Viihdyttävä ilta Lamminpäässä

Ilves-Kissojen vieraaksi Lamminpään viheriölle saapui etukäteenkin nopeaksi, nokkelaksi ja taitavaksi tiedetty nuori Ilveksen kakkosjoukkue.

Päivällinen sateisen harmaa ”juhannussää” oli onneksi työntänyt pahimmat sadepilvet hiukkasen tuonnemmaksi, mutta Ilves kakkosen peliin nimetty kokoonpano aiheutti mustapaitaisille Kissoille sekin, ellei nyt ihan paniikkia, niin kylmän hien kuitenkin selkäpiihin.  Ilveksen kokoonpanoon oli nimittäin nimetty peräti viisi pelaajaa, joilla jokaisella oli enemmän tahi vähemmän veikkausliigakokemusta.

Kentällä vierasjoukkueen maalia vartioi Mika Hilanderia tyylikkäästi tuuraillut Johannes Luukkanen. Kenttäpelaajista Teemu Penninkangas näyttää toipuneen pelikuntoon ja mies kyttää peliaikaa Tammelan ehkä rahtusen vihreämmälle pelialustalle, Antto Hilskan ja Jaakko Juutin pirkanmaalainen jalitsuväki tuntee lähes munaskuita myöten ja Aleksis Lehtonen keskisuomalaistaustainen viime vuodet SJK:ssa peliaikaa kyttäillyt nuorukainen on kuin onkin saanut Wissin Jallulta peliaikaa isolta ja kauniilta Ipan liigajoukkueelta.

Eikä ihme ollut, että mustapaitainen kotijoukkue rahtusen kunnioitti nimekkäitä vastustajiaan. Ilves kyllä dominoi ensimmäistä jaksoa lähes mielensä mukaan, josta kertoi kulmuritilannekin tauolla; 1-5 vieraille. Enemmän ehkä kertoi sekä pääpelitilasto Ville Puustinen vastaan T. Penninkangas, joka meni puhtaasti 2-0 Puustiselle, sekä se, että kotijoukkueen maalia vakuuttavasti vartioinut Jani-Petteri Soininen ei joutunut ahtaalle kuin alussa. Ja ikään kuin pisteeksi tauon tilanteille Berat Grabovci pääsi jakson lopussa avopaikkaan, josta normaalisti ei erehdy. Nyt hirmukuti nousi ilmapallon lailla taivaalle. Ja makkaratauolle käveltiin kiikarilukemissa.

Tauolla vierasvalkku Topi Priha veti kentältä sekä Penninkankaan että Aleksis Lehtosen. Olisikohan Wiss ajatellut miehille huomenna Tammelaan jonkinlaista roolia. Se nähdään Tammelassa. Joka tapauksessa Ilves menetti totaalisesti pallonhallinnan ja pelin dominoinnin. Ja veren haistoivat aika nopeasti Ilves-Kissojen kokeneet ja monissa liemissä marinoituneet kärkipelaajat Berat Grabovci ja Timor Inapshba. Kahdeksassa minuutissa Berat iski kahdesti ja Timor kerran, Beratin maaleihin syötön tarjoili Timor ja Timorin maaliin Berat. Katsomossa jo viriteltiin vedonlyöntiä siitä, minkä niminen on I-K:n seuraava maalintekijä, joka ei ole Berat tai Timor. Antaas kattoo?

Joka tapauksessa kotijoukkue johti puhtaasti kolme nolla, eivätkä Ilveksen nuorukaiset oikein päässeet peliin mukaan ennen kuin seuraava merkittävä kahdeksanminuuttinen oli ohi. Se puolestaan alkoi siitä, kun luunkovaa pelaava kissatoppari Ville Puustinen sai ensimmäisen varoituksensa. Ja päättyi siihen, kun sama mies rankkarialueen kulmauksessa horjutti katsomoon nähden oikea-aikaisen olka-olkaa-vastaan tilanteen päätteeksi vieraiden hentoisen hyökkääjän nurmen pintaan.  Erinomaisesti muuten tuominnut Aapo Kyllönen, kun sai siihen mahdollisuuden, osoitti pallon pilkulle ja nosti toisen keltaisen Puustiselle?

Se taas aiheutti sen, että Puustinen käveli kentän laidalle, eikä Ilveksestä kentälle tullut Elias Kuusela erehtynyt rankkarissaan. Ja sen, että pelin hallinta siirtyi vieraille, jonka päätteeksi Niko Willandt pääsi tinttaamaan vastapalloon tilanteeksi 3-2.

Ilves-Kissojen valmentaja Kari Sainio joutui vetämään terävimmät kärkipelaajansa vaihtoon ja vahvisti puolustustaan, joka kuitenkin kesti Juha Veijosen ja molari Soinisen johdolla hamaan loppuun saakka. Oikein hyvät kolme pinnaa Kissoille. Kun kärkijoukkueista toinen toisensa jälkeen menettävät pisteitä, niin kuin  nyt NoPS HJS:lle, ei Kissojen takamatka taidakaan olla liian pitkä ihan sarjavoittoakaan ajatellen.

Seuraavaksi käännetään katseet tulevaan Juhannukseen. Ilves-Kissat toivottaa kannattajilleen ja kaikille jalkapalloilun ystäville hienoa keskikesän juhlaa.

Ja matkaa heti sen jälkeen ensi tiistaina Regions cupin-otteluun Espooseen, jossa Ilves-Kissat saa vastaansa Honka Akatemian. Jos se ottelu päättyisi vieraiden voittoon, matka koko Cupin voittoon olisi enää kahden ottelun päässä. Ihan mielenkiintoista sekin.