Kissat takaisin helteisessä Kaupissa – vastassa GrIFK

Ilves-Kissat palaa keskiviikkona kotikentälleen Kaupin urheilupuistoon ja isännöi helteisessä illassa Grankulla IFK:ta, joka lähtee otteluun B-lohkon toisiksi viimeisenä.

Kissat puolestaan saivat puolisentoista viikkoa taukoa Kakkosen otteluista, kun joukkue oli edellistä kertaa tositoimissa 17.6. Tampere Unitedia vastaan pelatussa paikallisottelussa. Tappio paikallispelissä pudotti Kissat lohkon toiseksi ja vielä viime viikolla joukkueen huilatessa Klubi 04 tuli taulukossa parin pisteen verran ohi.

Paikallisottelu oli tasainen, mutta Kissojen otteluille tyypillisesti äärimmäisen tapahtumarikas. TamU siirtyi kahden maalin johtoon, mutta Kissojen kauden tehokkain pelaaja (maalit ja maalisyötöt yhteenlaskettuna) Milad Zanidpour toi joukkueen ennen taukoa tasoihin Niklas Lindholmin ilmiömäisestä esityöstä. Zanidpour sai kuitenkin paikallistkamppailun toisella jaksolla kaksi keltaista korttia ja suihkukomennuksen, ja ei ole luonnollisesti Grania vastaan käytettävissä.

Kissojen yhdeksässä Kakkosen ottelussa on nähty keskiarvolta 5,2 maalia/ottelu ja joukkue onkin toistaiseksi ollut B-lohkon viihdepakkaus. Vierasjoukkue Grani on puolestaan päästänyt yhtä monessa ottelussa omiin 16 maalia ja onnistunut maalinteossa 14 kertaa. Viimeiseen viiteen otteluun Grani on tienannut yhden voiton (1-3 EPS:n vieraana) ja 2-2 tasapelin porilaisen MuSan vieraana.

Tasainen on varmasti siis myös keskiviikko-illan kamppailusta tulossa. Kissojen päävalmentaja Mikko Innanen on saanut hetken hengähtää joukkueensa tavoin, mutta on valmis potkaisemaan käyntiin sarjakauden keskimmäisen kolmanneksen:

”Saatiin pieni ”kesäloma” pelaajille juhannuksen alle järjestettyä. Toivottavasti joukkue on saanut vähän päätään tuuletettua kesäisissä keleissä irti jalkapallosta ja saadaan lisää virtaa sitä kautta”, Innanen tuumailee.

Grania vastaan puolentoista viikon tauon, ja TamU-tappion jäljiltä, lähdettäessä on haasteita, mutta myös tavoitteita:

”Aikaa on paikallispelistä on jo tovi, mutta totta kai se oli iso pettymys, mutta ei kyseisellä pelillä enempää ansaittu, vaan tamulle ansaitusti pisteet siitä pelistä. Nyt on pelattu kaksi heikompaa peliä (TamU:a ja FC Jazz:ia vastaan) ja tarkotus on Grania vastaan palata omalle tasolle, ja sitä kautta voittokantaan. Vastustaja erittäin kokenut ja rutinoitunut joukkue, eli vihellellen ei missään nimessä ole varaa lähteä peliin. Perus asiat, mistä on koko kausi puhuttu, pitää olla huomenna valmis tekemään”, päättää Innanen.

Kissat kohtaa Granin Kaupin jalkapallostadionilla keskiviikkona 29.6. klo 19.00 alkaen ja ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä, sekä tallenteena, Aamulehden tilaajille.