Ylemmän loppusarjan avaus Ilves-Kissojen dominanssia

TPV:n kakkosjoukkue tuli Lamminpäähän tosi nuorella ryhmityksellä. Vanhimmatkin palloveikot olivat vielä A-junnuikäisiä, puolijoukkuetta peräti ikäluokkaa nuorempia eli B-junioreita. Esitystään nuorukaisten ei tarvinnut hävetä, mutta tosiasia vaan on se, että kokemus ja rutiini voittavat vielä nuoruuden innon.

Ja kun Kissat pelasi ensimmäisen puolituntisen ehkäpä kauden iloisinta peliään, ei suinkaan ollut ihme, että parinkymmenen peliminuutin jälkeen isännät olivat jo osuneet neljästi. Ensimmäisen maalin viimeisteli Jere Remes, toisen ja kolmannen Toni Paukkeri, kunnes taas tuli Remeksen vuoro. Siihen sitten rallattelu loppuikin. Ville Puustisen takareisi alkoi reistailla parinkymmenen minuutin pelaamisen jälkeen, mutta pahempaa minimoidakseen mies halusi vaihtoon ja siellähän odotteli jo edellisottelussakin täydet ajat urakoinut Juha Veijonen, jonka kentälletulo ei puolustuslinjaa heikentänyt. Puolen tunnin jälkeen pääsi TPV kissapuolustuksen haparoidessa kaventaman tilanteeksi 4-1. Maalin viimeisteli Niklas Lindholm. Puoliaika alkoi tässä tilanteessa.

Paukkerille pari maalia ensimmäiseen puoliaikaan.
Ilves-Kissat ottivat isännät otteet ja siirsivät pelin tilanteeseen 4-0 kahdessakymmenessä minuutissa. Tässä laukoo Eetu Virtanen #17.
Mikael Paajanen #15 pallon kanssa.

Toiselle jaksolle Kissat juoksutti Konsta Raittisen Mikael Paajasta korvaamaan. Peli kuitenkin kulki takuten aina siihen asti, kun Paukkeri pääsi täydentämään hatullisensa 52 minuutilla. Nuoret paltsarit ottivat sen jälkeen kentän koko lailla haltuunsa aina siihen saakka, kun TPV/2:n ehdottomasti vaarallisin pelaaja Niklas Lindholm pujotteli itsensä kissapuolustuksen välistä avopaikkaan ja tempaisi komeasti vasempaan yläkulmaan Sami Majan haroessa maalin edustalla tyhjää. Tilanne 5-2!

Konsta Raittinen #21.
Kissat tuulettaa maltilla. Ahonen #9 hyvillä mielin Paukkerin #8 hatullisesta.
Virtas Eetu #17 aiheutti jälleen harmaita hiuksia vastustajan puolustukselle.

Parikymppinen palloteltiin hyvässä hengessä, mutta kymppiä ennen loppuvihellystä punapaitaiset heräsivät ajatukseen, että maalisuhteetkin saattavat olla hyvinkin tärkeät. Toni Toijala niittasi sitten Veijosen pään kautta tulleen pallon TPV:n maaliin. Ja viisi minuuttia myöhemmin sama mies tempaisi pallon vastustajan reppuun. Viimeiseen maaliin sai jalkansa palloon Amin Chouaib sekunnin osaa ennenkuin Toijalan kuti olisi ylittänyt maalilinjan. Lopussa pöytäkirjassa luki Ilves-Kissat 8, TPV/2 2!

Kissat sai ottelussa kymmenkunta kulmapotkua, joista pari maalia tuikattiinkin. Tässä kamppailutilanteessa Radwan Moussa #4.
Jesse Jaakkola #23 pujottelee TPV:n puolustusta.
Toni Toijala #10 haastoi tuttuun tyyliin koko ottelun.

Kotijoukkueen näkökulmasta parikymppinen oli hyvää pelaamista, mutta sitten peli-ilo loppui syystä tai toisesta. Lopun herääminen sitten sai aikaan mukavat loppulukemat, joista on hyvä lähteä jatko-ottelujen pariin. TPV:n ei kannata sirotella tuhkaa päälleen. Maalivahti Antti Paasi torjui miehekkäästi, jokunen saattoi mennä rahtusen helpostikin, mutta oliko se sitten kuitenkaan yksin molarin vika? Niklas Lindholm dominoi peliä aina kun pallon sai ja kruunasi iltansa kahdella maalilla – ei huono.

Ja sananen myös erotuomarista; Ville Erkkilä debytoi kissapelissä ja teki sen tyylillä. Ihan helpointa ei varmaankaan ollut suhtautua pelaajiin, kun vastustajina olivat kokeneet sarjajyrät ja nuoret noviisit. Hyvin se sujui. Onnea jatkoon.

Ja onnittelut myös TPV:lle sen tekemästä työstä jalkapalloilun hyväksi. Yhdeksänkymmentä vuotta hienoa työtä jalkapalloilulle. Kiitokset siitä.

ps. Kausikortilla pääsee kaikkiin loppukauden otteluihin maksutta ja makkara tai kahvi kioskista. Pahoittelut epäselvästä viestinnästä aiheen suhteen!