Tappio paikallisvastustajalle Kaupissa

Ilves-Kissat vieraili sunnuntaina omalla kotikentällään Kaupin urheilupuistossa Ilves/2:n isännöimässä paikallisottelussa. Sarjan toiseksi viimeisenä otteluun lähtevällä Ilveksellä oli paineet niskassaan ennen ottelua, kun vastaan tuli heidät jo alkukaudesta kaatanut Kissat, joka lähti otteluun sarjan toisena.

Kentällä ottelu eteni ensimmäisen parikymmentä minuuttia suhteellisen tutuissa merkeissä, kun kotijoukkue Ilves piti palloa ja halusi määrätä pelin tempon. Kissat puolestaan sai puolustaa omaa maaliaan ja hakea joukkueen pelille ominaisia nopeita hyökkäyksiä tilanteenvaihdoista.

Peli otti kuitenkin yllättävän käänteen kun kapteenin nauhaa ottelussa kantanut Ville Puustinen loukkaantui ja joutui jättämään kentän. Kissoilla ei ollut penkillä yhtään varsinaista keskuspuolustajaa, joten kentälle tuli laitapuolustajana ja hyökkääjänä tunnettu Leevi Antinaho.

Heti puoliajalla nähtiin lisää vaihtoja vierasjoukkueen toimesta, kun Antti Kujala tuli hyökkäykseen Niklas Lindholmin tilalle.

Kissat eivät kuitenkaan pelaajavaihtojenkaan kautta saanut peliä toivotulla tavalla haltuunsa ja paine omalla maalilla alkoi kasvaa. Hieman ennen tunnin täyttymistä nähtiin ottelun avausmaali, kun kotijoukkueen Tomas Varhi sai pallon vieraiden verkkoon.

Tunnin kohdalla Kissojen penkiltä reagoitiin tilanteeseen ja peliin tuli mukaan Ali-Al Fatli, sekä Kissoissa debyyttinsä tehnyt Paavo Näykki.

Kissojen loppukiri ei kuitenkaan tuottanut tasoitusosumaa ja 85. minuutilla Varhi osui toistamiseen, sinetöiden ottelun 2-0 loppulukemat.

Kissat on nyt 16 pelatun kierroksen jälkeen B-lohkon toisena 28 pisteellä, tasapisteissä SalPan kanssa, mutta edellä sarjan parhaan maalieronsa (+8) turvin. Ilves nousi voitolla putoamisvyöhykkeeltä ja on kahdeksan pistettä Kissojen takana sarjan kymmenentenä.

Ilves-Kissat vs. Ilves/2

Avaus: Miettinen, Jaakkola, Puustinen, Nikkilä, Sainio, Helminen, Paukkeri, Kuusela, Zanidpour, Ben, Lindholm.

Vaihdossa: Salo (MV), Al-Fatli (61min <-> Kuusela), Kujala (46min <-> Lindholm), Antinaho (20min <-> Puustinen), Näykki (61min <-> Jaakkola), Rasva, Ibisevic.

Kissat jatkaa Kakkosen otteluitaan lauantaina Porissa MuSa:n vieraana.