Sarja alkoi, eikä ihan hullummin…

Arpa oli heittänyt Ilves-Kissojen vastustajaksi ehkäpä sarjan suurimman ennakkosuosikin Tampere Unitedin. Pyynikin postimerkiksikin kutsutulle kotiareenalle oli kertynyt ihan mukavasti kannattajakuntaa, vaikka ihan jokaista eivät säännöt ja ohjeet kiinnostaneetkaan.

Kissojen sarja-avaus on historian saatossa ollut ellei ihan surkea, niin eipä paljon muutakaan, kun viime vuonnakin saimme heti avauksessa selkään sarajanousija AC Estudiantesilta. Nyt odoteltiin alkua ihan oikeasti sekavissa tunnelmissa.

Eikä ottelun alku vaikuttanut juurikan positiivisemmalta. Seitsemännellä minuutilla sinipaitainen kotijoukkue vyöryi pelottavalla tavalla oikealta laidalta. Rahtusen korkeamallakin pelannut Emenike antoi napisyötön päätyrajalta, jonka jatkoi Hakim Belbachir maalin edustalta verkkoon. Varttiakaan ei ollut pelikellossa, kun TamU vyörytti samalta laidalta uudelleen. Kissakippari Juha Jokisen jalka oli asennossa, josta pallo ohitti toistamiseen vieraiden maalia vartioineen Jimi Salon. 2-0 oli avaus, jota kukaan kissakannattaja ei olisi halunnut kokea. Onneksi kuitenkaan vieraat eivät masentuneet, sillä jo seuraavalla minuutilla Ilves-Kissat saivat hyvän hyökkäyksen kotijoukkueen maalille.

Päätyrajan tuntumasta Toni Toijala syötti maalin eteen, josta Tommi Smeets puttasi pallon verkkoon. Ottelun kuuluttaja oli niin täpinöissään kotiryhmän kahdesta nopeasta maalista, että hän nimesi maalin tekijäksi Mika Ahosen, vaikka kentän laidalla yksimielisesti maali laitettiin Tommin ansioluetteloon. Puoliaikaa vietettiin kotiryhmän maalin johdossa. Kissavalmennus mietti kuumeisesti miten saataisiin sinisten kuulantyöntäjiltä näyttävä kolmikko Roope Kostiainen– Belbachir- Emenike kuriin. Aika hyvin se onnistuikin.

Toista jaksoa pelailtiin seitsemän minuuttia, kun Toni Toijala haastoi huikealla tavalla Eetu Rahkolan kaksinkamppailuun, jonka Rahkola hävisi tuomariäänin 6-0. Ja pallo laitettiin pilkulle. Rahkolalle nousi keltainen kortti, vaikka punaiseenkin olisi ollut aihetta, kun Rahkolan painiote tapahtui aika lailla alinpana pelaajana. Rankkarin toimitti vakuuttavasti verkkoon Aleksi Siren.

Peli alkoi uudelleen tilanteesta 2-2. Ja sen jälkeen vaarallisimmista tilanteista vastasivat Kissat ja johtomaalin viimeisteli jakson puolivälissä Mika Ahonen. Esityön tähänkin teki Toijala. Vierasjoukkue oli siirtynyt kahden maalin tappioasemasta maalin johtoon, eikä enää menettänyt johtoaan, vaikka TamU pakotti muutamaan otteeseen kissamolari Jimi Salon uskomattoman hienoon torjuntaan.

Voittaminen on kivempaa kuin häviäminen, varsinkin TamU:a vastaan

Kotikannattajat joutuivat nöyrtymään. Eikä tilannetta parantanut kentän laidalle asti viritelty olutkatsomo, vaikka hävinneet kosolti kiittelivätkin kaljahöyryisiä kannattajiaan. Hyvin kummalliselta tuntui, että tuosta katsomosta heitettiin täysinäinen oluttölkki kentälle eikä paikalla olleet järjestyshenkilöt tehneet elettäkään asian estämiseksi tai heittäjän selvittämiseksi. Pitäisiköhän liiton/piirin puuttua asiaan ennenkuin jotakin todella kurjaa tapahtuu?

Tappio toki kyrsii, mutta sen kestäminen saattaa olla paremman tulevaisuuden alku. Vaikka se kuinka korpeaisikin.

Kuvat Ismo Alhonniemi. Kuvaus: Tampere United. Editointi: Ilves-Kissat