Pisteet Hämeenlinnaan ja Kissat tippuu kolmanneksi

Ilves-Kissat isännöi lauantai-iltana alle 80 kilometrin päästä Hämeenlinnasta matkan Tampereelle taittanutta HJS:aa. Kotijoukkue lähti otteluun viiden pisteen etumatkalta B-lohkon sarjataulukon osalta, mutta kolme voittolla ja yhdellä tasapelillä 10 pistettä viidestä edellisestä ottelustaan ansainnut HJS oli jo ennakkoon haastava vastustaja.

Haastavaksi ottelu osoittautuikin, kuten ennen ottelua Aamulehden haastattelussa Kissojen päävalmentaja Mikko Innanen ennakoikin:

”HJS on hyvin valmennettu joukkue ja tietävät kentälle mitä tekevät. Huolimatta siitä, että voitettiin heidät aikaisemmin kaudella ja ollaan taulukossa ylempänä, niin saadaan kyllä tänäänkin olla parhaimmillamme, että saadaan tulos aikaan.”

Innanen puhui haastattelussa myös Kissojen edellisestä Kaupissa pelatusta ottelusta, jossa tuli tappio paikallisvastustaja Ilves/2:lle, sekä sitä seuranneesta vierasvoitosta Porissa:

”Ilvestä vastaan esitys oli luokaton. Sen jälkeen käytiin kehityskeskusteluita ja MuSa:a vastaan saatiin muutos. Vaikka sielläkin ensimmäinen jakso oli ”nelosdivaripalloa”, niin tokalla jaksolla parannettiin ja saatiin sitä kautta tulos raavittua. Pallollisen pelin haluan nähdä paranevan siitä mitä se on edellisissä otteluissa ollut”, Innanen summasi.

Vieraat näytti vaarallisuuttaan jo ottelun ensimmäisinä hetkinä, kun Joni Miettinen joutui venymään näyttävään torjuntaan ja ottelun ensimmäinen kulma nähtiin Kissojen maalilla. Kissat puolestaan sai lupaavimman saumansa vartin kohdalla kun koko hyökkäyskolmikko koski HJS:n rangaistusalueella palloon, mutta Gerald Ben ei aivan ylettänyt kääntämään Milad Zanidpourin ovelaa palloa maaliin.

Ensimmäistä jaksoa oli takana melkein puolituntia, kun Ilves-kasvatti Eemeli Raittinen onnistui maalinteossa. Sama mies tuplasi vieraiden johdon muutama minuutti toisen jakson alkamisesta.

Kissat oli joutunut tekemään vaihtoja ja sekoittamaan pelipaikkoja jo tauolla, kun Ville Puustinen jätti kentän ja Paavo Näykki tuli peliin mukaan. Lopulta dramaattisin hetki kotijoukkueen kannalta nähtiin, kun maalivahti Joni Miettinen joutui jättämään kentän ja maalille tuli seuran kakkosjoukkueessa säännöllisemmin pelaava Jimi Salo. Salo tuli kentälle 78. minuutilla ja pakotettu vaihto saikin pelin hieman sekaisin.

Kissat tuli vielä maalin päähän, kun Erkka Helminen teki kaudena seitsemäntensä ja on nyt Toni Paukkerin rinnalla joukkueen kolmanneksi tehokkain maalintekijä. Helmisen maali jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, kun HJS onnistui säilyttämään johtonsa loppuun asti ja lähti Raittisen maaleilla siunaantuneen voiton turvin lyhyehkölle kotimatkalleen tyytyväisenä.

Kissat pysyy tappiosta huolimatta Kakkosen B-lohkossa kolmantena, kun joukkue on kerännyt 18 pelaamassaan ottelussa 31 pistettä. Seuraavan kerran Kissat pelaa keskiviikkona Kaupissa Kaarinan Poikia vastaan, joka on lohkossa viimeisellä sijalla.

Kissat vs. HJS: Miettinen (MV), Ahola, Nikkilä, Puustinen, Sainio, Ihalainen (C), Helminen, Zanidpour, Antinaho, Ben, Salminen.

Vaihdossa: Salo (MV), Kujala, Rasva, Shala, Jaakkola, Näykki.