Vaisu kotijoukkue Tammelan avauksessa

Perin tahmeasti alkoi Ilves-Kissojen kotiotteluiden sarja ”Paltsulla”. Liekö joukkueeseen iskenyt ylimääräinen jännitysmomentti, kun vihdoin viimein päästin kunnon kentälle. Vierasjoukkue Gnistan tuli otteluun paremmin latautuneena ja pyöritti peliä välillä hyvinkin kauniin kuvioin. Kotijoukkueelta puuttui uskallus ja tahtotila, jonka vuoksi avausjaksolla vierasjoukkue olisi voinut johtaa enemmän kuin 0-1. Maalin synty kuvasikin mainiosti pelin henkeä, kun Gnistanin Teemu Pastila lähetti kovan matalan keskityksen maalin edustalle, josta Ville Puustisen jalan kautta pallo lopulta ohitti Tuomas Karjanlahden. Kerran Gnistanin laukaus pamahti myös poikkihirteen ja kaiken kaikkiaan Kissat olivat hätää kärsimässä.

Tauolla valmennusjohdolla oli täysi työ saada menetetty itseluottamus takaisin, mutta osa siitä palautui ja varsinkin Jere Intalan tulo toiselle jaksolle toi ryhtiä keskikentän rakenteluun. Kissapuolustus sekosi totaalisesti, kun toista jaksoa oli pelattu vajaa kymppi. Kulman jälkitilanteessa pallo pomppi flipperinä ylös nousseen toppari Toni Takamäen ulottuville, joten hänellä ei ollut urakka eikä mikään toimittaa pallo toistamiseen isäntien maaliin. Näytti aika pahalta, mutta pikku hiljaa Ilves-Kissat alkoi saada rahtusen paremmin kiinni itse pelistä. Ottelun 63 minuutilla Jere Intala nousi oikealta laidalta päätyyn ja keskitti sieltä tarkasti Timor Inapshban päähän, joten kavennus näki päivänvalon. Viimeisen kympin aikana tapahtui paljon, ensin kotikippari Tuomo Ruotsalainen rikkoi varoituksen arvoisesti keltapaitaisten hyökkääjää kuudentoista sisällä. Ottelun tuomari Jesse Virtanen kiikutti pallon pilkulle ja Gnistankapteeni Valte Vuorela iski vakuuttavasti pallon verkkoon. Oltiin taas kaksi maalia perässä. Tähän ei draama kuitenkaan päättynyt. Intala jyrättiin kumoon vastustajan alueella ja taas Virtanen osoitti kylmästi rangaistuspilkkua. Inapshban laukaus suuntautui kuitenkin maalin kehikkoon, eikä paluupalloakaan saatu verkkoon.

Loppuun saakka pelaamisesta joukkue ansaitsee toki peukutuksen, vaikka Jussi Rasvan tyylikäs ylösnousu johti kauniiseen täysosumaan vasta ottelun lisä-ajalla. Ottelua jatkettiin vielä keskeltä, mutta heti aloituspotkun jälkeen kuultiin loppuvihellys. Peli Gnistanille 2-3 ja kaikki kolme sarjapistettä matkasivat Oulunkylään.

Ilves-Kissoilla on viikko aikaa saada itseluottamuksensa kuntoon. Sarjan joukkueet, vaikka ovatkin tuntemattomia vastustajana, ovat toinen toisensa jälkeen varsin taitavia ja ymmärtävät pelin ytimen. Ensi perjantaina Tammelaan saapuu Järvenpään Palloseura, jolla on pisteitä kasassa 11, kun Kissojen sarakkeessa niitä on vasta neljä. Ottelu alkaa ”Paltsulla” kello 18.30.