Mielenkiintoinen avaus Kaupin jalkapallonurmella

Kipparit Juha Veijonen ja Samu Jokela toivottavat onnea toisilleen ja ottelun erotuomaristolle.

Internetin ihmeellinen maailma on osannut kertoa, että NoPS saattaa olla totaalisin suosikki Kolmosen lohkon voittajaksi. Olikin sarjaohjelman laatijalta hieno oivallus tuoda ennakkosuosikit avaukseen Ilves-Kissojen vastustajaksi. Näin päästiin heti testaamaan, missä kotijoukkue menee verrattuna ennakkosuosikkiin.

Ilves-Kissojen kauteen valmistautuminen on sujunut moninaisissa mielentiloissa. Kun viime kauden kokoonpanosta lähti luunkova toppari Ville Puustinen, 31 maalin tekijä Berat Grabovci kerrosta ylemmäksi, josta myös Radwan Moussa kuvittelee saavansa lautaselleen entistä makempaa velliä, oltiin Kissataustoilla ihmeissään. Ja sitten vielä I-K –TamU harkkaottelussa viikkoa ennen sarjan alkua seurasta siirtynyt Berat hyökkäsi härän lailla maalisuulle ja jyräytti molari Jimi Salon sääri- ja pohjeluut tuhannen päreiksi, joten oltiin taas ihan uuden äärellä.

Kissat marssitti loistavalle Kaupin tekonurmelle melko lailla uudistuneen miehistön. Hienot kissapelurit, Eetu Virtanen, Juha Veijonen, Juha Jokinen, Jesse Jaakkola, ja erityisesti Timor Inapshba, pukeutuivat taas punaisiin ihan niin kuin aiemminkin. Uusia mielenkiintoisia pelureita nähtiin useita. Heistä tuonnempana.

Ottelu alkoi kotijoukkueen näkökulmasta aivan upeasti; minuuttiakaan ei kello ollut kehäänsä kiertänyt, kun Kissojen uusista pelaajista Olli-Pekka Toikkonen lähetti toisen debytantin Toni Paukkerin vasemmalta päätyyn. Terävä laukaus, jonka Nops-molari Manu Kiljunen torjui harmikseen suoraan kohta nelikymppisen Inapshban tontille. Ei olisi kannattanut. Siitä ei voinut muuta tulla, kun tyylikäs osuma.

Ja jatkokin sujui mainiosti. Ilves.Kissojen hyvin harjoitettu joukkue jyräsi tilanteita tämän tästä vastustajan päätyyn, mutta parin kympin aikana ei saatu tilastoihin merkittävää, kolme tolppalaukasta kuitenkin. Ja toki menetettiin välillä otekin totaalisesti nokialaisille. Tauolle mentiin isäntien 1-0 johdossa.

Toinen jakso alkoi aika tavalla samoin sävelin, johon ensi jakso päättyi. Ilves-Kissat ohjaili tilanteita hienosti ja vajaan vartin kohdalla Jesse Jaakkolan hieno keskitys osui taas Timorille, jonka kuti löysi maaliinsa. Tilanne 2-0 ja viisi minuuttia myöhemmin oli Timorin vuoro syöttää ja Juha Jokinen sai suorittaa kliinisen viimeistelyn. Ottelu 3-0. Viimeiset parikymmentä minuuttia keskityttiin odottelemaan loppuvihellystä, joten ihme ei ollutkaan, että NoPS:n aina vaaarallinen ja nopea Daniel Opoku viimeisteli loppulukemiksi 3-1.

Ilves-Kissojen valmentaja Kari Sainio vaikutti tyytyväiseltä kauden avaukseen. Debyytin punaisiin tehneet topparipari Niko Äkräs ja Pyry Haanpää luutivat rauhallisesti, kärjessä Toni Paukkeri ja Olli-Pekka Toikkonen olivat alati vaarallisia ihan niin kuin toisella jaksolla peliin tullut Felix Suihkokin. Kentän parhaasta pelaajasta ei kuitenkaan jäänyt varteenotettavaa epäilystä. Timor Inapshba todisti taas oikeaksi väitteen, että ikä on vain jokin määrä numeroita. Tästä kaksi maalia ja syöttö kolmanteen käyvät oivana todisteena.

Ilves-Kissojen kausi alkoi niin komeasti, että jatkoa odotellaan vesi kielellä. Seuraavaksi pelataan ensi perjantaina Turengissa, jossa vastaan asettuu avausottelunsa TPV:n kakkosjoukkueelle 4-1 hävinnyt Janakkalan Pallo.

Toni Paukkeri toi Kissojen kärkeen uutta juonikkuutta.