Lauantaina vierasottelu Hämeenlinnassa

Ilves-Kissat matkaavat lauantaina Hämeenlinnaan, jossa joukkue kohtaa Hämeenlinnan Jalkapalloseuran. Joukkueet ovat hyvin tuttuja toisilleen vuosien varrelta, kun yhteistä historiaa löytyy jo Kolmosesta saakka. Kakkosessa HJS on ollut Kissoille hankala vastustaja, kun kuudesta pelatusta keskinäisestä HJS on voittanut neljä, kerran on pelattu tasan ja Kissat ovat voittaneet vain kerran.

Sarjan häntäpäässä koko kauden viettänyt HJS kävi varastamassa toukokuun lopulla 2-3 voitolla pisteet Kissoilta Kaupista. Kissat siirtyivät 2-1 johtoon Milad Zanidpourin ja Ardian Kovaqin maaleilla, mutta HJS tuli rinnalle ja ohi Ossi Lehtosen 57. minuutin ja Jonni Thusbergin 65. minuutin maaleilla. Kissojen loppukiriä ei auttanut Niklas Lindholmin 82. minuutilla ottama punainen kortti ja pisteet lähtivät Hämeenlinnaan.

Ardian Kovaqi vei Kissat 2-1 johtoon Kaupissa. Kuva: Esa Norvia

Kissakannattajat toivovat varmasti kauden 2022 uusintaa, jolloin Kissat kävivät hakemassa Hämeenlinnasta komean 0-4 vierasvoiton Milad Zanidpourin ja Erkka Helmisen molempien viimeisteltyä kahdesti.

HJS on sarjataulukossa toisella putoajan paikalla, sijalla 11 kahdeksalla pisteellään. Joukkue on edellisestä viidestä ottelustaan hävinnyt neljä, mutta nappasi heinäkuun alussa 3-1 kotivoiton GrIFK:sta. Tappiot ovat tulleet vieraissa edellisessä ottelussa EPS:lle (4-0), FC Jazzille (3-1) ja SexyPöxyille (2-1), sekä kotona Honka Akatemialle lukemin 2-3.

Ilves-Kissat ovat puolestaan voittaneet viisi edellistään ja ovat sarjan kuntopuntarin kärkijoukkue. Kissat on kaatanut kotonaan Honka Akatemian (3-1), PIF:n (4-1) ja Pallo-Iirot (4-2), vieraissa puolestaan on kaatunut SexyPöxyt (2-4) ja Ilves/2 (1-3). Kissat lähtevät otteluun sarjataulukon toiselta sijalta ja joukkueella on kasassa 30 pistettä neljästätoista pelatusta ottelusta. Piste-ero sarjaa johtavaan ja yhden ottelun enemmän pelanneeseen FC Jazziin riippuu perjantai-illan Pallo-Iirot – Jazz -ottelun lopputuloksesta.

Hyvästä vireestä huolimatta Ilves-Kissojen lähtökohdat otteluun eivät ole optimaaliset. Korttitilin täyttymisestä aiheutuneiden pelikieltojen myötä ottelusta ovat sivussa Toni Toijala ja Antti Kujala. Joukkueesta on sivussa myös muiden poissaolojen ja loukkaantumisten myötä useita muita pelaajia ja Hämeenlinnaan lähtevä joukkue selvinnee kokonaisuudessaan vasta ottelupäivän aamuna.

Joukkueen vahvuuteen on saatu kuitenkin myös uutta verta, kun FC Hakasta loppukaudeksi lainalle Kissoihin siirtyy puolustaja Konsta Mervelä. Kissat ovat tehneet sopimukset myös kanadalaisen Joe Macin ja Ilves/2:ta kaudella 2022 edustaneen Iltaf Danishin kanssa, jotka liittyvät uusina pelaajina joukkueen vahvuuteen. 20-vuotias (2003) Danish on päävalmentaja Innaselle tuttu pelaaja parin vuoden takaa TPV:stä ja viihtyy keskikentän keskellä. 22-vuotias (2001) Mac puolestaan on puolustuspään pelaaja, joka siirtyy Kissoihin loppukauden mittaisella sopimuksella kanadalaisesta Vaughan Azzurrista.

Myös joukkueen kanssa koko kauden harjoitellut ja ACE:ssa lainalla pelannut Athanasios Zeris on siirretty Ilves-Kissojen riveihin. Jaakko Häyhä puolestaan hakee minuutteja TKT:stä, yhdessä Ehdin Ibisevicin kanssa.

Joni Miettinen joutui venymään parhaimpaansa Kaupissa. Kuva: Esa Norvia