”Verkot vesille” taas huomenna

Viime viikon perjantaina Ilves-Kissat pääsi ensi kertaa pelaamaan ”Paltsulle”. Vastustaja Gnistan lähti otteluun huomattavasti paremmin latautuneena ja kotijoukkueen aneemisen avausjakson jälkeen ei ollutkaan ihme, että tauolle mentiin vierasjohdossa, joka olisi rehellisyyden nimissä voinut olla yhtä maalia suurempikin. Toisella jaksolla kissaryhmä kuitenkin ryhdistäytyi ja katsojille riitti nähtävää. Molemmat joukkueet tekivät toisella jaksolla kaksi maalia ja epäonnekseen kotijoukkueen rankkari pamahti ylärimaan, joten pisteet matkasivat Helsinkiin. Alkaa olla tason noston aika, mikäli mielitään joukkueen minimitavoitteeseen – sarjapaikan uusimiseen.

Perjantai-illan vastustaja Järvenpään Palloseura on kotijoukkueelle melkoisen tuntematon. Joukkueen taitotasoa ei kannata kuitenkaan kyseenalaistaa, viime kaudella joukkue pelasi Kakkosen itäisessä lohkossa sijoittuen lopulta kolmanneksi edellään Altantis sekä Mikkelin Palloilijat. JäPS löytyy tällä hetkellä sarjataulukon kolmannelta riviltä heti Hongan ja Gnistanin takaa. Seitsemän pelatun ottelun jälkeen seuran voittosarakkeessa on kolme merkintää, tappioita ja tasureita molempia kaksi. Joukkue on tekaissut 11 täysosumaa, joista kolme on merkitty Onni Koivun ja kaksi Osku Partasen ja Tero Uusitalon nimiin. Edellisessä ottelussa JäPS:a nöyryytti TPV 0-2 lukemin ja sitä aikaisemmin Honka 3-0. Tästä päätellen joukkue saapuu Tammelaan sisuuntuneena ainoana tavoitteenaan katkaista orastava tappioputki. Joukkuetta valmentaa aikaisemmin Porvoon Futuraa valmentanut pohjois-savolainen Jukka Korhonen, jonka pelifilosofia lähtee siitä, että omissa ”soisi” mahdollisimman vähän. Puolustamisen ja hyökkäämisen välillä on oltava lisäksi sopiva tasapaino. Tasapainossa näyttää olevan ainakin joukkueen maalisuhde, kun maaleja on tehty 11, omissa on ”soinut” myös 11 kertaa. Sitä tuskin savolaisenkaan valmentajan filosofia tarkoittaa.

Ilves-Kissojen avaus ei ole ollut pelkkää riemukulkua. Viidestä pelatusta ottelusta on kerran poistuttu kentältä voittajana, kerran on pelattu tasan ja kolmesti saatu selkään. Joukkueen kuudesta tehdystä maalista kolme on rustannut Timor Inapshba, kerran ovat osuneet Ville Puustinen, Sasu Nieminen ja Jussi Rasva.

Joukkueen johtaja Eino Helminen ei kuitenkaan heitä kirvestä kaivoon, ei sinne päinkään.

– Ripaus itseluottamusta, annos pelirohkeutta ja uutta uskoa omaan osaamiseen. Siinä eväät, joilla sarjan jumbopaikka hyvästellään.

– Kakkosen eteläisessä lohkossa on juuri niin paljon osaavia joukkueita kuin etukäteen arvelimmekin, vaikka kovin montaa emme etukäteen vastustajana tunteneetkaan. Onneksi joukkueen harjoitusmotivaatio on korkealla ja terveystilannekin ilahduttava, iloitsee joukkueen valmentajista Jukka Heinonen.

Pisteitä nimittäin tarvitaan. Tämän ottelun jälkeen Kissoilla on edessään kaksi peräkkäistä vieraspeliä pääkaupunkiseudulle, ensin heti tiistaina alkukaudesta siirretty vierailu Keravalle, jossa PK Keski-Uusimaa debytoi Kissojen isäntänä. Kesäkuun 16. Kissojen bussi pysähtyy Töölön pallokentän parkkipaikalle, kun vastaan asettuu Atlantis FC.

Joissain ennakkotiedoissa perjantain ottelun alkamisajaksi on mainittu kello 18.00, mutta peli siis alkaa vasta puolta tuntia myöhemmin.