Kissat haki sarjakärjen vieraana elintärkeän voiton – ”Pelaajat antoivat kaikkensa ja noudattivat pelisuunnitelmaa”

Ilves-Kissat lähti keskiviikkona jo toiseen vierasreissuunsa muutaman päivän sisään, kun joukkue oli hakenut Vantaalta uuden päävalmentajan alaisuudessa ensimmäisen pisteensä reiluun kuukauteen. VJS:a vastaan kovalla taistelulla tullut maaliton tasapelin antoi joukkueelle pohjan vielä paljon epätodennäköisempään saavutukseen, kun Kissat kohtasi tappiotta B-lohkon kärjessä keikkuneen FC Inter/2:n Veritas Stadionilla.

Ottelun ensimmäinen jakso eteni pitkään tasaisissa merkeissä, kun lopulta puolen tunnin kohdalla pelissä alkoi tapahtua. Kotijoukkue otti johdon konkari Gezim Vocan 30. minuutin maalilla, mutta vieraat olivat tulostaululla tasoissa jo viittä minuuttia myöhemmin, kun kolmatta otteluaan punavalkoisissa pelaava Serhii Chebotarov iski ensimmäisen osumansa Kakkosessa. Oleksandr Tolharenko vei Kissat johtoon vielä ennen taukoa, kun ensimmäisen jakso oli jo lisäajan puolella.

Avausmaalin iskenyt Inter-kapteeni Voca otti jälleen ratkaisuvastaan omille harteilla tasoittamalla ottelun 54. minuutilla ja vieraat joutuivat tekemään valtavan määrän töitä pysyäkseen pelissä mukana Jussi-Pekka Savolaisen luotsaama ryhmää vastaan, joka on alkukauden aikana esittänyt monella tapaa B-lohkon vakuuttavinta jalkapalloa kollektiivina.

Alexander Baranovin tuoma kokemus ja organisointikyky on toistaiseksi 180:n Kakkosessa pelatun minuutin aikana osoittautunut arvokkaaksi. Yhtenäisemmän joukkuepelaamisen lisäksi myös vaihtopelaajat olivat jälleen isossa roolissa, kun tunnin kohdalla tehdyssä tuplavaihdossa nähtiin Eetu Räisäsen ja Alex Hjelmin hyppäävän peliin mukaan, Eeki Tuunaisen ja Leevi Leinosen siirtyessä penkin puolelle.

Vielä kauden ensimmäistä avauskokoonpanon paikkaansa odottava Hjelm sai vaihtopelaajan roolissa reilun puoli tuntia aikaa näyttää kykyjään, mutta #9:ä selässään kantava hyökkääjä tarvitsi vain vartin, kun verkko helähti kotijoukkueen maalilla torjuneen Tino Kangasahon takana.

Tuore päävalmentaja Baranov ottaa joukkueen kanssa vielä pelillisiä ensiaskelia, mutta kokenut tekijä selkeästi priorisoi korkeimmalle joukkueen velvollisuuden pelata voitosta, kaikilla tarvittavilla keinoilla. Keskiviikon ottelu Inter/2:n vieraana oli ukrainalaisluotsi mukaan Kissoille tuloksen lisäksi myös mainio tasonmittaus.

– Kiitos vastustajalle ensinnäkin siitä, että he pelasivat todella organisoituneesti, sekä taktisesti erittäin hyvin. Tämä näytti meille oma joukkueemme heikot kohdat ja ottelu oli loistava treeni joukkueellemme.

Kaikki pelaajat pelasivat 101%:sti ja kaiken lisäksi noudattivat pelisuunnitelmaamme. Yritimme myös luoda maalintekotilanteita. ja vaikka niitä ei hirveästi ollut, niin kuitenkin kolme kertaa tehtiin maali ja se riitti, Baranov tiivistää.

Vastustajan tarjoaman korkean tason haasteen lisäksi myös pelialusta loi omat haasteensa ja oli Baranovin mukaan pelaajille myös vaarallinen

Muuten, kenttä jolla pelasimme on huonoin mahdollinen. Kentän pinnassa on hiekaa, joka rikkoo pelaajien ihon esimerkiksi liukuessa ja aiheuttaa tulehduksia pelaajien ihoo, kaikille pelaajillamme on ihovaurioita. Tämä kenttä pitäisi sulkea, Baranov toteaa.

Kahden kovan vieraspelin jälkeen on vuorossa Baranovin ensikosketus Tammelan stadioniin päävalmentajan roolissa, kun Kissat isännöi sunnuntai-iltana FC Honkaa, joka on vain yhden pisteen turvin Kissojen edellä lohkon 9. sijalla. Voiton merkitystä sunnuntain ottelusta siis tuskin tarvitsee erikseen alleviivata, kun joukkue pyrkkii käynnistämään kesäkuun aloittamalla voittoputken.

Ottelu Kissojen ja FC Hongan välillä käynnistyy sunnuntaina 2.6. klo 18.30. Varaa paikkasi stadionilta, tai hanki lippu paikanpäältä.