Ennakko: Sarjan toinen vaihe alkaa torstaina

Läntisen alueen Kolmosen B-lohko on edennyt vaiheeseen kaksi. Alkusarja saatiin pelatuksi, jonka jälkeen kuusi joukkuetta kärjestä jatkaa ylemmässä loppusarjassa, josta seulotaan lohkon voittajajoukkue kilvoittelemaan sarjanoususta Kakkoseen. Ylemmässä sarjassa pelaavat Ilves-Kissojen (29 p.) lisäksi kakkoseksi selviytynyt Nokian Palloseura, jolla lähtiessä yläsarjaan on viisi pistettä Kissoja vähemmän. TamU ja PS-44 saalistivat tasapisteet 21 ja Loiske sekä TPV/2, joilla molemmilla on lähtöpisteitä jatkosarjaan 17. Jokaisella joukkueella on siis mukanaan alkusarjassa tienaamansa pistemäärä, mutta maalierot on nollattu!

Kun siis kullakin joukkueella on vielä viisi ottelua pelaamatta, on täydellisellä onnistumisella mahdollisuus vielä 15 lisäpisteeseen. Kissojen tilanne kärjessä näyttää kohtuullisen mukavalta, kun torstaina Lamminpään nurmelle saapuu TPV:n kakkosjoukkue, joka alkusarjassa puristi Kissat varsin ahtaalle häviten ainoastaan 2-1. Palloveikkojen joukkue on ikärakenteeltaan nuori ja varmasti myös nopea, taitava ja nälkäinen. Kun valmennuksessa on vielä TPV:n mestarijoukkueessa 1994 pelannut Mika Aaltonen, saattaa joukkueelta odottaa yllätyksiä, jos ne enää edes niitä ovat. Joka tapauksessa torstaivieraat ovat varmasti saavuttaneet vähimmäistavoitteensa, joten jatkopeleihin voi lähteä varsin vapautuneesti.

Yhtäkään loppukauden vastustajajoukkueista ei missään tapauksessa saa aliarvioida, sen käyty alkusarjakin osoitti. Kun TPV/2 selätti vahvan TamU:n, spekuloidaan ottelua ja sen tulosta edelleenkin erilaisilla keskustelupalstoilla. Urheilu aikaansaa suuria tunteita, sen vuoksi sitä on niin mielenkiintoista seurata. Ilves-Kissojen kokoonpano on palautunut ennalleen, kun pelikieltoiset Amin Chouaib ja Ville Puustinen ovat rangaistuksensa sovittaneet.

Torstainen ottelu, joka alkaa siis kello 18.00, saattaa venyä hämärän rajamaille ja oman suolansa keitokseen heittää varmasti viilenevä syksyinen sää sekä taivaalta mahdollisesti satavat pisarat. Sadeasusteet päälle, villaista alle ja Lamminpäähän, jossa tauolla saa sekä höyryävää kahvia kastettavineen että grillistä rasvaista makkaraa. Tervetuloa.