Tasapeli oli taistelun takana Eerikkilässä

Ilves-Kissat kohtasivat sunnuntaina Eerikkilän urheilukeskuksessa Hämeenlinnan Jalkapalloseuran. Kissojen kokoonpanossa nähtiin uusiakin tuttavuuksia, mutta kiitokset harjoituspelin tasatuloksesta saanee lähettää Kissojen konkariosastolle Ville Puustisen johdolla, sekä upean ottelun pelanneelle maalivahti Roope Järviselle.

Hämeenlinnalaiset aloittivat ottelun paremmin ja olivat ensimmäisen jakson vahvempi joukkue, mutta ottelun avausmaali meni Kissojen nimiin, kun TPV:sta täksi kaudeksi hankittu Granit Shala vei punavalkopaidat johtoon rangaistuspotkullaan 22. minuutilla.

HJS loi hyviä maalintekopaikkoja etenkin keskitysten kautta, ja pääsivät pariin otteeseen nokikkain Järvisen kanssa, mutta Kissat-vahdin mainiot reaktiotorjunnat pitivät ottelun tasaisena tulostaululla. Tauolle mentäessä johto oli kuitenkin kääntynyt HJS:n hyväksi kahdella, viiden minuutin sisään toisistaan syntyneellä, osumalla.

Peli oli toisella jaksolla tasaisempaa ja vieraat nousivat ottelussa tasoihin Toni Paukkerin maalilla. Paukkerin maali oli harvinainen maalintekosauma, joka onneksi hyödynnettiin, mutta helpolla tasapeli tuloskaan ei tullut. Kissat selvisivät ottelusta uhrautuvaisella oman maalin suojelullaan ja tuuriakin oli mukana, kun HJS ei pystynyt hyviä maalintekopaikkojaan tarpeeksi tehokkaasti hyödyntämään.

Valmennuskaksikko Innanen&Sainio alleviivasivat ottelun jälkeen, että joukkueen syöttötyöskentelyssä on huomattavasti parannettavaa ja pallon menetyksiä tulee tarpeettoman paljon, mikä tietenkin johtaa joukkueen haavoittuvaiseen tilaan ja teettää ylimääräisiä juoksukilometrejä. Siitä huolimatta, että joukkue teki ottelusta itselleen vaikean, niin taisteluilmettä ja tahtoa puolustaa omaa maali löytyi runsaasti.

Ottelun pelaaja: Ville Puustinen

Kissojen kokoonpano ottelussa: Järvinen (MV), Antinaho, Ihalainen, Häggback, Shala, Tiikkaja, Puustinen, Kujala, Ahola, Paukkeri, Lindholm. Vaihdossa: Miettinen (MV), Ibisevic, Jaakkola, Al-Fatli, Chidi.