Ei ole pelit veljeksiä keskenään

Jos Ilves-Kissojen otteet edellisessä Lamminpäässä pelaamassaan ottelussa lähentelivät joukkueen maksimaalista osaamista toisen jakson kahdeksan tehdyn maalin myötä, maanantai-iltana samalla estradilla peli alkoi varsin nahkeasti. TPV:n kakkosjoukkueen isännöimässä ottelussa se pisti Kissat totaalisesti ahtaalle.

Toki vastustajatkin poikkesivat kovasti toisistaan. JanPa roikkuu sarjan jumbona, kun taas TPV pelaa liikkuvaa, yritteliästä ja mielikuvituksellista palloilua. Iski muuten myös omassa ottelussaan janakkalalaisten verkkoon peräti kahdeksan palloa, ja pystyy myös ratkaisuihin, joilla hiukan parempikin vastustaja pakotetaan minimoimaan omat virheratkaisunsa.

Ja maalijuhlat aloittikin TPV, kun ottelu oli vanhentunut kolmetoista minuuttia. Kokenut punakippari Risto Vihinen lähetti sivuvaparin korkeana Ilves-Kissojen maalille, jossa selkävaivaisena sinnitellyt Jimi Salo teki virhearvion ja pallo sujahti sukkana verkkoon.Ilves-Kissat vastasi viittä minuuttia myöhemmin. Edellisottelussa peräti viisi kertaa onnistunut Berat Grabovci iski nyt ensimmäisensä. Vain pari minuuttia myöhemmin pallo pamahti voimalla mustapaitaisen puolustajan käteen, josta ottelun erotuomari ei epäröinyt näyttää kohti rangaistuspilkkua. Ja siitä taas TPV:n Johannes Kilponen taiteili pallon verkkoon. Ja taas kului viisi minuuttia Ilves-Kissojen tasoitukseen maalintekijänä taas Grabovci. Sama mies vei vielä vierasjoukkueen johtoon, kun jaksoa oli jäljellä kymmenen minuuttia. Taukoa vietettiin Ilves-Kissojen maalin johdossa.

Toisella jaksolla TPV jatkoi siitä mihin tauon alkaessa jäi vyöryttäen peliä vastustajan päätyyn. Ottelu oli varsin rikkonainen ja punapaitaisten parhaimmat maalipaikat tulivatkin vaarallisten ja kovien vapareiden seurauksena. Kissojen maalinsuulta Jimi Salo jouduttiin vaihtamaan vielä Esa Saariseen, mutta maaliin saakka TPV:n uhittelut eivät kuitenkaan enää johtaneet. Jakson edetessä Ilves-Kissat saikin tilanteet osaltaan kontrolliin, jonka seurauksena kymppiä ennen loppua väkivahva, kahden viime ottelun ehdoton sankari, Berat iski tämän pelin neljännen osumansa ja se riitti lopulliseen 2-4 voittoon.

Vaikeasta ottelusta kolme pistettä mahdollistaa edelleen hyvän mahdollisuuden vaikkapa lohkon kärkisijoille, mutta tappioihin ei enää ole varaa ja kärkijoukkueiden kompurointikaan ei olisi pahitteeksi. Se voisi alkaa vaikkapa tänä iltana Janakkalassa, jos HJS saapuisi sinne hiukankaan takki levällään.

Seuraavaksi Ilves-Kissat matkustaa Lempäälään, jossa paikallinen Loiske pyrkii heittämään kissarattaisiin kapuloita ensi perjantaina, kun peli Sääksjärven kentällä kello 19 alkaa.

Berat Grabovci (tässä punapaitaisena) – kahdessa viime pelissä yhdeksän maalia!