Tyylikäs voitto Tammelassa

Ilves-Kissojen kuudes ottelu ja toinen peräkkäinen kotipeli ”Paltsulla” oli juuri niin tärkeä kuin etukäteen ounasteltiinkin. Eteläisen lohkon jumbosijalle jäänyt kotijoukkue tarvitsi ehdottomasti voiton pitääkseen yllä vähimmäistavoitteensa – sarjapaikan. Toki otteluita on jäljellä runsain mitoin, mutta jatkuva sinnittely sarjan viimeisenä syö liikaa energiaa olennaisesta – pelin parantamisesta.

Joukkueenjohtaja Eikka Helminen sanoi etukäteen: ”Ripaus itseluottamusta, annos pelirohkeutta ja uutta uskoa omaan osaamiseen. Siinä eväät, joilla sarjan jumbopaikka hyvästellään”. Ja osui täydellisesti oikeaan.

Ilves-Kissat oli kuin eri joukkue viime viikkoiseen Gnistan-kamppailuun verrattuna. Toki kokoonpanoa oli rohkeasti uusittu ja avaukseen juoksivat niin Radwan Moussa, Eetu Virtanen, Sasu Nieminen, Jere Intala, Olli Pirinen ja erityisesti Salomo Ojala. Tiedä, mitä joukkueenjohto ja valmennus olivat ennen peliä pelaajille puhelleet, mutta kotiryhmän pelaaminen näytti kuin Helmisen ajatukset olisivat pudonneet suoraan pelaajien ytimeen.

Toki peliä helpotti se, että ottelusta ei ollut kolmeakaan minuuttia takana, kun Kissat sai kulman oikealta. Sen antoi Simo Martiskainen maalinsuulle, josta juuri ajokortti-ikään ehtinyt Salomo Ojala tinttasi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Johtomaali aikaansai juuri Eikan kuuluttaman rohkeuden, itseluottamuksen ja uskomisen omaan osaamiseen nousemaan toiseen potenssiin. Ja siitä yleisökin nautti.

Vierasjoukkue JäPS oli houkutellut mukaansa bussilastillisen verran kannattajiaan, jotka aloittivat oman urakkansa tyylikkäästi joukkuettaan kannustaen. Mitä pidemmälle jakso eteni ja kotijoukkueen dominointi kentällä jatkui, heikkeni faniryhmänkin ote omistaan. Ensimmäisen jakson aikana ei enää maaleilla mässäilty, joten buffetin puolelle siirryttiin Ilves-Kissojen 1-0 johdossa.

Toisen jakson alussa kentälle tuli kaudella jo kolmasti aiemmin osunut Timor Inapshba. Vaihto toi kotijoukkueelle vielä uudenlaisia variaatioita hyökkäämiseen. Radwan Moussa tappeli joka pallosta kuin pahimminkin koulukiusattu, Eetu Virtanen juoksi vapaisiin aukkoihin ihan niin kuin teki Ojalakin. Keskikentän pelaajat osasivat rytmittää syöttöjään ihailtavasti pelattavaksi, joten 64 minuutilla nähty kaunis osuma huipensi illan ja katkaisi ehkä JäPS:n selän. Timor syötti vasemmalta Salomonin läpijuoksuun, josta nuorukainen tinttasi kliinisen tasoituksen. Ilves-Kissat siirtyi 2-0 johtoon.

Vierailijoille täytyy kyllä antaa peukkua siitä, että yrittivät hamaan loppuun saakka. Faniryhmän kannustus ei loppunut, vaikka lopussa se suuntautui enemmän jonkin yksittäisen tuomaroinnin kritisoimiseen, kuin omien pelaajien kannustukseen. Vierasjoukkue vaikutti väsyneeltä ja kun valmennusjohto patisti joukkuettaan vielä yrittämään, aukesi Kissoille tie mennä. Viitisen minuuttia ennen ottelun loppua Eetu Virtanen pamauttikin pallon vastustajan verkkoon ja 3-0 lopputulos oli sinetöity.

Ilves-Kissojen puolustuslinjakin oli uuden haasteen edessä, kun kippari Tuomo Ruotsalainen ei ehtynyt valmistautua pelaajistoon. Topparipari Ville Puustinen Eetu Rahkola esiintyi kuitenkin tyylillä ja Rahkolan pelaaminen osui Ilves-Kissojen killan raatiin: Ottelun paras pelaaja!

Voitollaan Kissat nousi jumbosijalta taulukossa kuudenneksi. Samalla ottelu todisti, että pelaajamateriaali riittää pelaamiseen nopeallakin aikataululla, eikä taso juurikaan laske. Pikemminkin päinvastoin. Seuraavaksi Ilves-Kissat pelaakin kahdesti vieraissa, ensin heti tiistaina alkukaudesta siirretty vierailu Keravalle, jossa PK Keski-Uusimaa debytoi Kissojen isäntänä. Kesäkuun 16. Kissojen bussi pysähtyy Töölön pallokentän parkkipaikalle, kun vastaan asettuu aidan sisäpuolella Atlantis FC.

Salomo Ojalasta Kissat on saanut oivan kärkipelaajan.
Salomo Ojala pääsi avaukseen – kaksi maalia!