Kauden odotetuin ottelu perjantaina – Tampere United vieraaksi Kissaluolaan

Jokainen sarjaottelu on saman arvoinen – tappiosta saa pistesarakkeeseen nolla, tasapelistä yhden ja voitosta kolme pistettä. Paikalliskamppailuissa tunnetaso ja intensiteetti saattavat kuitenkin nousta niin korkealle, että voisi luulla että kyseessä on sarjan mestaruuden ratkaiseva kamppailu. Ilves-Kissojen ja Tampere Unitedin aiemmat kamppailut ovat osoittaneet, että niin pelaajat kuin kannattajat ovat valmiita antamaan aivan kaikkensa, jotta omanvärinen paita poistuu kentältä derbyottelun voittajana. Paikalliskamppailun voitto on kunnia-asia ja se tuntuu paljon suuremmalta kuin ne kolme pistettä, jotka siitä saa.

Kissalive
Ilves-Kissat Tampere United
Toni Paukkeri vapautti Kissakannattajat euforisiin tuuletuksiin viime kauden derbyssä, jonka Ilves-Kissat voittivat lukemin 4-3. Kuva: Esa Norvia

Joukkueet ovat toisilleen hyvin tuttuja ja ovat pelanneet vuosien saatossa vastakkain niin Kolmosessa kuin Kakkosessa. Kissojen nousukaudella 2020 joukkue voitti TamU:n Pyynikin postimerkillä lukemin 2-3, mutta taipui samalla areenalla loppukaudesta lukemin 2-1. Tuossa ottelussa maalinteossa onnistuivat Kissoille Toni Toijala ja TamU:lle Roope Kostiainen ja Eino-Veikko Ek. Tämä kolmikko edustaa yhä samoja seuroja, ja on mahdollista että miehet nähdään myös perjantaina vastakkain.

TamU - Ilves-Kissat 1-1
Vaikka joukkueet ovat toistensa pahimpia kilpakumppaneita, myös ystävyyssuhteita joukkueiden välillä löytyy. Tässä kissojen Toni Toijala morottaa entistä hyökkääjäpariaan Roope Kostiaista kauden 2023 ensimmäisessä derbyottelussa.

Kausi 2021 oli siis välikausi seurojen välillä, kun Kissat kamppailivat Kakkosessa ja TamU voitti Kolmosen Tampereen lohkon, nousten Kakkoseen kaudelle 2022. Kauden ensimmäisessä keskinäisessä Pyynikillä TamU oli tuolloin vahvempi lukemin 3-1. Tuossa ottelussa Kissojen maalintekijä Milad Zanidpour ajettiin kentältä punaisella kortilla toisella puoliajalla. Kissojen kotiottelu päättyi kuitenkin riemukkaammin, kun Kissat ottivat 4-3 voiton ja vahvistivat asemiaan sarjan kärkikahinoissa. Tuo ottelu tarjosi katsojille todellista herkkua, kun ottelussa luotiin maalintekopaikkoja liukuhihnalta ja joukkueet vuorottelivat johtoasemaa keskenään. Ottelussa nähtiin myös kaksi punaista korttia.

TamU aloitti maalinteon 23. minuutilla, kun Roope Kostiainen sai toimitetua pallon verkon perukoille. Kissat kuitenkin tasoitti 31. minuutilla Antti Kujalan maalilla. TamU kuitenkin siirtyi uudelleen johtoon 40. minuutilla Arttu Mätön maalilla. Kissat tulivat puoliajalta hurjalla sykkeellä ja kuittasivat tilanteen heti tasoihin Niklas Lindholmin maalilla kun kolme minuuttia toista puoliaikaa oli ehtinyt vanhentua. FC Hakasta lainalle tullut Miro Salminen vei Kissat 3-2 johtoon ottelun 65. minuutilla, mutta epäonninen Kissapuolustus tasoitti omalla maalilla tilianteen 3-3, kun 17 minuuttia oli peliaikaa jäljellä.

