Kauppiin vieraita Hämeenlinnasta – Kissat jatkaa kärkipaikan jahtaamista

Ilves-Kissoilla ottelut Kakkosen B-lohkossa jatkuu, kun sarjaa on vielä seitsemän ottelun verran jäljellä ennen mestaruussarjan alkamista. Kissat on edelleen vain pisteen päässä kärjestä ja koko ylin nelikko (Jazz, Kissat, SalPa, Klubi 04) mahtuukin kolmen pisteen sisälle. Lauantaina koko nelikko on tositoimissa ja päivän päätteeksi lohkon kärkiryhmä voi löytää itsensä erilaisesta järjestyksestä.

Lauantain vastustaja HJS on sarjataulukon seitsemäntenä, mutta silti ainoastaan kuuden pisteen päässä Kissoista. Kauden aikaisempi kohtaaminen joukkueiden välillä päättyi Kissojen hurjahkoon 4-0 vierasvoittoon.

Kausi onkin äärimmäisen herkässä vaiheessa ja pisteillä alkaa olla valtava merkitys ottelusta toiseen. HJS pelasi Kaupissa 0-0 tasapelin Ilves/2:n vieraana reilu kuukausi takaperin ja siitä käynnistyneestä viiden ottelun putkestä hämeenlinnalaisille jäi käteen tasapelin lisäksi kolme voittoa.

Kotijoukkue puolestaan palasi heti paikallisottelussa Ilvestä vastaan kärsityn tappion jälkeen takaisin voittojen tielle, kun Porin reissu Musan Salaman vieraana oli voitokas lukemin 2-3. Musan paikallisvastustaja Jazz on pisteen verran Kissoja edellä ja meni myös maalintekotilastoissa Kissojen ohi parilla osumalla.

Kissat on kuitenkin lohkon toisiksi tehokkain joukkue 42:lla osumallaan sarjassa ja on tehnyt lauantain vastustajaa jopa 16 maalia enemmän. Hämeenlinnalaiset puolestaan on päästänyt Kissoja yhdeksän maalia vähemmän (24<33), joten tiukkaa ja kilpailullista ottelua sopii odottaa Kaupissakin.

HJS:n paras maalintekijä on tamperelaislähtöinen Eemeli Raittinen, joka on onnistunut maalinteossa kahdeksaan otteeseen. Hämeenlinnalaisten toisiksi tehokkaimmalla pelaajalla, keskikenttämies Prince Mokoumalla, on neljä maalia tilillään.

Kissoilla puolestaan onnistumiset jakaantuvat tutun nelikon kesken, kun Gerald Benillä osumia on jo 11, Milad Zanidpourilla 9, Toni Paukkerilla 7 ja viime kauden pelaajaksi valitulla Erkka Helmisellä osumia on kasassa 6.

Ottelu pyörähtää käyntiin klo 18.00. Kaupissa hellelukemat paukkuvat ja portit ottelutapahtumaan aukeavat jo tuntia ennen pelin alkua. Ottelu on seurattavissa myös suorana lähetyksenä, sekä tallenteena, Aamulehden tilaajille.