Viikon toinen tasapeli porilaisia vastaan

Ilves-Kissat jatkoi tappiottomien otteluiden putkeaan 2-2 tasapelillä viikon toisessa kohtaamisessa porilaista FC Jazzia vastaan. Viikon ensimmäisen ottelun tapaan pisteet tasattiin, mutta maaleja saatiin tuplasti enemmän Kaupissa lauantai-iltana todistetussa ottelussa.

Jazz kirjautti itsensä maalitaululla jo ottelun toisella peliminuutilla, kun Eino-Iivari Pitkälä vei vieraat johtoon ottelun ensimmäisen hyökkäyksen päätteeksi. Vieraat pitivät aloitusvihellyksen jälkeen palloa lähes parikymmentä syöttöä peräkkäin ennen Joel Lehtosen keskitystä, jonka Kissat-puolustus purki hetkellisesti, mutta irtopallo jäi rangaistusalueen kaaren päälle ja Pitkälä tälläsi puhtaan laukauksen ohi Kissat-vahti Joni Miettisen.

Kissoille tyypillisesti vastaukseen ei mennyt kauaa. Kuudennen peliminuutin vedellessä viimeisiään Kissat aloittivat hyökkäyksen Patrik Aholan oikean laidan sivurajaraheitosta. Iiro Riponiemen tiputus ja apuvalmentaja Jean Fridolin Nganben syöttä avasi tilaa Mauro Severinolle oikealla laidalla. Severinom haastoi vieraiden puolustusta ja käytti pallon Fridolla murtautuessaan porilaisten rangaistusalueelle. TPV-kasvatin mainio syöttö takaviistoon tavoitti muutaman metrin päässä maalista Tomi Ylisen, jonka ensimmäisen kosketuksen viimeistely painoi vastuttamattomasti verkkoon.

Kotiyleisön kannalta valitettavasti vieraart ottivat johdon toistamiseen alle kolme minuuttia tasoitusmaalista. Vieraiden puolustuslinjasta lähtenyt pitkä syöttö linjan taakse pakotti Miettisen ulos maaliltaan ja tämän nyrkkeilystä pallo tippui oikealla laidalla Rasmus Laaksoselle, jonka ensimmäisen kosketuksen laukaus tippui tyylikkäästi tyhjään maaliin.

Kissojen ailahteleva pelillinen suorittaminen oli jälleen läsnä ja kokoonpanossakin olleen päävalmentaja Giorgi Ositashvilin päänvaivana. Kotijoukkueella oli pitkälti ensimmäisen puoliajan vaikeuksia saada pidempiä hyökkäyksiä ja nopeidenkin murtautumisten laadusssa oli parantamisen varaa. Vierasjoukkue Jazz piti paremmin palloa, mutta vaarallise tilanteet olivat vähissä kummallakin maalilla. Severino testasi Jazzin maalivahti Janne Järnstedtia ja seuranneesta kulmapotkusta Ardian Kovaqi oli lähellä päästä puskemaan Fridon kulman kohti maalia, mutta pallo suuntautui valkopaitojen puolustuksen kautta Järnstedtin käsiin, jota lisäksi rikottiin tilanteessa.

Toisella puoliajalla pelin kuva jatkui pitkälti samankaltaisena ensimmäisen kymmenen minuutin ajan. 56 minuutin kohdalla Ositashvili vaihtoi kaksi pelaajaa ja samalla joukkueen pelimuodostelman. Elias Kuusela korvasi ison työn hyökkäyksessä tehneen Riponiemen ja Wiljam Valtonen korvasi keskikentällä Mikael Paajasen. Juha Ihalainen nousi puolustuksesta keskikentälle ja joukkue vaihtoi 4-4-1-1 muodostelmaan, jossa Frido pelasi Severinon takana hyökkäyksessä.

Muodostelman muutos toi nopeasti tulosta ja Kissat alkoivat löytää paremmin toisiaan pallollisena. Keskikentälle noussut Ihalainen teki tuplakatkon vieraiden heitosta ja Severino poimi pallon keskiympyrän tuntumassa. Kissojen tähtihyökkääjä lähti vauhtiin ja käytettyään pallon pelaajavalmentaja Nganbella, pelasi juuri kentälle tulleen Kuuselan keskityspaikkaan vasemmalla laidalla. Kuuselan keskitys kuitenkin purettiin, mutta hetkeä myöhemmin Ahola pääsi murtautumaan vastaavanlaiseen keskityspaikkaan toisella laidalla.

Kissat olivat lähellä tasoitusta juuri tunnin täytyttyä pelikellossa. Vasemmalta edennyt hyökkäys päätyi Kuuselan syötöstä n. 25 metrin päästä vieraiden maalista tilaa löytäneelle Tomi Yliselle. Ylinen oli lähellä kasvattaa ottelun tehotilastoaan maalin lisäksi maalisyötöllä, mutta tämän syötöstä maalipaikkaan päässyt Severino ei onnistunut ohittamaan Järnstedtia.

Hieman alle kolme minuuttia huippupaikastaan Severino teki mainion työn jatkaessaan prässinsä korkealla intensiteetillä Jazzin avatessa peliä omalta alueeltaan. Vaihdosta peliin tullut Wiljam Valtonen liittyi prässiin mukaan oikea-aikaisesti ja hänen katkostaan pallo tippui Fridolle, joka vapautti boksiin nousseen Kuuselan ja ottelu oli jälleen tasan.

Jesse Jaakkola ja Radwan Moussa tulivat vielä isänniltä kentälle reiluksi kymmeneksi minuutuksi ja molemmat joukkueet hakivat voittomaalia, mutta ottelua jatkettiin tasaisissa merkeissä loppuun asti.

Tiukkojen vaiheiden jälkeen ottelu päättyi lopulta melko ansaitusti pistejakoon. Kaupissa oli paikalla n. 150 henkilöä ja Kakkosen B-lohkossa nähtiin jälleen runsasmaalinen ja viihdyttävä ottelu.

Kissat pelaa seuraavan kerran 6.8. Hämeenlinnassa HJS Akatemian vieraana ja kohtaa saman vastustajan 10.8. Kaupissa.