Tärkeä avausvoitto, taktiset muutokset ja avain seuraavaan voittoon – Haastattelussa kapteeni Juha Jokinen

Ilves-Kissat isännöi lauantaina Vantaan Jalkapalloseuraa Kaupissa ja tavoittelee tietenkin toista voittoa heti ensimmäisen perään, joka jäi kotiin tuomisiksi viime viikonlopun Kauniaisten reissulta GrIFK:n vieraana.  

Kissat käänsivät ottelun toisella puoliajalla Mika Ahosen kahdella maalilla, joiden väliin mahtui vielä maalisyöttö hyökkäyspartneri Toni Toijalan maaliin. Kolmen kierroksen jälkeen Kissoilla on Kakkosen B-lohkossa voitto, tasapeli ja tappio, ja maaliero pyöreät nolla, kun otteluissa on syntynyt 12 maalia, kuusi Kissoille ja saman verran vastustajille. Ottelut ovat olleet tasaisia ja Kissojen kapteeni Juha Jokinen piti viime viikonlopun avausvoittoa tärkeänä ja helpottavana joukkueen itseluottamuksen kannalta.  

Katso Jokisen mietteet videolta (ja seuraa Kissoja Facebookissa!) tai lue haastattelu alta: 

Juha, uusi viikko ja kauden toinen kotipeli viikonloppuna edessä, mitkä fiilikset? 

“Hyvät on fiilikset, onnistuttiin edellisellä viikolla se ensimmäinen voitto ottamaan. Se oli tärkeää, että saatiin voitto kauden alussa, että ei paine voittaa sen enempää kasva. Tästä on helpompi lähteä rakentamaan.” 

Helpolla ei vierasvoitto tullut Kauniaisista, 3-2 lukemin lopulta. Miten arvioisit joukkueen tekemistä nyt kolmen ottelun jälkeen? 

“Ollut vähän vuoristorataa. Olemme kuitenkin esiintyneet ihan OK, täytyy olla viime viikonloppuun varsinkin tyytyväinen, kun kolme maalia tehtiin, niin silloin yleensä taistellaan voitosta. Vähän liikaa päästetty maaleja parissa viime pelissä, mutta siihen kun jotain keksimme, niin varmasti tuloksetkin paranevat.” 

Vaihdoitte viime otteluun hieman pelimuodostelmaa. Antaako se joukkueelle vankemman pohjan ja miten oma roolisi muuttui?  

“Mun mielestä toimi OK, pallolinen peli parani huomattavasti. Toki nyt ensimmäinen peli vasta sillä muodostelmalla, niin varmasti työmaata vielä riittää. Tästä on hyvä rakentaa.” 

“Itsellä topparin ja keskikenttäpelaajan roolit ovat tuttuja, ei itselle hirveästi vaikuta pelaanko keskikentällä, tai hieman alempana, tämä rooli oli vähän sellainen hybridi ja ihan hyvin toimi!” 

Ottelut ovat toistaiseksi olleet maalirikkaita ja nyt viikonloppuna tulee vastaan VJS. Millaista ottelua odotat? 

“Viime vuonna karsintapeli pelattiin heitä vastaan, joten jollain tavalla tuttu joukkue, mutta uusi kausi kyseessä, niin ei liian vahvoja johtopäätöksiä voi vetää siitä. Tiukkaa vääntöä varmasti tiedossa!” 

Mitä haluat oman joukkueen näyttävän lauantaina kotiyleisön edessä? 

“Toivottavasti meidän hyökkääjät on maalinnälkäisiä ja maalinteko jatkuu! Koitetaan me puolustavammat pelaajat pitää huoli, ettei omissa verkko soi, niin silloin pelataan voitosta.” 

“Toivottavasti tulee paljon porukkaa, pitäisi olla komeat kelit, niin mikäs sen parempaa, kun tulla katsomaan kotimaista jalkapalloa. Toivottavasti runsaasti on katsojia lauantaina paikalla!”  

Ilves-Kissat kohtaa lauantaina klo 16 VJSn Kaupin urheilupuistossa. Ottelun seuraaminen onnistuu myös livestriimin välityksellä Aamulehden tilaajille.