Vajaamiehinen Kissat taisteli pisteen Granilta

Ilves-Kissat isännöi keskiviikko iltana Kaupin jalkapallostadionilla Kauniaisista saapunutta Grankulla IFK:ta. Grani lähti otteluun sarjan toiseksi viimeisenä, mutta oli kiinni yllättävässä vierasvoitossa ensimmäisen puoliajan lopussa sattuneen tapahtumasarjan jälkeen. Kissat kuitenkin käänsi vajaamiehisenäkin pelin tasoihin ja oli jopa lähellä kaikkia kolmea pistettä.

Niin puolustuksessa kuin keskikentän pohjallakin pääsääntöisesti varmoja ja laadukkaita otteita esittänyt Johan Mlungisi Mkhwanazi ajettiin ulos kahden keltaisen kortin jälkeen. Ensimmäinen varoituksista tuli viidennellä minuutilla ja hetkiä ennen ensimmäisen puoliajan päätöstä etelä-afrikkalainen sai erotuomari Aapo Kyllöseltä suihkukomennuksen toisen keltaisen jälkeen. Grani iski minuuttia myöhemmin ottelun avausmaalin, kun Matias Sorvali pääsi siirtämään pallon verkkoon maalin edestä.

Kuva: Matias Lahtinen. Lisää Matiaksen kuvia ottelusta osoitteessa Byyri.com

Kissat tulivat toiselle jaksolle hurjasta helteestä ja ensimmäisen jakson pettymyksistä huolimatta energisenä. Gerald Benin kyky ottaa palloja alas laadukkaasti ja ottaa joukkuetovereita mukaan hyökkäyksiin antoi mahdollisuuksia useampaankin lupaavaan hyökkäykseen, mutta lopullinen palkinto tuli 70. minuutilla, kun upean syöttökombinaation jälkeen Erkka Helminen oli vapaana Granin rangaistusalueella ja viimeisteli varmasti 1-1 tasoitusmaalin. Maali oli Helmiselle kauden kolmas ja äärimmäisen arvokas tienatessaan yhden sarjapisteen vajaamiehisenä yli 45 minuuttia ottelussa pelanneelle Kissoille.

Helminen juhlii tasoitusmaalia Shalan ja Paukkerin kanssa. Kuva: Matias Lahtinen.

Kissat loivat uhkaa vihreäasuisen vieraan maalille viimeisen parinkymmenenkin minuutin aikana, mutta lopulta helteisessä Kaupissa pisteet tasattiin. Ottelun maalikooste selostuksen kera julkaistaan Kissojen instagramissa.

Ilves-Kissoilla pelit jatkuu lauantaina Kaupissa, kun vastaan saapuu Espoon Palloseura. Tule helteiseen kuumaan Kauppiin nauttimaan kylmistä virvokkeista