Maalijuhlat Lamminpäässä

Ilves-Kissat ja Pirkkalan Jalkapalloklubi järjestivät paikalle saapuneille Kolmosta diggaaville jalkapalloilun ystäville näytelmän, josta katsojat kyllä pitivät, mutta valmentajat saattoivat haroa hiuksiaan. Ensimmäinen jakso kyllä sujui varsin virkamiesmäisesti palloillen ja kotijoukkue oli sen verran parempi, että Berat Grabovcin osumalla puoliajan lukemat olivat maalin verran paremmat, kun vierailla.

Tauolla pelaajat eivät ehkä ymmärtäneet sitä, että toinen jakso on aloitettava sata lasissa. Muuten ottaa ohraleipä. Ja juuri niin nyt kävi. Mustapaitainen kissaryhmä saattoi luulla pelin olevan hyvin hanskassa, mutta luuleminen on urheilussa olotila, jonka hyvin usein vastustaja hyödyntää. Toisella jaksolla vain reilut kymmenen sekuntia ehtivät digitaalit edetä, kun pallo kaivettiin ensi kerran kotipömpelistä. Tilanne 1-1 – shokkialku!

Nyt saattoi vieraiden puseroon hiipiä liiankin hyvä olotila, jonka Ilves-Kissat kuittasi kokoamalla hajallaan repsottavat rivinsä hyvin nopeasti, jonka seurauksena kotijoukkueen toinen myrkynvaarallinen maalitykki, Timor Inapshba, iski ensi kerran. Taas johdettiin peliä, nyt 2-1. Eikä jakso ehtinyt edetä kuin vartin verran eteenpäin, kun Grabovci iski toistamiseen. Nyt jo siis luultiin pelin ratkenneen. Mitä vielä?

PJK, joka jostain käsittämättömästä syystä taistelee putoamista vastaan, esitti hyvin nautittavia syöttökombinaatioita, joista monet johtivat erinomaisiin maalipaikkoihin. Yhdestä ilakoi Kimmo Lahti, eikä aikaakaan, kun Mohammed Alosaimi jatkoi siitä, mihin Lahti jäi ja peli olikin yht`äkkiä tasan 3-3!

Sen verran Ilves-Kissat sai ryhtiään kohennettua, että kauniin hyökkäyksen päätteeksi Mikke Litmanen lähetti täsmäpallon, jonka Inapshba taituroi pirkkalalaisten rysään. Tilanne taas kotiryhmälle 4-3. Senkin jälkeen mahdollisuuksia oli runsain mitoin molemmissa päissä, mutta maaliin asti eivät hyvätkään yritykset enää johtaneet.

Ilves-Kissat sai siis tilastoihinsa kolme pistettä, joka johdatti joukkueen jo lohkon kakkossijalle. Kärjessä menee kuitenkin HJS Akatemia, joka on kompuroinut tamperelaisesta näkökulmasta katsellen turhan harvoin. Voisiko kevätkierroksella luun HJS:n kurkkuun upottaneen Loiskeen mahdollisuuksiin uskoa, kun seuraavaksi joukkueiden ottelu pelataan Kaurialassa? Onnea lempääläläisille!

Vaikka Berat ei viimeksi Sääksjärvellä osunutkaan, nyt kuitenkin kahdesti.

Ilves-Kissat pelaa seuraavan ottelunsa Hervannan ylängöllä tiistaina 22.8. klo 19 ottelussa, jota isännöi TKT. Kannattajia tarvittaisiin Hervantaankin.