Täysi pistepotti Porista kovan taistelun takana

Ilves-Kissat kohtasi toista kertaa tällä kaudella porilaisen Musan Salaman ja tulostaulun puolesta nähtiin lopulta identtinen tulos. Lauantaina Porin stadionilla pelatussa ottelussa nähtiin jälleen viisi maalia ja tasainen vääntö joukkueiden välillä. Vieraiden avauksessa nähtiin uusi tuttavuus, kun Miro Salminen teki debyyttinsä Kissat-paidassa.

Kotijoukkue sai huippupaikan mennä johtoon rangaistuspisteeltä, kun maalivahti Daniel Skrettebergin pitkä avaus tuli aina Kissojen rangaistusalueen tuntumaan ja useamman Kissat-puolustajan sekaan pallon kanssa ajanut Juuso Aalto kaadettiin alueella. Kotijoukkueen Verneri Salminen laittoi pallon pisteeltä varmasti maalin ylänurkkaan.

Tasoitusmaalia saatiin odottaa reilun vartin verran, mutta maali olikin odoituksen arvoinen. Toni Paukkerin pitkä syöttö linjan taakse tavoitti Milad Zanidpourin, joka sai kun saikin pidettyä pelivälineen kentällä ja nostettua sen kotijoukkueen rangaistusalueelle. Kissojen tehokkain maalintekijä Gerald Ben käytti tällä kertaa taitojaan maalin alustamiseen, kun yhdysvaltalaishyökkääjä otti korkean pallon tyylikkäästi haltuunsa ja tiputti sen takaviistoon Erkka Helmiselle, jonka ensimmäisen kosketuksen puolivolleylaukaus oli silmiä hivelevä ja painui MuSa:n verkkoon.

Tauolle mentiin tasatilanteessa ja vierasjoukkue tuli toisella jaksolla peliin määrätietoisella asenteella. Vieraat olivat saaneet toisen jakson ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana painetta porilaisten alueelle, mutta johto-osuma tuli silti täysin arvaamattomalla tavalla. Hyökkäspään sivurajaheitto pelattiin vieraiden rangaistusalueen rajalle, jossa Ben jälleen käytti teknisiä taitojaan hienosti ottamalla pallon reidellä haltuun ja pudottamalla sen takaviistoon boksin kaarelle. Parin pompun jälkeen palloon tuli Paukkeri, joka pisti vielä asteen Helmistä paremmaksi ja tälläsi upean ulkokierteisen laukauksen aivan maalin ylänurkkaan.

Tappioasemasta sisuuntunut kotijoukkue yritti taistella itsensä takaisin peliin mukaan, mutta Kissat kestivät johtoasemassa ja kontrolloi peliä tarvittavalla laadulla. Noin kymmenen minuuttia ennen peliajan täyttymistä nähtiin seuraava Kissojen hyökkäyspään onnistuminen, kun kotijoukkueen pelin avaamisen katkoi mainiosti eteenpäin puolustanut Aleksi Sainio, joka jakoi pallon vaihdosta tällä kertaa peliin mukaan tulleelle Niklas Lindholmille. Haastokyvystään tunnettu nuori laituri ajoikin pallon kanssa valkopaitojen alueelle ja pelasi matalan keskityksen aivan maalivahti Skrettebergin eteen, josta Gerald Ben liukui pelivälineen verkkoon. Yhdysvaltalainen Ben kaunisteli siis kahden maalisyötön iltaansa kauden 11. maalillaan.

Lisäajan viimeisillä hetkillä kotijoukkue tuli vielä maalin päähän Egson Avdin maalilla, mutta se oli porilaisten kannalta liian vähän ja liian myöhään, kun hetkiä myöhemmin soi ottelun loppuvihellys ja Kissat kuittasi Porista 3-2 vierasvoiton.

Kissat jatkaa ensi viikolla pelejään Kakkosen B-lohkossa, kun Kauppiin vieraaksi saapuu Hämeenlinnan Jalkapalloseura.

Kissat vs. MuSa

Avaus: Miettinen, Ahola, Nikkilä, Jokinen, Sainio, Ihalainen, Helminen, Paukkeri, Zanidpour, Ben, Salminen.

Vaihdossa: Salo (MV), Kuusela, Kujala, Rasva, Shala, Jaakkola, Lindholm.