Antti Kujala Tampere United
Pallo maaliin, sormi pystyyn ja nimi lehteen. Antti Kujala ja Kissat tasoihin. Kaudella 2023 Kujala on osunut viidesti. Kuva: Esa Norvia

Ottelua mentiin aivan viime hetkille saakka tasatilanteessa kun Tampere Unitedin kokenut huipputoppari Biran Jeng joutui rikkomaan Tampere Unitedin rangaistusalueen reunamalla toisen keltaisen kortin arvoisesti. Seuranneesta vapaapotkusta Milad Zanidpour ja Toni Paukkeri juonivat laukaisupaikan Paukkerille, josta mies tälläsi hirveän ruuhkan läpi pallon neljännen kerran TamU:n rysään. 90. minuuttia pelattu ja Kissat 4-3 johtoon. TamU ei alivoimalla enää saanut kiriä käyntiin ja Kissat voittivat ottelun lukemin 4-3. Ottelun jälkeen vielä Gerald Ben otti punaisen kortin, joten tässä kamppailussa nähtiin lukuisten maalien lisäksi kaksi punaista korttia.

Gerald Ben Tampere United
Tampere Unitedin kannattajat eivät arvostaneet Gerald Benin tuuletuksia. Toivottavasti kotijoukkueen tunteet pysyvät tulevassa ottelussa sen verran aisoissa, että ulosajoilta vältytään.

Kuluvalla kaudella molemmat joukkueet ovat pelanneet hyvin. Kissat ovat luottaneet tuttuun railakkaaseen hyökkäyspeliinsä, kun taas TamU on pelannut tiiviisti organisoitua jalkapalloa. Ilves-Kissat ovat lohkossa kolmannella sijalla, Tampere United on viimeisellä nousukarsintaan oikeuttavalla paikalla viidentenä. Kotijoukkueella pisteitä on kasassa 33 ja joukkue on kolme pistettä sarjaa johtavan ja yhden ottelun enemmän pelanneen FC Jazzin takana. Toisena olevalla Atlantis FC:llä on pisteitä kasassa 35. TamU:lla puolestaan pisteitä on 27, eli kyseessä on todellinen kuuden pisteen kamppailu. Vuoden 2022 derbyyn lähdettäessä Kissat olivat tässä vaiheessa Jazzin roolissa sarjakärjessä, seitsemän pisteen erolla Tampere Unitediin, mutta yhden ottelun enemmän pelejä muihin nähden pelanneena.

Ilves-Kissojen maalipörssiä johtaa Gerald Ben 11 maalillaan. Toiseksi eniten maaleja on tehnyt Milad Zanidpour, hänellä on kasassa yhdeksän osumaa. Nuutti Mustalahti ja Antti Kujala ovat molemmat osuneet viidesti. Tampere Unitedin tehokkain pelaaja on puolestaan ollut viidellä maalillaan Topias Järvelä, joka on loppukauden sivussa loukkaantumisen vuoksi. Toisena tehotilastossa ovat neljällä maalillaan kauden ensimmäisessä derbyssä Kissoja vastaan onnistunut Yanar Georg sekä Kissoja vastaan puolestaan kauden 2022 ensimmäisessä ottelussa kahdesti osunut Julius Stenroos.

Portit otteluun aukeavat jo klo 18.00 ja pääsyliput ennakkomyynnistä 7€ (alennusryhmät) ja 9€ aikuiset. Portilta hinnat ovat 8€ / 10€. Alle 15-vuotiaat pääsevät otteluun ilmaiseksi ja seuran junioreiden vanhemmat MyClubin jäsenkortilla. Grillissä on tarjolla Wigrenin ja Vegemin tuotteita sekä anniskelussa on laajennettu Nokian Panimon Keisaritarjonta. Tarjolla Keisarituotteista on perinteisen lagerin lisäksi Sauvin Souria, Luomua, Birra Chiarraa sekä Mosaic Ipaa.

Ottelussa on normaalista poikkeavat järjestelyt, kun vierasjoukkueen kannattajille on järjestetty oma alueensa omalla lipunmyynnillä, katsomolla ja anniskelualueella. Vierasjoukkueen kannattajia pyydetään saapumaan Arvo Ylpön kadun bussipysäkin kohdalta alkavan tien kautta. Juniorikatsomo on siirretty reunimmaiseen siirrettävään katsomoon keskustanpuoleiseen päätyyn.

Kaupissa pelataan klo 17.00 Manse PP:n pesäpallo-ottelu, joten parkkipaikat tulevat olemaan vähissä. Suosittelemmekin saapumaan otteluun julkisilla kulkuvälineillä.

Voit virittäytyä derbytunnelmaan jo etukäteen nauttimalla Kissamaaleista TamU:n verkkoon aiemmilta kausilta alla olevalta videolta.

Tervetuloa nauttimaan unohtumattomasta jalkapallo-illasta ja kannustamaan Kissat voittoon!