Tommi Smeets palaa Kissoihin

Ilves-Kissat vahvisti itseään tällä viikolla yli 100 ottelun kokemuksen Kakkosesta ja Ykkösestä omaavalla 27-vuotiaalla Tommi Smeetsillä. Smeets edusti Kissoja Kolmosessa kaudella 2020. Tuolla kaudella Smeets pelasi kuudessa ottelussa 481 minuuttia ja onnistui maalinteossa kolmesti. Smeets tunnetaan rauhallisena ja taitavana johtavana pelaajana, joka pystyy pelaamaan keskikenttällä ja puolustuksessa.

TPV-kasvatilla on takana erityisen haastava ja merkittävä loukkaantuminen. Smeets loukkaantui Kissojen vieraspelissä JanPaa vastaan heinäkuussa 2020. Miehen polvi leikattiin hieman reilu vuosi takaperin, mutta valitettavasti polvi ei kuntoutunutkaan toivotulla tavalla.

”Vieraspelissä JanPaa vastaan nopeassa suunnanmuutoksessa polvi jäi jälkeen. ja eturistiside ja kierukka pamahti rikki. Kuntoutusprosessi osoittautui melkoiseksi via dolorosaksi. Syksyn aikana polvi keräsi nestettä, eikä toipunut toivotulla tavalla. Polvi kuvattiin ja selvisi, että kierukka ei ollut lähtenyt parantumaan, joten tämän vuoden tammikuussa kävin uudessa leikkauksessa. Sen leikkauksen jälkeen polveen tuli vielä infektio, jonka aiheuttaja jäi mysteeriksi. Oikeastaan alkukesästä polvi alkoi vihdoin tuntua paremmalta.”, Smeets avasi.

Tie takaisin jalkapallokentille on ollut siis pitkä ja ajoittain tuskainen. Kuntoutumisen myötä lisääntynyt vapaa-aika on kuitenkin myös käytetty tehokkaasti hyödyksi.

”Aika erilainen vuosi ollut siinä mielessä, että yhtäkkiä vapaata aikaa on ollut paljon enemmän. Aika tuli myös käytettyä onneksi hyödyksi ja sain opinnot pakettiin, sekä keskityttyä työkuvioihin. Mutta kyllähän se reeneihin paluukin tuntui aika hyvältä!”, kertoi Smeets.

Viime kaudella Kolmosessa Kissojen mukana ollut pelaaja on tällä kaudella seurannut sivusta joukkueen tekemistä Kakkosessa.

”Vakuuttavaa menoa on ollut. Kakkosen ja Kolmosen välillä on selkeä ero, ja Kissat on pystynyt ottamaan kovia päänahkoja ja näyttänyt kuuluvansa Kakkoseen”

Smeets pelasi tällä viikolla yhden ottelun Kolmosta PP-70 riveissä ja mies myöntääkin tarvitsevansa pelituntumaa ennen paluuta Kakkoseen Kissat-paidassa.

”Ainakin alkuun haen pelituntumaa PP-70:ssä ja tämän jälkeen olen valmis liittymään joukkueen kokoonpanoon, mikäli tarvetta on ja kunto pysyy hyvänä.”, Smeets päättää.

Kissat pelaa sunnuntaina Kaupissa klo 18.30 GrIFK:ta vastaan.