Sarjajohtaja FC Jazz perjantaina Kauppiin

Perjantaina klo 19.00 pelataan Kaupissa ottelu, jossa on hurjat panokset, kun Kakkosen B-lohkoa koko lähes koko kauden johtanut FC Jazz saapuu Kauppiin. Kissat olivat pitkään Jazzin perässä yhden ottelun vähemmän pelanneena ja kolme pistettä perässä. Tähän otteluun lähdettäessä ottelumäärä on tasoittunut kahdeksaantoista molemmilla joukkueilla ja piste-ero on viisi Jazzin hyväksi.

Kaudelle 2024 Palloliiton sarjoihin tulee isoja muutoksia, kun Veikkausliigan ja Ykkösen väliin tulee uusi sarja, ”Ykkösliiga”. Nykyiseen Kakkoseen se vaikuttaa myös vahvasti ja sarjan viidellä parhaalla joukkueella onkin mahdollisuus nousta sarjaporrasta ylemmäksi tulevalle kaudelle. Kerrataan vielä kuinka nousukarsinta toimii:

Sarjan voittaja nousee varmasti Ykköseen ja karsii Ykkösliigaan. Kolmen Kakkosen lohkon paras toiseksi sijoittunut pääsee myös karsimaan ykkösliigaan ja varmistaa paikkansa Ykköseen. Toiseksi paras kakkonen nousee myös Ykköseen varmasti, mutta kaikki muut lohkojen 2-5 sijoille sijoittuneet joukkueet karsivat noususta Ykköseen.

Milad Zanidpour #7. Kuva Anssi Takala

Kauden kolmanneksi paras 2. sijoittunut joukkue, sekä lohkoissaan sijoille 3., 4., ja 5. sijoittuneet joukkueet (yhteensä 10 joukkuetta) pelaavat kaksiosaiset finaalit, noususta uuteen Ykköseen kaudelle 2024. Näiden finaaleiden hävinneet joukkueet jatkavat Kakkosessa kaudella 2024.

Uuden Ykkösen karsinnan finaaliotteluparit muodostetaan seuraavassa järjestyksessä, ja kussakin otteluparissa ensimmäinen kotiottelu pelataan sarjojen vertailussa heikommin menestyneen kotikentällä:

Peli #1 – arvotaan

Kolmanneksi paras 2. sijoittunut kohtaa jommankumman toisten lohkojen 5. sijoittuneesta

Pelit #2 ja #3

Kaksi parasta 3. sijoittunutta pelaavat toisen lohkon (kahta jäljellä olevaa) 5. sijoittunutta vastaan

Peli #4 – arvotaan

Kolmanneksi paras 3. sijoittunut kohtaa jommankumman toisten lohkojen 4. sijoittuneesta

Peli #5

Jäljelle jääneet kaksi 4. sijoittunutta joukkuetta kohtaavat toisensa.

Perjantain ottelussa on siis huimat panokset, kun jokainen piste on molemmille joukkueille elintärkeä. Kissat taistelevat viivan molempiin suuntiin, voitolla ero Jazziin kaventuu vain kahteen pisteeseen ja toisaalta viivan alapuolella olevat joukkueet jäävät entistä kauemmaksi. Tappiolla taas viivan alapää voi lähestyä, vaikka perjantain tuloksesta huolimatta tietysti siihen uskotaan, että viivan yläpuolella loppuun asti joukkue säilyy.

Kissojen loppuohjelma on kokonaisuudessaan suosiollinen, vaikka vielä kohdataan hurjavierinen EPS vieraskentällä Jazzin jälkeen 23.9. Muut Kissojen runkosarjan ottelut ovat kotona Ilves/2 vastaan sunnuntaina 1.10. klo 14.00 ja lauantaina 7.10. niin ikään klo 14.00 Pallo-Iiroja vastaan Raumalla. Raumalle kaavaillaan kannattajabussia, joten kannattaa seurata Kissojen tiedotuskanavia tuon reissun suhteen.

Putoamisviivan tuntumassa koko kauden taistellut Ilves/2 on saanut kammettua itsensä kurimuksesta ylöspäin ja pelaa rästiottelunsa HJS vastaan vain kolme päivää ennen Kissojen ottelua torstaina 28.9. Mikäli sarjapaikka on tuohon mennessä varmistettu, saattaa nuori joukkue vapautuneessa mielentilassa olla vaikea vastustaja.

