Ilves/2 vahvempi lukemin 0-2

Ilves-Kissat pelasivat harjoituskauden toiseksi viimeisen harjoitusottelun samassa sarjassa pelaavaa Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. Ilves/2 sijoittui kaudella 2022 B-lohkossa yhdeksänneksi

.

Ottelun ensimmäinen puoliaika meni suhteellisen tasaisissa merkeissä. Ottelu oli selvästi kovempitempoinen aiempiin harjoitusotteluihin verrattuna, molempien joukkueiden prässätessä korkealta. Molemmilla joukkueilla oli myös paikkansa, Ilveksen ollessa hyökkäyspäässä ehkä hieman terävämpi. Jonkin verran myös paineen alla nähtiin harhasyöttöjä ja virheitä molemmilta joukkueilta, mistä ehkä huomasi että vielä ollaan harjoituskauden puolella, vaikka sarja-avaus molemmilla lähestyykin jo aivan nurkan takana.

”Hyvätasoinen ottelu, joka oli selvästi kovavauhtisin peli tälle vuodelle. Olimme hyvin mukana, mikä antaa valmennukselle vahvan signaalin siitä että oikealla suunnalla ollaan”, kommentoi ottelua Kissojen päävalmentaja Mikko Innanen.

Ottelu eteni tasalukemissa aina 82. minuutille saakka, jolloin Oiva Jukkola teki lukemiksi 0-1. Hetkeä myöhemmin Noel Hasa teki loppulukemiksi 0-2 ottelun 85. minuutilla. Ilves oli mukana vahvalla ryhmällä, sillä edustusjoukkueen sopimuspelaajista Jukkolan ja Hasan lisäksi mukana olivat Mohammed Umar, Badreddine Bushara, Emmanuel Patut ja Leo Kyllönen. Vaikkakin toisen puoliajan vaihdot hieman sekoittivat Kissojen rytmiä, eikä tällä kertaa maalinteossa onnistuttu, oli Kissojen tekeminen kokonaisuutena tämän kevään parasta tappiosta huolimatta. Kaudella 2022 varsinaisessa sarjassa Kissat jäivät vain kerran maaleitta ja tuo oli juurikin elokuussa pelatussa ottelussa Ilves/2 vastaan, jonka tupsukorvat veivät lukemin 2-0 Tomas Varhin kahdella maalilla.

Kesällä onkin mielenkiintoista nähdä, onko tämä se porukka millä Ilves/2 sarjaan lähtee ja kuinka paljon edustusjoukkueen sopimuspelaajia kakkosjoukkueessa pelaa. Aggressiiviseen prässiin ja vahvaan pallolliseen tekemiseen perustuvaa jalkapalloa aiemmilla kausilla esittänyt Ilves/2 ei ole tuloksellisesti saanut ulosmitattua peliesityksiään ja onkin edellisellä kahdella kaudella joutunut taistelemaan sarjapaikastaan sarjan viimeisille kierroksille saakka. Nähtäväksi jää, mikä Ilves/2:n kokoonpano tulee kesän otteluissa olemaan. Joukkueen päävalmentajana toimii toista kauttaan Mika Lahtinen ja hänellä apunaan on jo pidempään Ilves/2 valmennuksessa toiminut Topi Priha.

”Olen tyytyväinen peli-ilmeeseemme ja pystyimme pelaamaan pallolla vaikka Ilveksellä oli tutun kova prässi. Jokainen joukkueesta oli valmis tekemään töitä myös puolustusuuntaan, poiketen joistain aiemmista otteluista. Tässä on vielä hyvää aikaa rakentaa pieniä juttuja ennen kuin aletaan taistelemaan pisteistä. Katsomme valmennuksessa enemmän pelin sisältöä vielä tässä vaiheessa ja siihen olimme tappiosta huolimatta tyytyväisiä, vaikkakin tappio harmittaa aina”, summasi ottelutapahtuman päävalmentaja Innanen.

Kissat pelaavat vielä kerran Ilves/2 vastaan ennen 22.4. kotipelillä alkavaa Kakkosen kautta. Kausikortit ovat nyt tarjouksessa ja toivottavasti saamme VIP-kausikortit tulevalla viikolla myyntiin.