VIFK – I-Kissat 0-1 (0-1)

Kissat haki yhden kauden komeimmista voitoistaan Hietalahden samettiselta nurmelta helteisenä lauantai-iltapäivänä. Päävalmentaja Jukka Heinonen kommentoi vahvaa esitystä:

”Ehdottomasti koko joukkueen voitto. Jokainen pelaaja hoiti hänelle annetun tehtävän kentällä kiitettävästi. Lopun rynnistys lukuun ottamatta, Vaasalaiset pystyttiin pitämään poissa huippupaikoilta. Heille ei jätetty tilaa pelata puolustuslinjan eteen maata pitkin.

Voitto oli ansaittu, sen verran yritteliästä ja aktiivista pelimme oli. Pelkästään puolustamalla ei Vaasalaisia kaadeta. Tämä matsi oli jatkumoa hyvälle esitykselle viime Masku-pelissä. Joukkueen tahtotila on nyt vahva ja tästä on hyvä jatkaa jokapäiväistä työtä, jalat maassa ja säilymistavoite edelleen kirkkaana mielessä.”

Joukkue oli täynnä onnistujia, mutta mainittakoon puolustuslinja, jossa rautainen topparipari Tero Lamminen ja Tuomo Ruotsalainen sekä laitapakkeina hieman oudolla pelipaikalla vahvasti puolustanut Jere Intala ja molemmissa päissä loistanut, parhaana palkittu Aleksi Siren hoitivat nollapelin kotiin. Unohtamatta tietenkään Tuomas Karjanlahtea maalilla. Mies pysyi kylmänä ja henkisesti vahvana kun kotijoukkue sai viime hetken rankkarin, joka ammuttiin ohi.

Ja voittomaali juuri ennen taukoa. Siitä vastasi hyvän maalivireen löytänyt vanha kettu Timor Inapshba. ”Timi” haistoi ja viimeisteli klosemaisesti suoraan ilmasta takatolpalta vaasalaispakin jalasta kimmonneen Ibrahim Kösen laukauksen.

Ensi sunnuntaina tulee Närpiön Kraft Tammelaan testaamaan Kissojen vireen.

TILASTOT