Ilves-Kissat vastassaan Härmä Hämeenlinnasta

Kevätkierroksella Hämeenlinnassa joukkueiden kamppailu oli päättynyt lukemiin 1-5, joten Kissoilla ei pitänyt olla yhtään mitään hätää. Niin ehkä luultiin, mutta ihan niin se ei käynytkään.

Hämeenlinnalaiset tulivat otteluun vallan verrattomalla asenteella; juoksivat paljon vastustajiaan enemmän ja pystyivät hyödyntämään kotijoukkueen selkeänlaiset puolustusvirheet. Ensimmäinen maali syntyi vieraille 19 minuutilla Ersin Ramadanin jalasta. Kuusi minuuttia myöhemmin vieraskippari Jussi-Pekka Sorri sai upean paikan suoraan vastapalloon, joka leijui kotimolari Jimi Salon tavoittamattomiin – 0-2. Kotiryhmälle hiukan ajattelemisen aihetta, kun pelikään ei oikein kulkenut.

Mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin Ilves-Kissat pääsi pelin sisälle. Varttia ennen jakson loppua Tero Intala pääsi tinttaamaan kauniin maaliin ja peli kaventui. Maalista Kissat sai lisää potkua ja ennen puoliaikaa onnistui vielä hyvin vähän peliaikaa saanut Samu Ruisniemi. Ja, kun onnistui kerran, pomppasi pallo vielä kerran saman miehen jalkaan, josta pallo reppuun. Puoliajalle kotijoukkue lähti kuin lähtikin 3-2 johdossa.

Toisen jakson 57 minuutilla Kissavalkku Kari Sainio heitti peliin Juho Ihalaisen, Jaakko Wainikaisen ja Berat Grabovcin, joka oli viimeiset kuutisen viikkoa lomaillut kotimaassaan Kosovossa. Eikä tämän jälkeen kentän kunkusta ollutkaan mitään epäilystä; Berat iski ensimmäisensa 73 minuutilla, toisen seitsemän minuuttia myöhemmin ja hänen hattutemppunsa täydentyi 91 minuutilla. Maalivainu näyttää edelleen olevan ihan kohdallaan.

Ottelu päättyi Ilves-Kissojen 6-2 voittoon ja pelin jälkeen palkittiin Neste Teiskontien palkinnoilla kaikki Kissojen maalintekijät eli Grabovci, Ruisniemi ja Intala sekä lisäksi opiskelijavaihtoon ulkomaille lähtevä puolustuksen tukipilari Ville Puustinen.

Seuraavan ottelun Kissat pelaa viikon päästä keskiviikkona taas Lamminpäässä. Silloin ottelua isännöi Ilves kakkonen.