Kissat voittoputkessa – VJS kaatui hurjan alun jälkeen

Ilves-Kissat kohtasi VJS:n helteisenä lauantai-iltapäivänä Kaupissa ja lähti metsästämään toista voittoaan kauden toisessa kotiotttelussaan. Vieras VJS oli avannut pisteilinsä edellisessä ottelussaan tasapelillä EPS:aa vastaan ja haki avausvoittoaan. Todella tapahtumarikas ensimmäinen kuusi minuuttia määritti kuitenkin ottelun lopputuloksen helteisissä olosuhteissa pelatussa Kakkosen kohtaamisessa.

Ottelun neljäs peliminuutti oli vasta käynnistynyt, kun VJS otti johdon hyvän nopean hyökkäyksen päätteeksi. Vieraiden numero kymppi Noah Kaijasilta vaihtoi pelin painopisteen vasemmelta omalta puoliskoltaan ja vapautti hyvän juoksun tehneen Borry Saballyn aina Kissojen rangaistusalueelle asti. Sabally kohtasi useamman punavalkopaidan, mutta pelasi mainiosta jättäessään pallon taakaa nousseelle Vili Lankiselle, joka ampui tarkasti vasempaan alakulmaan ohi Sami Majan.

Kissat vastasi kuitenkin välittömästi, kun minuuttia myöhemmin vasemmelta murtautunut Toni Toijala löysi mainiolla matalalla keskityksellä takatolpalta Mauro Severinon, joka siirsi pallon tyhjään maaliin ja toi Kissat tasoihin jo uhkaavasti tavaramerkiksi muodostuvalla välittömällä vastustajan maalin kuittauksella.

Kahdessa aikaisemmassa Kaupissa pelatussa ottelussa voitto on jäänyt uupumaan, mutta Severino toimitti kaksi minuuttia edellisestään ottelun voittomaalin, joka jäi hämmästyttävästi ottelun viimeiseksi.

Maali oli upea taidonnäyte Severinon lisäksi Jean Fridolin Nganbelta. Kokenut kamerunilainen sai pallon hyvän katkon tehneeltä Erkka Helmiseltä oman kenttäpuoliskonsa puolella ja välittömästi haltuunottonsa jälkeen heilautti vasemmalla jalallaan noin 45 metrisen diagonaalisyötön VJS:n puolustuslinjan selustaan ja pallo tippui kauniisti suoraan Severinon juoksuun ja TPV-kasvatti laukoi tarkasti ohi kokeneen Tomi Maanojan.

Maali antoi luonnollisesti isännille lisää energiaa ja ottelu olisi voinut olla 3-1 ennen kahdeksannen peliminuutin täyttymistä. Kissat alkoi sai tukittua vastustajansa pallonhallinnan ja alkoi pystyä itse etenemään kentällä hallitummin. Hyvän pelin avaamisen jälkeen Helminen haki puolustuslinjan ulkopuolelta nousua tehnyttä Toijalaa nostollaan. Helmisen pallo jäi vieraiden puolustuksessa Eetu Mäensivun epäonnistuneesta purusta Toijalan ulottuviin ja mainiosta laukauksestaan tunnettu hyökkääjää antoi palaa pomppivasta pallosta ja laukoi hienokseltaan yli Maanojan maalin.

Hetkeä myöhemmin Toijala syötti keskikentällä hieman huolimattomasti ja osoitteetta, ja epäonnekseen käynnisti VJSlle vaarallisen vastahyökkäyksen, jossa maalin tehtaillut kaksikko Kaijasilta&Lankinen oli lähellä tehtailla tasoitusmaalin ennen ottelun kymmenettä minuuttia. Sami Maja oli kuitenkin tällä kertaa vakuuttavasti peittämässä puolittain läpi juosseen Lankisen laukausta ja piti Kissat johdossa.

Noin ensimmäisen puoliajan puolessa välissä Toijala oli jälleen riesana VJS:n puolustuslinjalle ja sai näyttävästi rinnallaan haltuun Fridolta mallia ottaneen Ardian Kovaqin timanttisen pitkän syötön ja sai nostettua pallon ohi vastaantulleen Maanojan, mutta kuitenkin maalin katolle.

Hurjan ottelun alun jälkeen ottelussa pidettiin, helteellä yleisen käytännön mukaan, juomatauko. Vajaan kymmenen minuuttia edellisestä Kovaqi oli jälleen lähellä vapauttaa Toijalan hienolla pitkällä syötöllään ja Kissat kontrolloivat ottelua kokonaisuudessaan vähintään tyydyttävästi ja loi säännöllisesti uhkaa vastustajansa puolustuslinjan taakse. VJS sai kuitenkin pallon maaliin vähän ennen taukovihellystä, mutta tilanne liputettiin niukaksi paitsioksi.

Toisen jakson alussa Severino oli lähellä vuorostaan ruokkia avausmaalinsa syöttönyttä Toijalaa hieman vastaavalla pallolla takatolpalla, mutta tämä ei ollut isokokoisen hyökkääjän päivä maalin edessä, kun pallo pomppi tämän kautta ohi juuri ennen viimeistelyä.

Hetkeä myöhemmin Kissat lähti nopeaan vastahyökkäykseen VJS:n kulmapotkun jatkotilanteen jäljiltä ja hyvän ottelun pelannut Helminen oli jälleen laittamassa Toijalaa vauhtiin. Toijala palautti pallon takaviistosta mukaan nousseelle Helmiselle, joka näki edessään tyhjän maalin ja mielessään nimensä seuraavan päivän Aamulehdessä, mutta vierailta ensimmäisellä jaksolla vaihdosta kentälle tullut Richard Florent teki tilanteessa ilmiömäisen katkon ja Helminen joutui tyytymään kulmapotkuun.

Noin tunnin kohdalla alkoi molempien joukkueiden osalta vaihtoruletti ja molemmat valmennukset käyttivät kaikki vaihtonsa toisen jakson aikana. Isäntien päävalmentaja Giorgi Ositashvili otti ensin kentälle kokemusta johtoasemaa turvaamaan Ville Puustisen ja Jesse Jaakkolan muodossa. Myöhemmin peliin pääsi mukaan Elias Kuusela, Toni Paukkeri, sekä Iiro Riponiemi.

Kissat pitivät johtonsa loppuun asti ja huimasta ensimmäisestä puoliajasta huolimatta nuo kolme, noin kolmen minuutin sisään tehtyä, maalia jäivät muodostamaan ottelun loppulukemat.