Se on viikko sarja-avaukseen

Ilves-Kissat pelasi lauantaina jo toisen ottelunsa kuluneen viikon aikana. Tiistaina nyhjättiin tasuri samassa Kolmosen lohkossa palaavan TP-T:n kanssa ja nyt vuoroon tuli yhtä porrasta ylempänä pelaava Ilves/2. Kaukajärvellä sade laantui sopivasti, joten kenraaliharjoitukselle olivat oivalliset olosuhteet.

Nuori Ilvesryhmä liikkui aktiivisesti ja rahtusen kokeneempi Kissajoukko oli ajoittain ihmeissään. Maalien tekemisen aloitti kuitenkin punapaitainen joukkue seitsemännellä minuutilla . Kissoille tuomittiin sivuvapari oikealta ja Jesse Jaakkola pallon taakse. Ville Puustinen hiipi keltaisten linjan taakse, jonne Jaakkola tarkasti pallon lähetti eikä ilvesvahti mahtanut Puustisen tarkalle puskulle yhtään mitään. Puolen tunnin kohdalla Ilves tasoitti, kun Jimi Salo haparoi palloa peliin toimittaessaan, joten keltaisilla oli helppo työ tasoittaa peli. Puoliaika tasan 1-1.

Toisella jaksolla molemmat joukkueet tekivät runsaasti vaihtoja. Ilves-Kissat otti kentälle mm. kolmikon Juho Ihalainen, Mika Ahonen ja Jere Intala, jotka ottivatkin isännän otteet käyttöönsä ja keltapaitaiset pojat tyytyivät lähinnä ihailemaan punaisten dominanssia. Aleksi Siren pamautti pelivälineen komeasti vastustajan maaliin, kun Intala oli hetkeä aiemmin iskenyt pallon tolppaan. Tässä vaiheessa Ilveksen askelmerkit sekosivat totaalisesti, jonka johdosta pallo toimitettiin omaan maaliin. Kissoille tuomittiin vielä rankkarikin, jonka Puustinen sohaisi maalivahdin hyppysiin ja loppulukemat 1-4 syntyikin Jussi Rasvan haisteltua avopaikan tyylikkäästi.

Kissoista Ahonen, Paajanen ja Chouaib hyökkäävät, keltaiset puolustavat.

Vaikka loppulukemat olivatkin selkeät Kissoille, pitää huomioida se, että Ilveksen edustus pelasi samoihin aikoihin ottelua, jossa pelasivat vastakkain 22 joukkueen pelaajaa, joten Kaukajärvelle saapuikin pelaamaan vasta seuran rankingin seuraavat pelaajat. Eli seuran Kakkosen peleihin ei näistä pelaajista kovinkaan montaa ainakaan vakituisesti yllä.

Mitä sitten punaisiin tulee, niin tiistaisesta otteet olivat huomattavasti petraantuneet. Valmennuksella on käytössään melko laaja materiaali ja kysymys onkin lähinnä siitä, miten joukkue rakennetaan ja kuinka sitä peluutetaan. Kentän laidalle ainakin näyttää siltä, että keskikenttä ja hyökkäys kyllä ruutunsa hoitavat, mutta peräpään pitävyydessä lienee vielä pähkäiltävää.

Sarjasta tulee kyllä mielenkiintoinen ja sen avausottelu pelataan Pyynikillä viikon päästä lauantaina. Ottelua isännöi Tampere United.