Uudenlaisia ratkaisijoita

Perjantaisesta matkaottelusta Lempäälästä saatiin kotiin tuomisiksi tärkeimmät eli kolme pistettä, vaikka ottelun kulku ei vieraskatsojien silmää hivellytkään. Avausjakson Ilves-Kissat pelasi kyllä sen verran kurinalaisesti, että sai kaksi maalia aikaiseksi, joten Loiskeen ja Ilves-Kissojen Kolmosen peli päättyi 0-2 ja pinnat lisättiin vierasjoukkueen pistesaldoon.

Kissojen kolmas peräkkäinen voitto hilaa joukkuetta askel askeleelta lähemmäksi sarjan kärkeä, mutta kompurointiin sarjan edetessä ei ole kyllä varaa. Ilta Sääksjärvellä kulki hiukan eri sävelin kuin kaksi edellistä voittoon päättynyttä peliä. Kun lohkon maalikuninkuutta 19 tehdyllä maalilla tavoitteleva Berat Grabovci oli kahdessa edellisottelussa iskenyt peräti yhdeksän osumaa, jäi hän nyt ilman täysosumia. Niin teki muuten koko joukkueen hyökkäyskalusto.

Mutta, kun hyvät neuvot ovat tarpeen, puolustuslinjasta sellaiset löytyvät. Massiivinen toppari Ville Puustinen nousee kyllä, hyvänä pääpelaajana, mielellään keskitys- ja kulmuritilanteissa vieraiden maalin tuntumaan, mutta jalalla tehtyä täysosumaa ei aikoihin ole nähty. Nyt sellainen yllätys tapahtui pelin 13 minuutilla, eikä mies juuri osumaansa huomannut edes tuuletella. Reilut parikymppiä myöhemmin puolustuslinjan vasen pelaaja, fingeriksi hyvin sopeutunut ja itseluottamuksensa kohdalleen saanut Eetu Virtanen syöksyi vasemmalta sisään ja pamautti pelivälineen vakuuttavasti Loiskeen reppuun. Nähdyt maalit ilahduttivat varmasti ainakin jonkin verran valmennusjohtoa, koska toinen jakso ei sen kummempia hurraa huutoja ansainnutkaan.

Itse asiassa merkittävin yksittäinen tapahtuma oli se, kun Timor Inapshba sai kohtuullisen kovan tällin jalkateräänsä ja jouduttiin valmentaja Jarno Soinisen ”reppuselässä” toimittamaan vaihtopenkille. Toivottavasti kolhu ei pilaa miehen tulevaa viikonloppua, puhumattakaan tulevista pelisuunnitelmista. Kokemuksesta ei nimittäin ole juurikaan haittaa, kun tärkeitä otteluja syksymmällä ratkotaan.

Ilves-Kissat toivottaa kannattajansa tervetulleeksi Lamminpäähän ensi keskiviikkona, kun sinne saapuu vierasjoukkueeksi Pirkkalan JK, joka ei varmasti haluaisi pelata ensi vuonna Nelosessa ja on sen vuoksi varmasti vaarallinen vastustaja. Ottelu alkaa kello 18.30.

Eetu Virtasesta on kehkeytynyt vaarallinen fingeri, kun on sopeutunut pelipaikalleen. Tässä hän ratkaisee ottelun vasurillaan.