Timor ilmiliekeissä TKT-klassikossa

Ilves-Kissat ja Tampereen Kisatoverit ovat vuosikymmenten aikana pelanneet kerran jos toisenkin tulikivenkatkuisia kamppailuja paikkakunnan jalitsuparemmuudesta. Nyt ei ihan Tampereen herruudesta pelattu, mutta Kolmosen tärkeistä pisteistä kuitenkin. Ottelu saatiin pelata Paltsun hienoissa olosuhteissa parinsadan katsojan todistaessa maali-iloittelua.

Hiukan päänvaivaa kotijoukkueen valmentaja Kari Sainiolle aiheuttivat lukuisat puolirammat pelaajat, joiden pelikunto oli enemmän tai vähemmän arvoitus. Rahtusen mietittävää aiheutti myös futsalreissulta Puolasta palanneiden Simo Martiskaisen ja Timor Inapshban vire raskaan turneen jälkeen. Berat Grabovcikaan ei ollut täydessä iskussa, joskaan sitä ei juuri kentällä havainnut.

Maalinteon aloitti parinkymmenen minuutin pelin jälkeen Inapshba riistettyään helponlaisesti TKT-vahti Juuso Saikkoselta pallon itselleen. Toisen maalinsa kotijoukkue teki ensi jakson viime hetkillä, kun Inapshba ymmärsi antaa nopeasti kulman, jonka jälkitilanteesta Grabovci pamautti pienestä kulmasta pallon verkkoon. Jaksoa oli pelattuna jo reilut 45 minuuttia.

Toisella jaksolla parivaljakko Berat-Timor oli aivan pitelemätön. Nyt hienojen syöttöjen antajana kunnostautui Grabovci, joista kahdesti pääsi kuittaamaan Inapshba . Neljännen maalinsa Timor viimeisteli TKT-molarin, jolla ei todellakaan ollut paras pelipäivänsä, haparoidessa. Yhden maalin vierasjoukkuekin sai aikaiseksi, kun Kissojen puolustuslinjasta joukkueen kapteeni Juha Veijonen oli joutunut jättämään viheriön. Maalin iski Hariwan Mohammed ihan tyylikkäästi. Maalintekijöiden lisäksi lusikan olisi voinut ojentaa keskikentällä uuden pelipaikan omaksuneelle Tero Intalalle.

Lopputulos 5-1 takasi kaikki pinnat Kissoille, joten TKT jäi tappelemaan sarjapaikasta lähinnä Loiskeen, PJK:n ja Ilveksen kakkosen kanssa. Kun Pallo-Iirot kärsi samanaikaisesti yllätystappion Nokialla, sarjakärki on entistä vahvemmin TamU:n hallinnassa. Joskaan sen nousukaan ei vielä ole ihan kirkossa kuulutettu, niin mukavasti punaiset ovat kentällä esiintyneet. Ja valtamerilaivojakin on vuosien varrella kaatunut.