Tärkeät pisteet jaossa derbyssä

Ilves-Kissat on Kakkosen B-lohkon toisena 15 pelaamansa ottelun jälkeen 28 pisteellä, pisteen perässä ottelun enemmän pelannutta FC Jazzia. Sunnuntaina omalla kotikentällään Kaupissa vieraileva Kissat vahvisti asemiaan lohkon kärkikamppailussa voittamalla edellisessä ottelussaan espoolaisen Honka Akatemian harvinaisen vähämaalisella 1-0 tuloksella. Sunnuntain vastustaja Ilves/2 kaatui toukokuussa 3-1 lukemin joukkueen tehokolmikon Ben, Zanidpour ja Paukkeri maaleilla.

Paikallispelissä vastaan asettuva Ilves kaatoi keskiviikkona puolestaan Hongan paikallisvastustaja Espoon Palloseuran. Ilves oli espoolaisia vastaan onnekas ollessaan ensimmäisen jakson jälkeen vain maalin tappiolla, mutta nuori joukkue näytti venymiskykyään ja käänsi pelin 2-1 kotivoitoksi. Voitto rästiottelusta nosti Ilveksen samaan ottelumäärään kuin Kissat ja 17 sarjapisteeseen. Ilves on iskuetäisyydellä lohkon keskikastista, mutta keltavihreillä on edessä kaksi peräkkäistä paikallisottelua kun Kissojen jälkeen Ilves saa vastaan Tampere Unitedin.

Kotijoukkue on puolestaan TamU:lle paikkallisottelussa kärsityn tappion jälkeen pelannut kuusi ottelua tappioitta. Kolme tasapeliä ja kolme voittoa on pitänyt Kissat kärjen tuntumassa jo elokuun puolella, ja Ilves-pelistä käynnistyvä viiden ottelun kuukausi huipentuu vierasotteluun sarjakärki Jazzia vastaan. Aika näyttää pelataanko joukkueiden välillä silloin kärkikamppailu, mutta Kissoilla on sitä ennen edessä neljä vastustajaa (Ilves, MuSa, HJS, KaaPo) joita vastaan Kissat aikaisemmin kaudella pelatuissa otteluissa keräsi 12 pistettä.

Vasta kauden kolmatta nollapeliä joukkueensa toimesta todistanut päävalmentaja Mikko Innanen varmasti toivoo Honkaa vastaan nähdyn taistelutahdon ja laadukkaan puolustuspelaamisen jatkuvan paikallisottelussa. Kummallekin joukkueella on kauden aikana kuitenkin mennyt omiin identtiset 29 maalia (1.93 maali/ottelu), joten paikallisottelusta povataan ennemmin viihdyttävää kuin pragmaattista.

Ilveksen isännöimä ottelu alkaa sunnuntaina Kaupin jalkapallostadionilla kello 19.00 ja on totutusti katsottavissa Aamulehden tilaajille suorana lähetyksenä.