Torstainen iltapuhde Kaupissa

Ilves-Kissat – TamU harjoitusottelu oli valitettavan kaksijakoinen, joista se masentavampi Ilves-Kissojen maalivahti Jimi Salon loukkaantumiseen johtava yhteentörmäys päätti todennäköisesti Jimin tämän kauden urheilullisen panoksen viheriöillä. Toivottavasti ei kuitenkaan miehen koko uraa, vaikka kentän laidalle tapahtuma tosi pahalta näyttikin.

Ensin kuitenkin valoisammat uutiset.

Alkuilta Kolmosen Kissojen ja Kakkosen TamU:n välillä eteni ensimmäisen jakson osalta hyvinkin tasaväkisissä merkeissä, kissalasein katseltuna jopa Kissojen komennossa, mutta kumpikaan joukkue ei saanut aikaiseksi täysosumaa, vaikka molemmilla oli siihen oivat mahdollisuudet. Vuosia Kissanuttua kantaneet Ville Puustinen, Radwan Moussa ja Berat Grabovci olivat talven aikana tarttuneet makoisempiin täkyihin ja odottelivat vuoroaan sinisten vaihtopenkillä, mutta kentälle kukaan heistä ei avausjaksolla päässyt.

Ilves-Kissojen rotaatioon olivat liittyneet uusina mm. Toni Paukkeri, Pyry Haanpää, Olli-Pekka Toikkonen, Felix Suihko sekä ”uusvanha” Jussi Rasva. Kentältä kuitenkin puuttuivat mm. luunkovat topparit kippari Juha Veijonen ja Juho Ihalainen sekä mielenkiintoinen tuttavuus Aatu Hagelberg. Kissojen ensijakson positiivisimmat esitykset nähtiin Eetu Virtaselta sekä Toni Paukkerilta. Esitystään ei Pyry Haanpään tarvitse lainkaan hävetä sen enempää kuin Felix Suihkonkaan.

Sitten synkempiin:

Toisella jaksolla United heitti peliin terävimmät syömähampaansa, joista Suomessa vuonna 2010 ensi esiintymisensä tehnyt ja kissapaitaakin jokusen vuoden kantanut Kosovon albaani Berat Grabovci nousi osaan, johon tuskin itse halusi. Kissat tuntee Beratin maaliahneena ja määrätietoisena hyökkääjänä, joka elää maaleillaan. Hän tinttasikin TamU:lle maalin toisen jakson ihan alussa. Ja sitten se kurja näytelmä, joka alkoi siitä, kun Berat lähetettiin pitkällä syötöllä matkaan. Kentän laidalle näytti, että tilanteen olisi voinut liputtaa paitsioksi, mutta lippumies ei vain nostanut lippuaan, joten Berat ryntäsi tilanteeseen niin kuin ahnaana maalintekijänä aina tekee.

Saman aikaisesti Kissamaalilta Salon Jimi lähti vastaan niin kuin hyvän maalivahdin pitääkin. Jimi osui palloon ensin, mutta Berat ei enää ehtinyt, vaikka ehkä olisi halunnutkin, välttää törmäystä entisen joukkuekumppaninsa jalkaan. Luun murtanut ääniefekti kantoi kauaksi kentän laidalle, samoin kuin Jimin tuskaiset huudot. Kaikki kentällä ja sen laidalla tilannetta seuranneet havaitsivat tilanteen vakavuuden.

Sairasauto saapui aikanaan. Salo joutui sen ajan viettämään Kaupin tekonurmella odottaessaan sairaalaan kuljetusta. Tiedot sairaalasta kertovat pahimpien skenaarioiden toteutuneen; sekä sääri- että pohjeluut olivat murskana. Kirurgit Acutassa tekevät nyt parhaansa.

Ilves-Kissojen pelaajat ja taustajoukot toivottavat Jimille pikaista paranemista.

Kissojen sarja Kolmosessa alkaa lauantaina 21.4 kello 11.30 Kaupin tekonurmella.