Sarjanousija Pallo-Iirot ovat myös haastava vastus kotikentällän, kun joukkue on hävinnyt kotonaan vain sarjan avauksessa GrIFK:lle lukemin 1-2 ja FC Jazzille lukemin 0-4, joten täyden iltapuhteen Kissat joutuvat tekemään nousukarsintapaikan saavuttaakseen. Voittamalla kaikki loput ottelunsa joukkue taistelee hyvin todennäköisesti lohkon voitosta ja parhaan kakkosen paikasta. Laatu siihen joukkueella varmasti riittää.

Nuutti Mustalahti syötti Milad Zanidpourin 1-2 maalin Kauniaisissa. Kuva: Anssi Takala

FC Jazz on hyvässä vireessä, kun se on pyöritellyt sarjan häntäpään joukkueita edellisissä neljässä ottelussa maalierolla 17-1. Jazzin jyrän alle ovat joutuneet Ilves/2, Pallo-Iirot, PIF ja SexyPöxyt, jonka Jazz kaatoi Espoon Laaksolahdessa viime viikolla lukemin 0-2. Ainoan tappionsa edellisessä viidessa ottelussa joukkue on kärsinyt EPS:lle Espoossa lukemin 3-1. Jazz on sarjakärjessä saalistettuaan 18 ottelusta 39 pistettä maalierolla 54-23.

Kissat ovat kärsineet loppukaudesta loukkaantumisista, sairasteluista ja pelikielloista ja joukkue onkin pelannut edelliset neljä ottelua suhteellisen kapealla miehityksellä. Kissat olivat löytäneet jo hyvän pelivireen ottaen kuusi voittoa putkeen, mutta nyt edellisestä viidestä ottelusta tilillä on kaksi voittoa, kaksi tappiota ja yksi tasapeli. Tappiot Kissat kärsivät Atlantikselle ja TamU:lle, kun viime viikolla joukkue haki tasapelin GrIFK:ta vastaan. Kahdella vaihtomiehellä matkassa ollut Kissalauma meni ottelussa jo kaksi kertaa johtoon, mutta kotijoukkue tuli molemmilla kerroilla tasoihin ja pisteet tasattiin lukemin 2-2. Kissojen maaleista vastasivat Toni Toijala ja Milad Zanidpour. Voit katsoa ottelun maalit GrIFK:n Instagram -tililtä alla olevasta upotuksesta.

Kissat ovat sarjassa neljännellä sijalla 34. pisteellä ja kahdeksallatoista pelatulla ottelulla, maalierolla 46-33.

Kissat ja Jazz ovat pelanneet keskenään viihdyttäviä otteluita, joissa ei maaleja ole säästelty. Aiemmin tällä kaudella kesäkuun lopulla Kissat hakivat Porista hyvän tasapelipisteen 1-1 päättyneessä ottelussa, jossa Kissojen maalista vastasi Ardian Kovaqi. Jazz pudotti Kissat huhtikuussa Suomen Cupista lukemin 4-2, mutta viime kaudella Kissat ottivat Jazzista täydet kuusi pistettä, kun Porissa Kissat voittivat lukemin 2-4 ja kotonaan lukemin 4-3.

Portit otteluun aukevat jo klo 18.00. Ottelun anniskelutarjonnasta vastaa Nokian Panimo Keisari -tuotteineen ja grillistä löytyy Wigrenin ja Vegemin tuotteita. Tapahtumassa voit osallistua myös 2000€:n arvoisen sähköpyörän arvontaan, 8€:n arvan hinnalla.

Pääsyliput ennakkoon 7€ (alennusryhmät) / 9€ verkkokaupasta, portilta 8€ / 10€. Alle 15v ilmaiseksi ja seuran jäsenet Myclub -jäsenkortilla maksutta otteluun. Portilta voi ostaa myös VIP-pääsylippuja 24€:n hintaan, joka sisältää pääsylipun lisäksi kaksi juomalippua ja kaksi ruokalippua.

Nyt tarvitaan kaikki Kissahenkiset Kauppiin kannustamaan kotijoukkue voittoon. Tervetuloa Kauppiin!

Roope Järvinen on pelannut vahvasti Kissojen maalilla. Kuva: Anssi Takala