Ilves-Kissat aloittaa junioritoiminnan – uusia joukkueita 7-14 vuotiaille

Edellisessä kotipelissämme kuulimme puheenjohtaja Tuomas Karjanlahdelta iloisia uutisia, kun hän kertoi, että Ilves-Kissat aloittavat systemaattisen juniorijoukkuetoiminnan ja seura perustaa uusia joukkueita 7-14 vuotiaiden ikäluokkiin. Ikäkausitoiminnassa seuran arvot kiteytyvät lauseisiin ”Tosissaan, mutta ei totisesti”, sekä ”Kerran Kissa, aina Kissa”. Ilmoittautuminen joukkueisiin on nyt auki osoitteessa www.ilveskissatjuniorit.fi, ja tavoitteena on perustaa joukkueet jokaiseen ikäluokkaan 7-14 vuotiaille tytöille ja pojille. Myös vanhemmat ikäluokat ovat kokonaisina joukkueina tervetulleita seuraan.

”Lähdimme viemään talvella visio-ja strategiaprosessia eteenpäin, jossa kysyimme myös avoimesti somessamme ja verkkosivuillamme millaisena yhteisömme näkee seuramme tulevaisuudessa, ja kuinka pääsemme siihen tavoitetilaan. Saimme paljon vastauksia, joista jalostimme toimenpideohjelman tuleville vuosille. Suurena teemana esiin nousi junioritoiminta, sillä sen nähtiin vahvistavan seuraa pitkällä aikavälillä. Nostimme sen prioriteettilistalla korkealle ja on hienoa, että saimme homman käyntiin jo nyt tulevalle vuodelle,” kertovat junioritoiminnan aloittamisesta puheenjohtajakaksikko Tuomas Karjanlahti ja Marjukka Mikkonen.

Ilves-Kissojen jalkapallojunioritoiminta Tampereella alkaa

Ilves-Kissoissa on tilaa harrastaa muitakin lajeja

Junioritoiminnan yhtenä kulmakivenä on seuran positiivinen suhtautuminen muihin lajeihin. ”Olen itse pelannut tavoitteellisesti lentopalloa 16-vuotiaaksi asti, ja useat huipputason pelaajat ovat harrastaneet toista lajia pitkälle teini-ikään saakka. Haluammekin kannustaa junioreita jalkapallon ohella muihin lajeihin ja harrastuksiin, sillä näemme että päälajin voi valita myöhemmälläkin iällä ja silti kehittyä huipputasolle. Tässä ajatusmaailmassa eroamme varmasti muista seuroista, ” kertoo Karjanlahti toiminnan perusarvoista.

Seuran junioritoimintaa ohjaavat ajatukset ”Kerran Kissa, aina Kissa” sekä ”Tosissaan, mutta ei totisesti”. Näillä toimintaan pyritään luomaan selvä arvomaailma, joka ohjaa valmennuslinjaa, sekä junioritoiminnan päätöksentekoa. Talvikaudella joukkueet harjoittelevat pääsääntösesti kahdesti viikossa, kesällä kolmesti.

”Joukkueemme haluavat harjoitella ja pelata tosissaan, mutta niin että arki on tasapainossa, eikä jalkapallo määritä sitä liikaa. Tavoitteenamme on, että niin pelaajan, kuin perheen motivaatio jalkapalloharrastukseen pysyy, eikä lopahda matkan varrella,” kommentoi Karjanlahti seuran junioritoiminnan tausta-ajatuksia.

”Kuten seuran historiakin kertoo, Ilves-Kissoille ystävät ja perhe ovat tärkeitä asioita. ”Kerran Kissa, aina Kissa” tähtää siihen, että joukkueissamme on mielekästä harrastaa vauvasta vaariin. Tavoitteenamme on, että lapsi tai nuori kokee itsensä hyväksytyksi, saa onnistumisen kokemuksia, ja hänelle kasvaa terve itsetunto, minäkuva ja suhtautuminen urheiluun. Toisaalta hän oppii myös kunnioittamaan niin peliä, kuin toisia ihmisiä, ja saa toivottavasti elinikäisiä ystäviä. Seuran aikuisjoukkueet ovat hyviä esimerkkejä siitä, kuinka pelaajat ovat saattaneet viettää vuosikymmenen seurassa,” avaa sosiaalisen puolen merkitystä urheilussa varapuheenjohtaja Mikkonen.

Toimintamaksu 59€/kk – harjoitukset Kissat-hallilla

Seuran tavoitteena on tarjota järkevänhintaista ja saavutettavaa jalkapallotoimintaa. Harjoitamme ympärivuotista ns. ”ikäkausitoimintaa”, jossa pelaajat harjoittelevat samassa joukkueessa ympäri vuoden.

Talvella Ilves-Kissojen juniorijoukkueet (7-11v) harjoittelevat pääsääntöisesti Kissat-hallilla, Sarankulmassa. Jalkapallohalliin on asennettu uusi FIFA:n korkeimpaan laatuluokitukseen sertifioitu FIFA Quality Pro -tekonurmi ja uusi valaistus. Sen lisäksi halliin on asennettu kulunvalvontajärjestelmä ja myös pukuhuoneet on remontoitu. Hallissa ei ole lämmitystä.

Talviharjoitteluun voidaan varata vuoroja myös Pirkkahallilta tai ulkokentiltä joukkueiden toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Kesäkauden kentät määritellään vasta keväällä, joten joukkue pystyy itse vaikuttamaan vahvasti omaan harjoituskenttäänsä.

llves-Kissojen junioritoiminta talvikaudelta loka-huhtikuu 2021-2022 maksaa uusille pelaajalle 59€/kk. Maksu sisältää
– Harjoitukset 2 kert / viikko
– Seuran jäsenmaksu 20€ (sis. kausikortin edustuksen otteluihin)
– Varustepaketti (Adidaksen peliasu ja verkka-asu)
– Turnausmaksut 3-4kpl (riippuen joukkueen pelaajamäärästä)
– Pelipassin ja LähiTapiolan vakuutuksen

Lue lisätietoja Ilves-Kissojen juniorisivuilta osoitteesta www.ilveskissatjuniorit.fi