Tuskallinen iltapuhde tuotti tärkeimmät eli pinnat plakkariin

Ottelu muodostui juuri niin vaikeaksi, kuin etukäteen ajateltiinkin. Ilves kakkosen joukkue useine junioripelaajineen oli nopea, ennakkoluuloton ja taitava, joten siipirikkoinen Kissaryhmä oli, varsinkin toisella jaksolla, enemmän kuin purjeissa. Vaikka poissaoloista valittaminen hedelmätöntä onkin, kuuden potentiaalisen pelurin vajaus näkyy vääjäämättä joukkueen iskukyvyssä. Kun vielä kapteeni Juha Veijonen ja kokenut Samu Ruisniemi nilkuttivat puoliajalla koppiin, oli valmentaja Kari Sainiolla pelimerkkejä aika tavalla vähän käytettävissä.

Kun vielä toisella jaksolla peliin päässyt Joshua Maluka otti ensimmäisen varoituksensa kuuden minuutin pelaamisen jälkeen ja toisen yhdeksän minuuttia myöhemmin, oltiin viimeiset puoli tuntia vajaalukuisia ja lievästi sanottuna ahdingossa. Siihen nähden joukkue kuitenkin tappeli ihan miehekkäästi. Kokenut Jarno Soininen taisteli jokaisesta pallosta kuin nuoruutensa parhaassa kukoistuksessa ja näytti esimerkkiä raihnaiselle joukkueelle.

Ja onneksi joukkue voi luottaa muutoinkin kokemuksen voimaan. Timor Inapshba järjesteli ensi jakson lopulla herkullisen syötön Berat Grabovcille, jolla tapana ei ole avopaikkoja pahemmin hukkailla. Ei nytkään – 0-1 Kissoille. Ottelun lopullinen ratkaisu syntyi vasta muutama minuutti ennen täyttä peliaikaa, kun Berat survoi pelivälineen toistamiseen Ilves kakkosen verkkoon. Grabovcin 18 osuma näki päivänvalon, minkälaisiin lukemiin olisikaan päästy ilman viisiviikkoista ottelutaukoa?

Ilves-Kissat säilytti ohuen oljenkortensa vaikkapa lohkon kärkipaikkaankin, mutta siihen joukkue tarvitsee melkoisesti ristiinpelaamista ja aika tavalla onnettarenkin apuja. Viikon päästä keskiviikkona päästään toista kertaa tällä sessiolla Tammelaan, joten vastustajaksi sopii mainiosti vanha kiistakumppani Kisatoverit.