Kissajuhlat Tammelassa perjantaina

Kakkosen eteläistä lohkoa on jo pelattu hyvän matkaa toista kuukautta. Vasta nyt on kotijoukkue Ilves-Kissoilla juhlapäivä – ensimmäinen kotiottelu oikealla kotikentällä Tammelan ”Paltsulla”. Tämän juhlapäivän kunniavieraaksi saapuu vieraita Helsingin Oulunkylästä – pitkän historian omaava Gnistan.

Kun alkukausi on eri syistä ollut hyvin repaleinen, joukkueet ovat pelanneet hyvin eri määrän otteluja. Lohkon kärjessä komeilee puhtaalla pelillä sarjaa johtava espoolainen Honka, jonka laajan ja laadukkaan materiaalinsa perusteella lähes kaikki ns. asiantuntijat nimesivät lohkon ehdottomaksi ennakkosuosikiksi. Ilves-Kissojen valmentaja Jukka Heinonen onnitteli jo 1-3 tappion jälkeen honkaluotsi Juho Rantalaa sarjanoususta, mutta Rantala viisaana miehenä ei suostunut ottamaan onnitteluja vastaan.

Hongan takana heti seuraavalta riviltä löytyy Gnistanin nimi. Joukkue on pelannut kuudesti, voittanut kolme kertaa, mm. TPV:n 3-1, hävinnyt kerran ja pelannut kahdesti tasan. Joukkueen tehdyistä yhdeksästä maaleista ovat vastanneet Kron Rexhepi ja Jesse Ahonen molemmat kahdesti sekä Janne Arolinna, Valte Vuorela, Tuomas Mustonen, Anton Koskinen ja Pauli Loukola kukin kertaalleen.

Ilves-Kissat on pelannut vasta neljä ottelua. Sarja-avauksessa Kissat tasasi pisteet Käpylän Pallon vieraana, maalinteossa onnistui Ville Puustinen. Pyynikin postimerkillä ei saatu maalia aikaiseksi, kun FC Vaajakoski onnistui kerran aikeissaan, matkasivat kaikki pisteet keskiseen Suomeen. Kolmannessa ottelussaan Klaukkalassa Ilves-Kissat otti tärkeän 0-2 vierasvoiton NJS:sta. Maaliverkkoa pöllyttivät Sasu Nieminen ja Timor Inapshba. Viikko sitten vierailtiin Espoossa, jossa kyyti oli kylmää; pinnat jäivät Hongalle suvereenin esityksen jälkeen, mutta kotimatkaa lyhensi hiukan ottelun lopun hyvät tilanteet Puustisen pusku kehikkoon ja lopulta Inapshban kavennusmaali. Samalla ”Timi” otti piikkipaikan joukkueen sisäisessä maalipörssissä.

Gnistan on tamperelaisjoukkueille melkoisen outo vastustaja, kun täkäläiset joukkueet Kakkosessa ovat pelanneet aiemmin läntisessä lohkossa, mutta nyt ollaankin yht´äkkiä eteläisessä. Oulunkyläläiset ovat toki pelanneet korkeammallakin. Ykkösessä seura pelasi viime vuosituhannella neljä kautta ja vielä 2001 ja 2002. Suomen cupissa seura eteni 2002 aina kahdeksannelle kierrokselle saakka, jossa noutaja tuli jatkoajalla FC Lahden hahmossa. Joukkuetta muuten valmensi joitain kausia sitten kommentaattoripersoona Erkka V. Lehtola, monenlaisia tuntemuksia herättävä ”julkkis”. Älkää kuitenkaan tuomitko tämän päivän Gnistania siitä. Nautitaan jalkapalloilusta. Tervetuloa ”Paltsulle”.