Tärkeä vieraspiste uuden valmentajan avauspelistä – Seuraava haaste sarjakärjen vieraana

Ilves-Kissat lähti kauden kahdeksanteen Kakkosen sarjapeliinsä vaikeasta tilanteesta, kun joukkueen pistesaldo ennen ottelua koostui vain yhdestä, reilu kuukausi takaperin tulleesta voitosta. Sunnuntai-iltana Myyrmäen jalkapallostadionilla Vantaan Jalkapalloseuran vieraana pelattu ottelu oli päävalmentajan pestin viime viikon alussa haltuunsa ottaneen Alexander Baranovin ensimmäinen, ja kokenut ukranalainen osoittautui heti sanojensa mittaiseksi mieheksi.

Loppuviikosta ensimmäistä kertaa Kissojen päävalmentajana puhunut Baranov painotti pragmaattista lähestymistapaa Kissojen kauden suunnan kääntämiseksi ja ensimmäisen ottelun perusteella vähintään puolustuspelillinen organisaatio oli noussut uudelle tasolle.

Kissojen avauskokoonpanossa ei ollut suuria muutoksia aikaisempaan ja joukkueen pelijärjestelmäkin oli paperilla pitkälti samankaltainen (4-2-1-3) kuin alkukaudella Ihor Indutnyin alaisuudessa, mutta viikon aikana harjoituksissa oli käyty tunnollisesti läpi pelaajien rooleja uuden pelimallin sisällä. Baranov joutui tekemään ensimmäisen vaihdon jo 35. minuutilla, kun Leevi Leinonen jätti kentän ja Alex Hjelm sai vyölleen kauden kolmannen esiintymisensä vaihtopelaajana.

Toisella jaksolla Baranov muutti joukkueen muodostelmaa ja siirtyi paperilla puolustavampaan 5-4-1 muodostelmaan, joka kuitenkin jätti joukkueelle työkalut olla vaarallinen transitiotilanteissa pallon voitettuaan. Toisella jaksolla nähtiin alkukauden hyvin aloittaneen Levan Koshadzen paluu pelikentille, mutta georgialaisen esiintyminen jäi valitettavasti vain muutaman minuutin mittaiseksi ja Niki Patjas korvasi keskikenttäpelaajan seitsemän minuuttia tämän tultua kentälle.

Kissat pystyi pitämään oman maalinsa koskemattomana ensimmäistä kertaa kauden aikana ja nollapelin tuoma tasapelipiste voi osoittautui massiiviseksi joukkueen loppukauden kannalta. Ensimmäistä kertaa joukkueensa tositoimissa nähnyt Baranov oli verrattain tyytyväinen näkemäänsä, otettuaan vetovastuun alle viikko takaperin.

– Ottaen huomioon kummankin joukkueen tason, sekä meidän odotuksemme ja tavoitteemme ottelulle, nähtiin mielestäni perustasoinen ottelu. Taistelu puolustuksessa oli hyvää kaikkien pelaajien puolesta ja heille kuuluu suurin kiitos tästä. Tämä (tiivin puolustuksen kautta lähteminen) on tällä hetkellä parasta mihin pystymme. Pelissä tehtiin asioita mitä treenasimme viikolla ja rehellisesti sanottuna niitä tehtiin odotettua paremmin, Baranov tiivistää.

Kissojen seuraava haaste ja pelillisen tason mittari tulee B-lohkon kärkipaikkaa hallussaan pitävän Inter/2:n vieraana keskiviikko-iltana. Baranov odottaa jo ottelua ja näkee kohtaamisen kärkijoukkuetta vastaan hyvänä mittarina sille mitä joukkueen on pelaamisessaan kehitettävä loppukaudelle.

– Kärkijoukkueita vastaan pelaamalla pystymme näkemään omat virheemme ja mitä joukkueessa pitää erityisesti hioa. Tämä (pelaaminen) on mielestäni paras tapa treenata, kertoo Baranov.

Kissat kohtaa Inter/2:n keskiviikkona, kun ottelu Veritas Stadionilla pyörähtää käyntiin kello 18.30. Ottelu on keskimmäinen kolmen ottelun viikosta, kun vielä kuluvan viikon sunnuntaina Kissat pääsee isännöimään FC Honkaa Tammelan stadionilla todellisessa kuuden pisteen ottelussa.

Artikkelikuva: Matias Lahtinen