliiton tämän hetkisestä ohjeistuksesta on saatavilla osoitteista:
https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/palloliiton-paivitetyt-ohjeistukset-pienryhmaharjoitteluun
sekä
https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/nuorten-valtakunnalliset-ja-kaikki-alueelliset-jalkapallosarjat-kaynnistymassa

Valtioneuvoston viimeisimmät linjaukset antoivat mahdollisuuden jalkapallon sarjatoiminnan käynnistämiseen kesäkuusta alkaen.

– Kaikki toimijat ovat eläneet viime ajat epätietoisuudessa ja seuroissa on kova polte harjoittelemaan ja pelaamaan. Alun perin jo lupasimme kilpailutoiminnossa, että pari viikkoa joukkueharjoittelun aloittamisesta sarjatoiminta on mahdollista käynnistää.

– Valtioneuvoston ja terveysviranomaisten linjaukset johtavat luonnollisesti sarjatarjottimen suunnittelua. Huomioimme myös, että joukkueille jää mahdollisuus pohtia omaa tilannettaan ja reagoida tarvittaessa. Tavoitteena on mahdollistaa hyvä ja täysipainoinen sarjakausi kaikille joukkueille, Itäisen alueen kilpailupäällikkö Veijo Vainikka kertoo.

Sarjatoiminnan käynnistämiseen liittyy edelleen paljon myös avoimia kysymyksiä, joihin ratkaisuja valmistellaan parhaillaan.

– Sääntöjen ja määräyksien osalta pitää vielä tehdä päätöksiä, että missä asioissa ja miten voidaan joustaa. Entä miten toimitaan, jos joukkueissa todetaan koronatartuntoja.

– Lisätietoja saamme julkaistua toukokuun aikana. Valmistelemme ja julkaisemme myös skenaariot tilanteisiin, joissa sarjaa ei voida pelata otteluohjelman mukaisesti, Vainikka päättää.

Palloliiton kilpailutoiminnossa keskiviikkona 6.5. tehtyjen päätösten mukaisesti

 • Kaikissa ottelutapahtumissa noudatetaan terveysviranomaisten ohjeistuksia sekä aluehallintoviranomaisten niiden pohjalta antamia tarkennuksia.
 • Sarjatoiminta käynnistyy sarjakohtaisesti viikosta 24 alkaen (8.6.-), kuitenkin niin että 11v11-sarjamuodolla pelattavien sarjojen ensimmäiset ottelut pelataan aikaisintaan lauantaina 13.6.
 • Laadittavat sarjaohjelmat käsittävät koko kauden, eikä nuorten sarjoissa tapahdu normaalikauden mukaisia tasonmittauksia tai nousuja/putoamisia keskikesällä/kauden keskellä. Säännöt nousuihin ja putoamisiin liittyen kauden päättyessä ovat voimassa.*
 • Nuorten valtakunnallisissa sarjoissa pelataan ensin kesken jääneet karsinnat, jonka jälkeen vasta voidaan laatia otteluohjelmat varsinaisiin, myöhemmin käynnistyviin sarjoihin. Sarjat käynnistyvät mahdollisimman nopeasti karsintojen jälkeen.
 • Kaikkien sarjojen ja joukkueiden alkuperäiset ilmoittautumiset ovat voimassa automaattisesti, eikä uutta ilmoittautumista tarvita.
 • Jos joukkue kuitenkin haluaa syystä tai toisesta perua oman sarjailmoittautumisensa, on se tehtävä kirjallisesti ao. kilpailunjärjestäjälle (yhteystiedot alla) viimeistään sunnuntaihin 10.5.2020 klo 14:00 mennessä. Määräaikaan tehdystä ilmoittautumisen perumisesta ei joukkueelle aiheudu mitään taloudellisia sanktioita.
 • Eri sarjojen lopullisista sarjajärjestelmistä (ml. ottelumäärät) tiedotetaan joukkueille 15.5. mennessä 
 • Otteluohjelmat julkaistaan niin, että joukkueille jää riittävä aika valmistautua sarjan käynnistymiseen ja/tai mm. mahdollisten ottelusiirtojen tekemisiin.
 • Jotta sarjat saataisiin käyntiin joustavasti, voidaan otteluohjelmia tarvittaessa julkaista myös osina niin, että ensin julkaistaan 2–3 ensimmäistä ottelua ja sitten sarjan käynnistyttyä loput ottelut.
 • Poikkeustilanteen lyhentämä sarjakausi ja mahdollinen ottelumäärän väheneminen huomioidaan myöhemmin seuroilta laskutettavissa sarjojen osallistumis- yms. maksuissa.
 • Palloliiton ja sen alueiden pyrkimyksenä on tarjota joukkueille olosuhteet huomioiden paras mahdollinen sarjatoiminta ja siitä syystä kilpailutoiminto pohtii erikseen mahdollisia muutostarpeita liittyen sarjakohtaisiin sääntöihin ja määräyksiin. Näistä tiedotetaan seuroja ja joukkueita erikseen toukokuun loppuun mennessä.

Lisätietoja Palloliiton tämän hetkisestä ohjeistuksesta on saatavilla osoitteista:

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/palloliiton-paivitetyt-ohjeistukset-pienryhmaharjoitteluun

sekä

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/nuorten-valtakunnalliset-ja-kaikki-alueelliset-jalkapallosarjat-kaynnistymassa