Uskomaton 2-3 vierasvoitto Hämeenlinnasta

Ilves-Kissat venytti voittoputkensa kuuteen, kun joukkue haki vierasvoiton HJS:sta. Kissat siirtyivät ottelussa ensimmäisen 50 minuutin aikana 0-2 johtoon, mutta kotijoukkue kampesi itsensä tasoihin vain kymmenen minuuttia ennen ottelun loppua. HJS:n seurapäivälle saatiin Kissanäkökulmasta huikea loppu, kun Nuutti Mustalahti pamautti vierailijoille ottelun 86. minuutilla 2-3 voitto-osuman. Kissat olivat matkassa vain yhdellätoista pelikuntoisella miehellä, mikä alleviivaa joukkueen huikeaa suoritusta.

Kissat aloittivat ottelun hyvin ja pelasivat koko ensimmäisen jakson ”omaa peliään”, kontrolloiden tempoa ja pitäen palloa. Ottelun 26. minuutilla Ilves-Kissojen keskityspallo kimpoili noin 20 metriin kotijoukkueen maalista katsottuna vasemmalle puolelle, uunituoreelle sopimuspelaajalle Iltaf Danishille, joka pamautti pallon etukulmasta sisään. Makea aloitus Kissauralle nuorelle pelaajalle ja Kissat 0-1 vierasjohtoon.

Myös kotijoukkue sai ensimmäisellä puoliajalla luotua vaarallisia tilanteita Kissojen hallinnasta huolimatt ja Roope Järvinen joutuikin venymään Kissamaalilla muutamaan huipputorjuntaan.

HJS:n seurapäivän 531 silmäparia saivat lisää ihmeteltävää heti toisen puoliajan alkuun, kun ottelun 49. minuutilla Gerald Ben suoritti vasemmalla laidalla näyttävän yksilösuorituksen ja viimeisteli pienestä kulmasta tolpan kautta Kissojen 0-2 maalin. Hurjaan syysvireeseen äitynyt Ben on viimeistellyt viisi maalia edelliseen viiteen peliin ja nosti nyt kauden maalisaldonsa yhteentoista.

Kissojen otteluissa on tehty tällä kaudella keskimäärin 4,46 maalia ottelua kohden, joten ei ehkä kuitenkaan tarvinnut olla suuri ennustaja todetakseen, että illan maalit eivät olleet vielä tässä, vaikkakin Kissakannattajat varmasti toivoivat ottelun pysyvän näissä lukemissa päätösvihellykseen saakka. Kissat jaksoivat aikalailla tunnin kotijoukkueen kyydissä, mutta sitten kapea rosteri alkoi painaa jaloissa.

HJS huudatti kotiyleisöään kahdesti, kun 60. minuutilla kentälle vaihdettu Eetu Kajanto ehti olla kentällä vain minuutin, ennen kuin iski 1-2 kavennuksen. HJS otti pelin hallintaan ja pääsi myös osin vaihtojen ansiosta pelin päälle ja pyörittämään ottelua. Hallinta palkittiinkin ottelun 85. minuutilla, kun Kissamaalille syntyneen hässäkän myötä pallo kimpoili maaliin. Maali merkittiin jälleen samalle miehelle ja kotijoukkue oli tasoittanut ottelun.

Väsynyt Kissalauma löysi kuitenkin jostain vielä uutta virtaa ja suoritti muutaman hyvän vastahyökkäyksen, joista yksi toi palkinnon kolmen pisteen muodossa. Nuutti Mustalahti sai pallon HJS:n rangaistusalueen ulkopuolella, selkä kotijoukkueen maalin suuntaan. Isokokoinen hyökkääjä käänsi puolustajan pois ja vapautti vasemman jalkansa, laukoen kierteisen ja tarkan laukauksen maalin ylänurkkaan, vieden Kissat uskomattomien vaiheiden jälkeen 2-3 vierasjohtoon, mikä riitti täyteen pistepottiin Kaurialan illassa.

Ottelun jälkeen päävalmentaja Innanen kehui vuolaasti joukkueensa esitystä, eikä syyttä. Vaikka HJS valahti sarjassa tappion myötä viimeiseksi, ei tässä sarjassa minkään joukkueen voittaminen vieraskentällä ole ilman pelikuntoisia vaihtopelaajia todellakaan helppo temppu.

Voitolla Kissat nousivat tasapisteisiin yhden ottelun enemmän pelanneen FC Jazzin kanssa, molemmilla joukkueilla on nyt kasassa 33 pistettä. Seuraavan Kissojen ottelu on myös viersottelu, kun joukkue matkaa perjantaina 25.8. sarjan kolmantena vaanivan Atlantis FC:n vieraaksi Helsinkiin. Tuohon otteluun Kissat saavat ainakin mukaan pelikiellosta vapautuvat Toni Toijalan ja Antti Kujalan.

Seuraava kotiottelu pelataan perjantaina 1.9. Kaupissa, kun hurjassa Tampereen derbyssä vastaan asettuu sarjassa neljäntenä oleva Tampere United. Ottelu alkaa Kaupissa klo 19.00 ja odotettavissa on tulikuumaa tunnelmaa.

Nuutti Mustalahti viimeisteli Ilves-Kissojen voitto-osuman Hämeenlinnassa. Osuma oli nuorelle hyökkääjälle kauden 5. Kuva: Esa Norvia