TamU Kissoja vahvempi derbyssä, lauantaina matkataan Kauniaisiin

Ilves-Kissat ja Tampere United ottivat yhteen perjantaina 1.9. Kaupin jalkapallostadionilla. Ottelu oli varmasti molemmille leireille yksi kauden kohokohdista, mikä näkyi hienona yleisömääränä Kaupissa. 621 katsojaa on 2000-luvun Kissojen ennätysyleisö – iso kiitos kaikille paikallaolijoille!

Kissat valmiina taistoon. Kuva: Anssi Takala

Itse ottelu alkoi Kissojen kannalta hienosti, kun Toni Toijala vapautui TamU:n korkealla pelanneelta puolustuslinjalta läpiajoon ja viimeisteli pallon varmasti Tampere Unitedin maaliin kun 11 minuuttia ottelua oli ehditty pelata. TamU kuitenkin otti ottelun haltuun ja vyörytti vaarallisia hyökkäyksiä etenkin laitojen kautta. Juuri ennen ensimmäisen puoliajan loppua Arttu Mättö pääsi liukumaan oikealta tulleen keskityksen maaliin ja tasoitti puoliaikatilanteeksi 1-1.

Toni Toijala tekee lukemiksi 1-0. Ihalainen, Danish, Kujala ja Zanidpour onnittelevat. Kuva: Esa Norvia

Poissaolojen riivaama Kissat joutuivat jo ensimmäisellä puoliajalla vaihtamaan pois Paavo Näykin loukkaantumisen johdosta. Puoliajalla päävalmentaja Innanen pyrki reagoimaan TamU:n laitapeliuhkaan vaihtamalla laitapuolustaja Konsta Mervelän tällä kaudella laitapuolustajan tontin omakseen ottaneeseen Ville Puustiseen.

Kissat olivat läpi ottelun hieman takajalalla ja saivat vain harvoja hallintajaksoja ottelun toisella puoliajalla. Toni Toijala riisti pallon kertaalleen TamU:n alakerralta, mutta hieman kaukaa lähtenyt, vaikkakin tulinen laukaus suuntautui maalivahti Antti Kuusista päin ja tämä pystyi selvittämään tilanteen.

Myös Kissojen maalivahti Roope Järvinen joutui selvittämään vierailijoiden Roope Kostiasen laukauksen väljemmille vesille. Kuva: Anssi Takala

Vierasjoukkueen vaihtopelaajat ratkaisivat ottelun 86. minuutilla tulleesta kulmapotkusta. Vain hetkeä myöhemmin kentälle tullut Julius Stenroos antoi kulman ja Kissoissakin pelanneen Konsta Raittisen nuorempi velipoika, 70. minuutilla kamppailuun astellut Arttu pääsi Kissojen pituusylivoimasta huolimatta puskemaan pallon etutolpalta parista metristä sisään. Kissojen loppurynnistys jäi vajavaiseksi, kuten koko ottelu kokonaisuudessaan ja Tampere United otti tärkeät pisteet tästä derbystä.

Kaupissa nähtiin nykymuotoisten Kissojen ennätysyleisö, 621 silmäparia. Ardian Kovaqi palkittiin Pancho Villan nälkäisimpänä pelaajana. Kuva. Anssi Takala

Ilves-Kissat – Tampere United 1-2 (1-1)
1.9.2023 klo 19.00, Kaupin jalkapallostadion
1-0 Toijala, 11′
1-1 Mättö, 44′
1-2 Raittinen, 86′

12. Roope Järvinen, 4. Ardian Kovaqi, 6. Jari Nikkilä, 7. Milad Zanidpour, 8. Toni Paukkeri, 21. Iltaf Danish (11. Elias Kuusela 69′), 20. Konsta Mervelä (13. Ville Puustinen, 46′), 14. Antti Kujala, 10. Toni Toijala (19. Ehdin Ibisevic 81′), 25. Paavo Näykki (26. Nuutti Mustalahti 36′)

Lauantaina vieraspeli GrIFK:ta vastaan

Kissat pelaavat seuraavan kerran kotonaan perjantaina 15.9., kun klo 19.00 alkavaan otteluun Kauppiin saapuu sarjakärki FC Jazz. Välissä taistellaan jälleen tärkeistä pisteistä vieraissa, kun joukkue matkustaa Kauniaisiin GrIFK:n vieraaksi lauantaina 11.9. Kissat lähtevät otteluun neljänneltä sijalta, kuusi pistettä ottelun enemmän pelanneen FC Jazzin takana. GrIFK puolestaan on kuudennella sijalla viisi pistettä Kissoja takana 28. pisteellään ja voitolla he ilmoittautuisivat vielä mukaan paikasta viiden parhaan joukossa. GrIFK kävi hakemassa Tampereelta niukalla 1-2 voitolla kolme pistettä alkukaudesta, joten nyt on hyvä hetki ryöstää pisteet heiltä takaisin.

Ville Puustinen on ottelusta varmuudella sivussa neljännen keltaisen kortin johdosta.