Vuosi, kaksi kuukautta ja 17 päivää

On kulunut siitä, kun Ilves-Kissat ennen eilistä poistui kentältä tappio niskassaan. Tuolloin voittoa juhli Lamminpäässä Nokian Palloseura rökitettyään Kissoja maalein 2-5. Nyt sen teki Pyynikin iltavaloissa TamU maalein 2-1.

Olosuhteet olivat toki oudot. Pyynikin pieni areena asetti pelille ihan uudenlaiset puitteet, joista kauden ensi ottelussa selviydyttiin ihan kunnialla, mutta nyt iltavalaistus saattoi olla se oudohko olosuhde, joka aiheutti pelaamiseen ja myös pelinjohtoon ihan omanlaisensa haasteen. Jo ottelun kahdeksas minuutti antoi osviittaa tulevaan nöyryytykseen. Kissojen Mika Ahonen rynnisti kuudentoista sisälle, josta sinipaitainen viikate leikkasi jalat Ahosen alta. Ottelun erotuomari Jaakko Nieminen näytti epäilemättä rangaistuspilkkua, mutta unohti kaivaa keltaisen kortin, jonka sinipaita olisi ansainnut, taskustaan.

Pilkun taakse käveli Aleksi Siren, joka tällä kaudella on kolmesti upottanut pallon yhdestätoista metristä maaliin, mutta nyt keskittyminen laukaukseen oli lepsu, joka johti siihen, että TamU maalin edustalla Henri Savolaisen ei tarvinnut tehdä sen ihmeellisempiä kevätjuhlaliikkeitä, koska pallo ohitti oikean tolpan Kissojen kannalta ihan väärältä puolelta. Johto-osuma olisi varmasti tsempannut koko joukkuetta ihan eri lailla, mutta nähty episodi saattoi toimia ihan päinvastoin. Niinpä vartin kohdalla pallo pelattin Roope Kostiaiselle, joka oli edennyt Kissapuolustuksen keskelle, jonne ryntäsi myös Kissamaalia eilen vartioinut Sami Maja, mutta pelasi itsensä ohi tilanteesta, joten Kostiaisen lirutus sitten ylitti maalilinjan. Maalin johto TamU:lle, joten takaa-ajon aika alkoi olla tosiasia. Ensimmäinen jakso pelattiin sitten tasatahtiin, maali sinne tai tänne olisi saattanut ratkaista jo pelin kulun, mutta yhden maalin TamU-johdossa mentiin puoliajalle.

Josta palattiin sitten Kissa-vieraiden painostuksella, joka johti jo reilun neljän minuutin jälkeen painostustilanteeseen, jonka järjesti Jesse Jaakkola. Pallo pelattiin Toni Toijalalle, joka viimeisteli taas ihan vakuuttavasti. Peli oli nopeasti tasan, joten Sinikaartikin taisi rahtusen vetää henkeään. Peli jatkui tasaisissa merkeissä. Selvästi näki, että kotiryhmä osasi pienkentällä pelata, kun taas Kissat unohti kokonaan sen, että kapeallakin kentällä kannattaisi pelata laitojen kautta, kun tällä kentällä pelanneet osasivat kyllä keskustan sumputtamisen. Tilanteita oli kummallakin, mutta varttia ennen loppua United pelasi pallon vasempaan laitaan, josta Eino-Veikko Ek ohitti heittämällä Kissapuolustuksen oikean puolustuslinjan ja pamautti kieltämättä tyylikkäästi pallon Sami Majan taakse.

Kissojen keskikenttä on valitettavasti vailla kulmahampaita, kun Tommi Smeets on ruhjottu pelikunnottomaksi. Ja Jere Intala ei valitettavasti ole Kissojen käytettävissä, kun jyväskyläläisten Dymano ei ole nähnyt nähnyt hyväksi miehen pelata Kolmosen palloilua. No näillä pelataan, mutta valmennusjohto voisi jonkin verran kysyä muidenkin mielipiteitä siitä, kuinka peliä voitaisiin levittää laitojen kautta pelattavaksi, josta tilanteet saattaisivat avautua.

Sinikaarti riemuitsi aiheestakin, kun vieraat eivät osanneet muuttaa tappiopelaamistaan aktiivisemmaksi, joten tasoitusmaali ja paine siihen suuntaan jäi tekemättä. TamU:lle pisteet maalein 2-1. Kolme kierrosta ennen ylemmän sarjan loppua Ilves-Kissoilla on toki edelleen viiden pisteen marginaali sekä TamU:un että NoPS:an, joka toki saattaa kaventua nopeastikin, kun seuraavaksi Lamminpäähän saapuu juuri NoPS ensi viikon sunnuntaina.

Takaisin alkuun. Pitkälti toista vuotta sitten viimeksi maisteltiin tappion todella karvasta kalkkia. Nyt niin kävi taas. Mutta ei se mitään, jos seuraava tappio tulee taas reilun vuoden päästä, on kaikki ihan hyvin. Tähdätään nyt vaikka siihen.